Använd mjukvaran Dymo Label

Mjukvaran Dymo Label kan användas för att skriva ut fullständigt anpassade streckkoder från din dator. Se till att lägga till streckkoder till dina Shopify-produkter innan du börjar. Streckkodsstilen vi stöder är Code 128 Auto som väljs i mjukvaran Dymo Label under anpassningarna.

Obs: Du kan få hjälp med mjukvara och skrivare från Dynamo Label på dynamo.com.

Lägg till streckkoder på dina Shopify-produkter

Du kan lägga till streckkoder på dina produkter i Shopify på följande sätt:

Installera programvaran Dymo Label

Du kan installera mjukvaran Dynamo Label på din dator med hjälp av följande länkar:

Obs! Anslut inte skrivaren till din dator förrän installationsprogrammet uppmanar dig att göra det vid installationens sista steg. För att ansluta din skrivare, följ snabbstartsguiderna för LabelWriter 450 eller Dymo LabelWriter Wireless Printer på Dymo:s webbplats.

Exportera din produktinformation till en CSV-fil

Om du exporterar upp till en sida med produkter (upp till 50 produkter) laddas CSV-filen ner av din webbläsare. Om du exporterar mer än en sida med produkter (51 eller fler produkter) skickas CSV-filen till dig via e-post. Om du inte är butiksägare skickas filen även till butiksägarens e-postadress.

Steg:

1. Gå till Produkter > Alla produkter från din Shopify-admin.

Obs! Om du endast vill exportera några av dina produkter kan du filtrera din produktlista för att visa och välja specifika produkter för export.

1. Klicka på Exportera.

2. Välj de produkter som du vill exportera från dialogrutan Exportera produkter till CSV-fil :

- Den aktuella produktsidan - Alla produkter - Produkter du har valt - Produkter som matchar din sökning och filter.

1. Välj vilken typ av CSV-fil du vill exportera.

- CSV för Excel, Numbers eller andra kalkylprogram. Använd det här formatet om du planerar att använda ett kalkylprogram för att redigera din CSV-fil för dina produkter. - Vanlig CSV-fil. Använd det här formatet om du planerar att använda en vanlig textredigerare med din produkt-CSV-fil.

1. Klicka på Exportera produkter.

Varning! Att sortera din CSV-fil i ett kalkylprogram kan leda till att produktvarianter eller bildadresser blir disassocierade. Att importera en CSV-fil som har sorterats kan komma att skriva över dina befintliga produkter med felaktiga data som inte kan återställas.

Använd Dymo Label-programvara för att anpassa dina streckkodsetiketter

Du kan använda programvaran Dymo Label för att utforma anpassade layouter för dina streckkodsetiketter.

Steg:

1. Öppna programvaran Dymo Label och klicka sedan på etikettstorleken du behöver.

Obs: Du kommer inte att kunna komma åt mjukvaran Dymo Label förrän du har installerat Dymo Label skrivare.

1. Klicka på knappen Välj layout för att välja en startlayout.

2. Klicka på tom layout i det här exemplet.

Obs! Använd skjutreglaget för att utöka förhandsvisningsetiketten tills den fyller visningsområdet. Detta underlättar för dig att placera dina etikettobjekt och clip art.

1. Klicka på Infoga för att visa etikettobjekt och clip art som du kan lägga till i din layout.

I det här exemplet utformar vi en etikett med två etikettobjekt:

- en streckkod - ett textfält.

1. Under Etikettobjekt, leta reda på Streckkodsobjektet och klicka sedan på det och dra det till din etikettsförhandsgranskning.

2. När du har placerat streckkodsobjektet högerklickar du på det och väljer Egenskaper från rullgardinsmenyn.

3. I avsnittet Objektsinställningar väljer du Code 128 Auto från rullgardinsmenyn Symbolik och klickar sedan på OK.

4. Under Etikettobjekt hittar du Textetikettobjekt och klicka sedan på det och dra det till din förhandsvisning av etiketten.

5. När du har alla objekt du behöver på din etikett kan du förfina layouten på några sätt:

Alternativ för layouten
Flytta objekt Klicka på objektet och dra dess gräns.
Ändra storlek på objekt Klicka på objektet och dra en av de små rutorna runt kanten.
Radera objekt Klicka på objektet och tryck på delete på ditt tangentbord.
  1. När du är klar med att skapa din etikettlayout går du till Filmenyn och klickar på Spara som layout.

