Gjenopprette forlatte kasser

Varene som lå i handlekurven til en kunde da vedkommende forlot kassen blir ikke lagret.

Gjenoppretting av forlatte kasser er kun tilgjengelig for Nettbutikk-salgskanalen og Kjøpknapp-salgskanalen. Forlatte kasser på Shopify POS eller tredjepart-salgskanaler får ingen e-post for gjenoppretting av kasse.

Gjennomgå forlatte kasser

Du kan gjennomgå forlatte kasser for å finne mønstre som kan antyde hvorfor kundene ikke fullfører bestillingene.

Forlatte kasser lagres i Shopify-administratoren i tre måneder. Hver mandag fjernes forlatte kasser som er eldre enn tre måneder fra administratoren.

Trinn:

1. Fra Shopify-administratoren går du til Bestillinger.

2. Klikk Forlatte kasser.

Vis betalingshendelser fra en forlatt kasse

Hver gang en kunde prøver å betale for bestillingen, blir det registrert en betalingshendelse i historikken til den forlatte kassen. Du kan utvide betalingshendelser for å se flere detaljer.

Betalingshendelser kan være nyttige hvis en kunde prøver å legge inn en bestilling og betalingen mislykkes. Hvis en kunde kontakter deg fordi betalingen ikke kunne gjennomføres i kassen, kan du se detaljene for betalingshendelsen og bruke disse opplysningene til å hjelpe kunden din.

Hvis kunden har betalt i kassen, kan du i stedet gå til bestillingens tidslinje for å se betalingshendelsene.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger > Forlatte kasser.

2. Klikk på en forlatt kasse.

3. Bla til Historikk.

4. Klikk på en betalingshendelse.

Historikk – betalingshendelse for forlatt kasse

Send en kobling til en kundes forlatte kasse manuelt per e-post

Du kan manuelt sende en kobling til en kundes forlatte kasse per e-post, slik at vedkommende har muligheten til å fullføre bestillingen.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger > Forlatte kasser.

2. Klikk på nummeret til kassen du vil gjenopprette.

3. Klikk Send en e-post for gjenoppretting av handlekurv.

1. Valgfritt: Du kan angi en egendefinert melding og klikke på boksen ved siden av hver e-postadresse som du ønsker å sende en kopi til.

Egendefinert melding for forlatt kasse

2. Klikk Gjennomgå e-post.

3. Gjennomgå e-posten din og klikk Send varsel eller klikk Tilbake for å gjøre endringer.

GjenopprettingsstatusenForlatt kasse-siden vises kun som gjenopprettet hvis kunden fullfører bestillingen ved hjelp av den oppgitte koblingen.

Send en kobling til en kundes forlatte kasse automatisk per e-post

Du kan automatisk sende en e-post til kunder som har forlatt kassen. Hver e-post inneholder en kobling til kundens forlatte handlekurv, slik at vedkommende har muligheten til å fullføre kasseprosessen. Du kan redigere e-postmalen ved å legge til en logo eller endre fargetemaet

En e-post for gjenoppretting sendes ikke for forlatte kasser ved følgende omstendigheter:

• Hvis en potensiell kunde oppretter mer enn en forlatt kasse på rad, sendes det kun én e-post til den potensielle kunden.
  • Hvis en potensiell kunde oppretter en eller flere forlatte kasser og deretter fullfører salget før e-posten for gjenoppretting sendes, blir ikke e-posten sendt.
  • Hvis det oppstod en feil da kunden prøvde å fullføre kasseprosessen, sendes ikke e-posten.
  • Hvis butikken ikke støtter levering til kundens adresse, sendes ikke e-posten.
  • Hvis du gir kundene mulighet til å angi et telefonnummer i stedet for en e-postadressen i kassen, og en kunde velger å angi et telefonnummer, kan ikke e-posten sendes.
  • Hvis ingen av produktene i kassen er tilgjengelig for kjøp (for eksempel ved tom lagerbeholdning), sendes ikke e-posten.
  • Hvis alle produktene i kassen er gratis og kunden ikke besøker leveringssiden for å legge til en fraktutgift, eller hvis leveringsutgiften også er gratis, sendes ikke e-posten.

Hvis du har konfigurert butikken slik at den automatisk sender e-poster for gjenoppretting, inneholder Forlatte kasser-siden verktøytips som forklarer hvorfor e-postene for gjenoppretting ikke ble levert.

Trinn:

1. I Forlatte kasser-delen merker du av Send e-poster om forlatte kasser automatisk.

2. Under Send til velger du hvem du vil sende en e-post for gjenoppretting av kasse til:

- Alle som forlater en kasse - E-postabonnenter som forlater en kasse

1. Under Send etter velger du antall timer som Shopify skal vente før e-posten for forlatt kasse sendes:

- Aldri. Du kan fremdeles manuelt sende en e-post til kundene. - 1 time senere - 6 timer senere - 10 timer senere (standard) - 24 timer senere

1. Klikk på Lagre.

Du kan sjekke statusen til hver e-post for en forlatt bestilling ved å gå til Bestillinger og klikke Forlatte kasser. Du finner statusen til hver e-post for gjenoppretting under E-poststatus-kolonnen. Du finner statusen til den forlatte kassen under Gjenopprettingsstatus.

Når en e-post har blitt sendt anses kassen kun som gjenopprettet hvis kunden klikker på koblingen for gjenopprettelse og fullfører kasseprosessen. Hvis en kunde fullfører en bestilling ved å gå tilbake til nettstedet, uten å bruke koblingen for gjenoppretting av kasse, merkes ikke den forlatte kassen som gjenopprettet.

E-postrapport for forlatte kasser

E-postrapporten for forlatte kasser fra Shopify hjelper deg med å forstå hvor effektive disse e-postene er til å hente kundene tilbake for å fullføre en transaksjon. Den er tilgjengelig i Markedsføring-seksjonen av Shopify.

Rapporten forteller deg hvor mange økter og fullførte bestillinger e-postpåminnelsen har resultert i. Du kan også se informasjon som konverteringsrater, totalsum for salg, gjennomsnittlig bestillingsverdi, gjennomsnittlig antall solgte produkter og hvor mange kunder som har handlet for første gang.

Rapporten viser kun data fra 18. november 2019 og framover.