Gjenopprette forlatte kasser

Det er ikke alle som legger til et produkt i handlekurven som fullfører kasseprosessen. Når en potensiell kunde oppgir kontaktinformasjon og fortsetter til neste side i kassen, men ikke fullfører bestillingen, lagres handlekurven som en forlatt kasse.

Gjenoppretting av forlatte kasse er kun tilgjengelig for nettbutikkens salgskanaler. Forlatte kasser på Shopifys salgssted eller tredjepart-salgskanaler får ingen e-post for gjenoppretting av kasse.

Hvis en kunde ikke angir e-postadresse før de forlater kassen, kan du sende et varsel om forlatt kasse. Det opprettes ikke kundekontoer i butikken for disse kundene. Varene som lå i handlekurven til en kunde da vedkommende forlot kassen blir ikke lagret.

Gjennomgå forlatte kasser

Du kan gjennomgå forlatte kasser for å finne mønstre som kan antyde hvorfor kundene ikke fullfører bestillingene.

Forlatte kasser lagres i Shopify-administratoren i tre måneder. Hver mandag fjernes forlatte kasser som er eldre enn tre måneder fra administratoren.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.

2. Klikk Forlatte kasser.

Send en kobling til en kundes forlatte kasse manuelt per e-post

Du kan manuelt sende en kobling til en kundes forlatte kasse per e-post, slik at vedkommende har muligheten til å fullføre bestillingen.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger > Forlatte kasser.

2. Klikk på nummeret til kassen du vil gjenopprette.

3. Klikk Send en e-post for gjenoppretting av handlekurv.

1. Valgfritt: Du kan angi en egendefinert melding og klikke på boksen ved siden av hver e-postadresse som du ønsker å sende en kopi til.

Egendefinert melding for forlatt kasse

2. Klikk Gjennomgå e-post.

3. Gjennomgå e-posten din og klikk Send varsel eller klikk Tilbake for å gjøre endringer.

GjenopprettingsstatusenForlatt kasse-siden vises kun som gjenopprettet hvis kunden fullfører bestillingen ved hjelp av den oppgitte koblingen.

Send en kobling til en kundes forlatte kasse automatisk per e-post

Du kan automatisk sende en e-post til kunder som har forlatt kassen. Hver e-post inneholder en kobling til kundens forlatte handlekurv, slik at vedkommende har muligheten til å fullføre kasseprosessen. Du kan redigere e-postmalen ved å legge til en logo eller endre fargetemaet

En e-post for gjenoppretting sendes ikke for forlatte kasser ved følgende omstendigheter:

• Hvis en potensiell kunde oppretter mer enn en forlatt kasse på rad, sendes det kun én e-post til den potensielle kunden.
  • Hvis en potensiell kunde oppretter en eller flere forlatte kasser og deretter fullfører salget før e-posten for gjenoppretting sendes, blir ikke e-posten sendt.
  • Hvis det oppstod en feil da kunden prøvde å fullføre kasseprosessen, sendes ikke e-posten.
  • Hvis butikken ikke støtter levering til kundens adresse, sendes ikke e-posten.
  • Hvis du gir kundene mulighet til å angi et telefonnummer i stedet for en e-postadressen i kassen, og en kunde velger å angi et telefonnummer, kan ikke e-posten sendes.
  • Hvis ingen av produktene i kassen er tilgjengelig for kjøp (for eksempel ved tom lagerbeholdning), sendes ikke e-posten.
  • Hvis alle produktene i kassen er gratis og kunden ikke besøker leveringssiden for å legge til en fraktutgift, eller hvis leveringsutgiften også er gratis, sendes ikke e-posten.

Hvis du har konfigurert butikken slik at den automatisk sender e-poster for gjenoppretting, inneholder Forlatte kasser-siden verktøytips som forklarer hvorfor e-postene for gjenoppretting ikke ble levert.

Trinn:

1. I Forlatte kasser-delen merker du av Send e-poster om forlatte kasser automatisk.

2. Under Send til velger du hvem du vil sende en e-post for gjenoppretting av kasse til:

- Alle som forlater en kasse - E-postabonnenter som forlater en kasse

Alternativer for forlatt kasse

1. Under Send etter velger du antall timer som Shopify skal vente før e-posten for forlatt kasse sendes:

- Aldri. Du kan fremdeles manuelt sende en e-post til kundene. - 1 time senere - 6 timer senere - 10 timer senere (standard) - 24 timer senere

1. Klikk på Lagre.

Du kan sjekke statusen til hver e-post for en forlatt bestilling ved å gå til Bestillinger og klikke Forlatte kasser. Du finner statusen til hver e-post for gjenoppretting under E-poststatus-kolonnen. Du finner statusen til den forlatte kassen under Gjenopprettingsstatus.

Administrator for forlatte bestillinger

Når en e-post har blitt sendt anses kassen kun som gjenopprettet hvis kunden klikker på koblingen for gjenopprettelse og fullfører kasseprosessen. Hvis en kunde fullfører en bestilling ved å gå tilbake til nettstedet, uten å bruke koblingen for gjenoppretting av kasse, merkes ikke den forlatte kassen som gjenopprettet.