2. Ange ett namn för din layout och klicka sedan på Spara.

Skriv ut dina egna streckkodsetiketter

När du har anpassat och sparat din etikettlayout kan du välja vilken information som ska läggas till etikettobjekten från CSV-filen du exporterade från Shopify. När du har lagt till din produktinformation till etikettlayouten är du redo att skriva ut dina streckkodsetiketter.

Steg:

1. Håll muspekaren över Importera data och skriv ut och klicka sedan på Nyfrån Filmenyn i programvaran Dymo Label.

2. Klicka på Nästa när dialogrutan Kom igång visas.

3. Klicka på Bläddra för att välja den CSV-fil som exporterades från Shopify.

4. Hitta och dubbelklicka på filnamnet för CSV-filen (till exempel ProductLabels.csv).

5. Se till att förhandsvisningen av etiketten visar den layout du designade med streckkods- och textetikettobjekt. Om du vill använda en annan layout klickar du sedan på Ändra layout... för att bläddra bland förinställda och sparade layouter och dubbelklicka på den du vill använda.

6. Klicka på Nästa. Klicka på Nästa. Du kommer att se CSV-filen visas i avsnittet Datumfält under layouten och förhandsgranskningsfönstren.

7. Markera kryssrutan Använd första raden som fältnamn.

8. Klicka på ett textfält i din etikettlayout och klicka sedan på en kolumnrubrik i avsnittet Datafält för att fylla i textfältet. Klicka till exempel på streckkodsetikettobjektet i din etikettlayout och klicka sedan på kolumnrubriken Streckkod i dina datafält i CSV-format.

Varning! När du fyller i streckkodsfältet lägger programvaran Dymo Label ibland till ett mellanslag i slutet. Se till att du tar bort det här mellanslaget. Annars fungerar streckkoden inte.

1. Upprepa vid behov för dina andra etikettobjekt. Du kan se en förhandsgranskning av ditt arbete i Förhandsgranskningsfönstret.

Obs! Du kan ange fasta priser i textfältet. Du kan till exempel ange ett dollartecken i ett textfält med Pris. Alla dina ändringar kommer att återspeglas i förhandsgranskningen.

1. Klicka på Nästa när du har tilldelat fältnamn till alla dina etikettobjekt.

2. Använd kryssrutorna för att välja vilka produkter du vill skriva ut streckkodsetiketter för.

3. Se till att skrivaren Dymo LabelWriter är vald och klicka sedan på Skriv ut.

Uppdatera programvaran Dymo Label

Appen Retail Barcode Printer fungerar endast med Dymo Label programvaruversion 8.7.3 och senare.

Så här uppdaterar du programvaran Dymo Label:

Felsökning av Dymo Label Software

Om du har problem med att skriva ut streckkodsetiketter med programvaran Dymo Label, prova följande steg efter felsökning av skrivarens inställningar:

• Försök att öka breddfelet
  • Det går inte att skanna anpassade streckkodsetiketter

Om du fortfarande har problem efter felsökning av Dymo Label-programvaran, kontakta Shopify-support.

Försök att öka breddfelet

Om du får ett felmeddelande vid försök att öka bredden är streckkoden för stor för etiketten. Du kan ändra storlek på streckkodsobjektet i din layout för att göra streckkodsobjektet bredare på etiketten.

Om du har gjort streckkodsobjektet så brett som möjligt och du fortfarande ser felmeddelandet vid försök att öka bredden måste du använda en större etikettstorlek.

Det maximala antalet nummer som får plats på en streckkodsetikett varierar beroende följande:

• Stor: 40 tecken
  • Medelstor: 22 tecken
  • Liten: 18 tecken
  • Extra liten: 12 tecken.

Om du använder bokstäver eller symboler i dina streckkoder tar de mer plats på etiketten än siffror.

Det går inte att skanna anpassade streckkodsetiketter

Kontrollera att du har valt streckkodskolumnen i CSV-filen om du inte kan skanna de anpassade streckkodsetiketter som du skrivit ut med programvaran Dymo Label när du skrev ut dina anpassade etiketter.