Packnings- och etiketteringsriktlinjer för Små paket för Shopifys distributionsnätverk

När du skickar lagervaror till Shopifys distributionsnätverk (SFN) med hjälp av Små paket måste alla produkter vara packade i lådor som uppfyller SFN:s förpacknings- och etiketteringsriktlinjer.

Följ dessa riktlinjer för packning och etikettering av dina försändelser med små paket för att undvika fel, förseningar och avgifter för icke-efterlevnad när SFN tar emot dina produkter:

• Packa dina lådor enligt vald förpackningsmetod.
  • Använd fyllningsmaterial för att skydda produkter från skador vid leverans.
  • Fäst en innehållsetikett på varje låda.

Ange leveransuppgifter

När du har valt Litet paket som din leveransmetodväljer du i avsnittet Leveransinformation Köp från Shopify eller Använd externa etiketter.

Köp från Shopify

Om du väljer Köp från Shopify kan du använda Shopify-priser för att välja fraktkostnader och för att automatiskt synkronisera din spårningsinformation.Det här alternativet är endast tillgängligt för leveranser inom USA.

Steg:

1. Ange måtten och vikten för varje låda. Lådor får inte vara större än 40 tum x 30 tum x 30 tum eller väga över 50 lb.
  2. Klicka på Beräkna pris. Du får en offert för det lägsta tillgängliga pris som Shopify kan erbjuda dig.
  3. Klicka på Nästa.
  4. Granska och bekräfta informationen för din inkommande överföring.
  5. Klicka på Skicka.
  6. Valfritt: Från Informationsskärmen för överföring kan du ladda ner dina fraktsedlar eller lådinnehållsetiketter.

Använd externa etiketter

Om du väljer Använd externa fraktsedlar kan du köpa fraktsedlar från transportörer utanför Shopify. Du kan även lägga till din spårningsinformation genom att välja en transportör och beräknad ankomst och ange ett spårningsnummer och spårnings-URL.

SFN-förpackningsriktlinjer för lådor

Innan du packar dina produkter bör du granska budföretagets riktlinjer avseende låddimensioner och överdimensionerade lådor för att säkerställa att din låda uppfyller deras standarder. Användning av en överdimensionerad låda kan leda till specialhanteringsavgifter.

Använd rejäla pappkartonger som håller för produkternas vikt. Använd inte lådor som är fuktiga, skadade eller som har gamla påklistrade etiketter.

Följande sektion ger instruktioner om hur du ska sortera och packa dina produkter.

Skydda dina produkter från skada under leverans

När du packar produkter för att leverera till SFN måste du skydda dina produkter från skador under leverans. SFN-personal vidtar alla försiktighetsmått för att se till att dina produkter inte skadas vid mottagandet. Försiktig hantering från din transportör kan dock inte garanteras. Skadade produkter kan vara dyra att ersätta och många fordringar gällande skador avvisas.

Följ dessa riktlinjer för att skydda produkter mot skador:

• Placera minst 5 cm (2 tum) utfyllnadsmaterial mellan dina produkter och varje lådas väggar. Utfyllnadsmaterial kan vara följande:

• bubbelplast
    • stort industripapper
    • skum
    • luftkuddar
  • Fyll upp tomma utrymmen så att produkterna inte flyttas runt under leverans.

• Undvik att fraktkartonger som är tyngre än 22 kg (50 lb). Det är större risk att stora kartonger skadas om de tappas.

• Om du vill stänga lådor använder du frakttejp som är minst 5 cm (2 tum) bred. Applicera flera tejplager vid varje öppning. Kom ihåg att tejpa botten av varje låda på ett säkert sätt.

För att stödja eventuell försäkringsfordran vid skada under frakt kan du ta bilder av ditt utfyllnadsmaterial innan du stänger varje låda.