Behandling af ordrekladder

Når du er klar til at fuldføre en ordrekladde, skal du sende en faktura til din kunde, acceptere betalingen og derefter klargøre ordren.

Når du modtager en ordrekladde fra en engroskunde, kan du behandle det på samme måde som alle andre ordrekladder. Du kan f.eks.:

• Gennemgå de bestilte antal og reservere lagerbeholdningen, så der er nok produkter tilgængelige, når du klargør ordren (få mere at vide om lagerbeholdning)
  • Tilføje specielle rabatter
  • gennemgå leveringsprisen
  • Sende en faktura, der fører din kunde til betaling via den betalingstjenesteudbyder, som du har opsat i din Shopify-administrator, eller som beder kunden om at kontakte dig vedrørende betaling ved hjælp af en anden betalingsmulighed (få mere at vide om fakturaen og dens indhold)

Inden du begynder

Når du har sendt en faktura til dine kunder via mail, vil de modtage en meddelelse, hver gang der foretages en ændring af deres faktura. Du kan ændre hyppigheden af meddelelser, der sendes til dine kunder på siden Meddelelse i engrossalgskanalen.

Trin 1: Gennemgå ordrekladden, tilføj leveringsomkostninger og reservér lager

Når du modtager en engrosordrekladde, skal du gennemgå antallet af produkter, der er bestilt, for at sikre, at du har nok på lager til at klargøre ordren. Hvis du ikke har nok på lager, kan du redigere antallene i ordrekladden og kontakte din kunde.

Hvis du sporer din lagerbeholdning med Shopify, kan du klikke på Reservér lager for at sikre, at dine produkter er på lager, når din kunde er klar til at foretage det faktiske køb.

Sådan gennemgår du en ordre:

1. Gå til Kladder i din Shopify-administrator.
  2. Åbn og gennemgå ordrekladden. Alle ordrekladder, som er oprettet af engrossalgskanalen, er tagget med engrostagget.
  3. Reservér de anmodede varer i din lagerbeholdning. Klik på Reservér varer for midlertidigt at reservere de produkter, som er angivet i ordrekladden:
    Screenshot of the Reserve inventory window
  4. Gennemgå leveringsbeløbet. Få mere at vide om engrosfragtpriser.
  5. Valgfrit: Tilføj skatter og rabatter.
  6. Klik på Gem.

Hvis du har foretaget ændringer i ordrekladden, sendes der som standard automatisk en meddelelse. Du kan deaktivere denne meddelelse fra siden Meddelelser i engrossalgskanalen. Du kan også kontakte din kunde direkte for at sikre, at kunden godkender ændringerne, inden du sender en faktura og starter betalingsprocessen.

Trin 2: Send en faktura til din kunde

Når du har accepteret ordren og aftalt betalingsbetingelserne med din engroskunde, skal du sende en faktura til kunden via mail for at bekræfte salget af produkterne. Få mere at vide om denne faktureringsmail og dens indhold.

Sådan sender du en faktura:

1. Klik på Send faktura fra den relevante ordrekladde.
  2. Klik på Gennemgå faktura i dialogboksen Send faktura.
  3. Klik på Send faktura.

Din kunde modtager en faktura med en vejledning i, hvordan ordren skal betales.

Trin 3: Acceptér betaling

Når din kunde betaler med en af følgende automatiske betalingsmetoder, konverteres ordrekladden automatisk til en ordre:

Hvis din kunde betaler for ordren ved hjælp af en manuel betalingsmetode, skal du åbne den relevante ordrekladde, klikke på Markér som betalt for at registrere betalingen og konvertere ordren til en ordrekladde.

Hvis din kunde foretager en delvis betaling, skal du klikke på Markér som afventende for at registrere betalingen. Ordrekladden konverteres til en ordre, der bærer tagget "Engrossalg".

Trin 4: Klargør ordren

Når din ordrekladde er blevet konverteret til en ordre, kan den klargøres. Hvis du har aktiveret automatisk klargøring, sendes ordren til din distributionstjeneste eller -app. Ellers klargør du ordren på samme måde, som du gør med enhver anden ordre. Få mere at vide om administration af ordrer og klargøring af ordrer.