Gjenopprette forlatte kasser

En forlatt kasse refererer til en betalingsprosess som forblir ufullstendig, selv om kunden har oppgitt e-postinformasjon. Dette skjer når kunden ikke fortsetter med betalingen for å fullføre bestillingen. En kasse anses som forlatt hvis den forblir ufullstendig i mer enn ti minutter etter at kunden har oppgitt e-postinformasjon.

Varene som lå i handlekurven til en kunde da vedkommende forlot kassen blir ikke lagret.

Innhenting av forlatt kasse er bare tilgjengelig for Nettbutikk-salgskanalen, Kjøp-knapp-salgskanalen og Plus-engroskanalen. Forlatte kasser på Shopify POS eller tredjeparts-salgskanaler får ingen e-post om innhenting av forlatt kasse.

Gå gjennom forlatte kasser

Du kan gjennomgå forlatte kasser for å finne mønstre som kan antyde hvorfor kundene ikke fullfører bestillingene.

Forlatte kasser fjernes fra Shopify-administrator påfølgende mandag dersom følgende er oppfylt:

• opprettet for mer enn tre måneder siden
  • ikke oppdatert på én måned
  • ingen transaksjon eller fullført bestilling er tilknyttet dem

Hvis du ønsker å beholde en bestemt forlatt kasse, kan du opprette et bestillingsutkast med samme detaljer og la det stå åpent i Shopify-administrator.

Det er ikke mulig å slette en bestemt forlatt kasse.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.

2. Klikk Forlatte kasser.

Vis betalingshendelser fra en forlatt kasse

Hver gang en kunde prøver å betale for bestillingen, blir det registrert en betalingshendelse i den forlatte kassens tidslinje. Du kan utvide betalingshendelser for å se mer informasjon.

Betalingshendelser kan være nyttige hvis en kunde prøver å legge inn en bestilling og betalingen mislykkes. Hvis en kunde kontakter deg fordi betalingen ikke kunne gjennomføres i kassen, kan du se detaljene for betalingshendelsen og bruke disse opplysningene til å hjelpe kunden din.

Hvis kunden har betalt i kassen, kan du i stedet gå til bestillingens tidslinje for å se betalingshendelsene.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger > Forlatte kasser.

2. Klikk på en forlatt kasse.

3. Gå til Tidslinje på siden med detaljer for den forlatte kassen.

4. Klikk på en betalingshendelse.

Du kan automatisk sende en e-post til kunder som har forlatt kassen. Hver e-post inneholder en kobling til kundens forlatte handlekurv, slik at vedkommende har muligheten til å fullføre kasseprosessen. Du kan redigere e-postmalen ved å legge til en logo eller endre fargetemaet

En e-post for gjenoppretting sendes ikke for forlatte kasser ved følgende omstendigheter:

• Hvis en potensiell kunde oppretter en eller flere forlatte kasser og deretter fullfører salget før e-posten for gjenoppretting sendes, blir ikke e-posten sendt.
  • Hvis det oppstod en feil da kunden prøvde å fullføre kasseprosessen, sendes ikke e-posten.
  • Hvis butikken ikke støtter levering til kundens adresse, sendes ikke e-posten.
  • Hvis du gir kundene mulighet til å angi et telefonnummer i stedet for en e-postadressen i kassen, og en kunde velger å angi et telefonnummer, kan ikke e-posten sendes.
  • Hvis ingen av produktene i kassen er tilgjengelig for kjøp (for eksempel ved tom lagerbeholdning), sendes ikke e-posten.
  • Hvis alle produktene i kassen er gratis og kunden ikke besøker leveringssiden for å legge til en fraktutgift, eller hvis leveringsutgiften også er gratis, sendes ikke e-posten.

Hvis du har konfigurert butikken slik at den automatisk sender e-poster for innhenting, inneholder Forlatte kasser-siden verktøytips som forklarer hvorfor e-postene for innhenting ikke ble levert.

Trinn:

Du kan sjekke statusen til hver e-post for en forlatt bestilling ved å gå til Bestillinger og klikke Forlatte kasser. Du finner statusen til hver e-post for gjenoppretting under E-poststatus-kolonnen. Du finner statusen til den forlatte kassen under Gjenopprettingsstatus.

Når en e-post er sendt vil handlekurven anses som gjenopprettet etter at kunden gjennomfører bestillingen. En kunde kan enten klikke på gjenopprettingskoblingen i e-posten eller fullføre bestillingen på egen hånd.

Du kan velge å sende en e-postmelding for forlatt kasse til en kunde manuelt. E-postmeldingen inneholder en kobling til kundens forlatte kasse, slik at de kan fullføre kjøpet. Du ønsker kanskje å sende e-postmeldingen for forlatt kasse manuelt når du ikke har konfigurert automasjonen, eller når kunden ber om koblingen til en forlatt kasse.

Trinn:

1. Klikk på Bestillinger > Forlatte kasser fra Shopify-administrator.
  2. Klikk på nummeret for den forlatte kassen du vil gjeninnhente.
  3. Klikk på kundens e-postadresse under kundeinformasjonen.

E-postklienten din starter med koblingen til den forlatte kassen i e-postens innhold.

Hvis kunden fullfører bestillingen med denne koblingen, oppdateres Gjenopprettingsstatus på siden Forlatt kasse og vises som innhentet.

Rapport over e-postmeldinger for forlatt kasse

E-postrapporten for forlatte kasser fra Shopify hjelper deg med å forstå hvor effektive disse e-postene er til å bringe kundene tilbake for å fullføre en transaksjon. Den er tilgjengelig i seksjonen Markedsføring i Shopify.

Rapporten informerer deg om hvor mange økter og fullførte bestillinger som har resultert fra e-postpåminnelsene. Du ser også informasjon som konverteringsrater, totalt salgsbeløp, gjennomsnittlig bestillingsverdi, gjennomsnittlig antall solgte produkter og hvor mange kunder som var førstegangskunder.

Rapporten viser kun data fra 18. november 2019 og framover.