Aktivering av Shop Promise

Om din butik har inkluderats i programmet för tidig åtkomst till Shop Promise och Shopify kan verifiera att din butik är berättigad kan du aktivera Shop Promise. Mer information om Shop Promise begränsade garanti.

Aktivera Shop Promise

1. Gå till Inställningar > Frakt och leverans från din Shopify-admin.

2. Gå till avsnittet Beräknade leveransdatum på sidan Frakt och leverans.

3. Klicka på pilen bredvid Shop Promise-brickan.

4. Från Shop Promise-sidan klickar du på Slå på Shop Promise.

När du har aktiverat Shop Promise bör du bekräfta att Shop Promise visas korrekt på din produktsida.

Inaktivera Shop Promise

Om du stänger av Shop Promise kommer Shop Promise och automatiska leveransdatum inte längre att visas på din butiks produktsidor, kassasida eller i Shop-appen. Du kan när som helst återaktivera Shop Promise.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Frakt och leverans från din Shopify-admin.

2. Gå till avsnittet Beräknade leveransdatum på sidan Frakt och leverans.

3. Klicka på pilen bredvid Shop Promise-brickan.

4. Klicka på Inaktivera Shop Promise från Shop Promise.

5. Klicka på Stäng av Shop Promise.

Begränsad garanti

Det finns en begränsad garanti utan extra kostnad för handlare för ordrar som berättigar till Shop Promise. Om det första leveransförsöket var senare än det datum som angavs av Shop Promise, kan din kund ha rätt att få leveranskostnaderna i samband med det köpet, eller ett fast belopp om frakten var gratis, i Shop Cash. Shop Cash kan endast användas i Shop-appen.

Kunder kan endast skicka in ett anspråk per Shop Promise-order. Dina kunder kan få mer information om den begränsade garantin genom att besöka Shop Hjälpcenter.

Ordrar som görs med hjälp av Shop Pay

Om din kund använde Shop Pay för att slutföra sin order och den anländer efter det beräknade leveransdatumet i Shop Promise, kan kunden hitta eventuellt berättigande och göra en fordran för att få sina fraktkostnader som Shop Cash under fliken Ordrar i Shop-appen.F;r mer information om att göra anspråk på Shop Cash kan dina kunder besöka Shop-hjälpcentret.

Ordrar gjorda med andra betalningsmetoder

Om din kund inte använder Shop Pay för att slutföra sin order och den anländer efter det beräknade leveransdatumet för Shop Promise, kan kunden vara berättigad att skicka in en fordran enligt den begränsade garantin om det är kundens första fordran.

Kunder som inte använder Shop Pay för att slutföra sin order måste ha ett verifierat Shop- och Shop Pay-konto för att göra ett anspråk.När din kund har båda kontona kan går det att, från Order-fliken i Shop-appen, göra anspråk på Shop Cash för användning vid ett framtida köp.För mer information om att lämna in en anspråk kan dina kunder besöka Shop-hjälpcenter.

Villkor för kund

De villkor för kunden som Shopify tillhandahåller innehåller följande hänvisningar:

Förfallodatum för leverans

I vissa fall kan ett utgångsmeddelande för order visas när leveransdatumet ändras till ett nytt senare datum inom fyra timmar eller mindre. Din kund visas återstående tid som de måste lägga en order inom innan deras leveransdatum ändras. För ett datum som löper ut mellan en och fyra timmar är den tid som visas i timmar (timmar) och minuter (minuter). För ett datum som löper ut under en timme är den tid som visas endast minuter. Till exempel:

• Lägg order inom 2 timmar 45 minuter
  • Lägg order inom 45 minuter

Förfallodag för order kallas även för leveransupphörandetimer eller förfallodatum. Meddelandena som visas är inte dynamiska, vilket innebär att förfallodatumet endast uppdateras efter det att sidan har laddats om.

Hjälp kunder som har en fråga eller ett problem relaterat till Shop Promise

• Dina kunder kan göra något av följande om det första leveransförsöket är senare än det förväntade Shop Promise-leveransdatumet:

• Om din kund betalar för sin order med hjälp Shop Pay och kunden uppfyller alla berättigandekriterier, kan kunden göra anspråk på sin Shop Cash i Shop-appen.
    • Om din kund betalar för sin order med en annan betalningsmetod kan kunden skicka in ett anspråk avseende Shop Cash genom att skapa ett Shop- och Shop Pay-konto (om tillämpligt) där anspråk sedan kan göras via Shop Cash i Shop-appen.
  • Om en kund har frågor om en skadad, fel eller felaktig produkt, eller en order som inte kommit fram, måste du lösa det direkt med din kund. Allt som inte är relaterat till den begränsade garantin är fortfarande ditt ansvar att kommunicera direkt med din kund.