Lokalisering og oversættelse

Kunder over hele verden elsker at se indhold på deres modersmål. Hvis du oversætter indholdet af din butik, kan det føre til øget salg, da dine internationale kunder bedre vil kunne forstå din markedsføring, dine produktoplysninger, din levering og dine politikker for returnering. Få mere at vide om internationalt salg.

Du kan aktivere flere sprog fra din Shopify-administrator for at oprette separate webadresser til dit oversatte indhold. Når kunder kommer til en oversat webadresse, viser din butik automatisk den oversatte version, hvis der findes en sådan.

Krav

Hvis du vil sælge på flere sprog, skal følgende være sandt:

Webadresser og SEO

En vigtig del af salg på flere sprog er at sørge for, at kunder og søgemaskiner kan finde den rigtige sprogversion af dit site. Når du udgiver et sprog, oprettes der unikke webadresser for alle oversatte sider i din butik. Dette sker ved at føje sprogkoden til webadresserne.

Forestil dig f.eks. at dit primære domæne er example.com. Hvis du udgiver to yderligere sprog, f.eks. fransk (fr) og tysk (de), ændres din butiks webadresser til example.com/fr og example.com/de.

Du kan også have forskellige sprog tilgængelige for forskellige domæner ved hjælp af funktionen internationale domæner i Shopify Markets.

Korttitler på webadresser kan oversættes manuelt med Shopify Translate &Adapt-appen, en kompatibel oversættelsesapp fra tredjepart eller via CSV-eksport/-import.

Det er vigtigt, at søgemaskiner kan indeksere dit website på alle de oversatte sprog. Shopify tilføjer automatisk hreflang-tags og inkluderer alle udgivne sprog i websiteoversigter, som hjælper søgemaskiner med at registrere de forskellige sprog i din butik.

Oversættelser i apps

Hvis du bruger tredjepartsapps, skal du være opmærksom på, at det ikke er alle disse apps, der understøtter salg på flere sprog som standard. Hvis du vil være sikker på, om en app understøtter flere sprog, skal du kontakte appens udvikler.

Begrænsninger ved at sælge på flere sprog

• Denne funktion understøtter kun kompatible oversættelsesapps fra tredjeparter.
  • Tags (som f.eks. produkttags, artikeltags og blogtags) kan ikke oversættes.
  • Korttitler på webadresser, som f.eks. /products/en-ca/shoes, kan oversættes til /products/es-mx/zapatos, men ordet products kan ikke oversættes.
  • Korttitler på webadresser kan ikke tilpasses markeder. Oversættelser kan kun tilføjes for korttitler på webadresser for alle markeder, hvor et sprog er synligt.
  • Når du oversætter til sprog, der skrives fra højre mod venstre, f.eks. hebraisk eller arabisk, skal du tjekke, at dit tema understøtter sprog, der skrives fra højre mod venstre, for at sikre, at layoutet er korrekt.

Sådan skifter du standardsproget for din webshop

Når du har ændret standardsproget for din webshop, fjernes dit tidligere standardsprog fra Indstillinger > Sprog. Hvis du vil angive det forrige standardsprog som dit sekundære sprog, skal du føje det til dine markeder igen i Indstillinger > Sprog.

Få mere at vide om at administrere sprog.

Flere sprog for udviklere

Shopify vil gerne hjælpe Shopify-partnere med at tilbyde en oplevelse på flere sprog og lokalisering af workflows i apps. Derfor lancerer Shopify en række nye funktioner til platformen, så du kan sælge på flere sprog.