Bruke programvaren Dymo Label

Dymo Label-programvaren kan brukes til å skrive ut fullstendig tilpassede strekkoder fra datamaskinen din. Før du starter, må du legge til strekkoder til Shopify-produktene dine. Strekkodestilen vi støtter, er kode 128 Auto, som er valgt i Dymo Label-programvaren under tilpasningene.

Legg til strekkoder til Shopify-produktene

Du kan legge til strekkoder til Shopify-produktene dine på følgende måter:

Installer programvaren Dymo Label

Du kan installere Dymo Label-programvaren på datamaskinen din gjennom følgende koblinger:

Eksporter produktinformasjonen til en CSV-fil

Hvis du eksporterer opptil en side med produkter (opptil 50 produkter), lastes CSV-filen ned til nettleseren din. Hvis du eksporterer mer enn én side med produkter (51 eller flere produkter), sendes CSV-filen til deg. Hvis du ikke er butikkeieren, sendes filen også til butikkeierens e-postadresse.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Produkter > Alle produkter.
  1. Klikk på Eksporter.

2. Fra dialogboksen Eksporter produkter til CSV-fil velger du produktene du vil eksportere:

- Den nåværende siden med produkter - Alle produkter - Produkter du har valgt - Produkter som matcher dine søk og filtre.

1. Velg hvilke typer CSV-filer du vil eksportere:

- CSV-fil for Excel, Numbers eller et annet regnearkprogram. Bruk dette formatet hvis du planlegger å bruke et regnearkprogram for å redigere CSV-filen for produktet. - Vanlig CSV-fil. Bruk dette formatet hvis du planlegger å bruke et redigeringsprogram for ren tekst med CSV-filen for produktet.

1. Klikk på Eksporter produkter.

Obs: Sortering av CSV-filen i et regnearkprogram kan føre til at produktvarianter eller bildenettadresser mister tilknytning fra det relaterte produktet. Ved å importere en CSV-fil som har blitt sortert kan eksisterende produkter bli overskrevet med dårlige data, som ikke kan gjenopprettes.

Bruk Dymo Label-programvaren til å tilpasse strekkode-etikettene dine

Du kan bruke Dymo Label-programvaren til å utforme en tilpassede layout for strekkode-etikettene dine.

Steg:

1. Åpne Dymo Label-programvaren, og klikk på etikettstørrelsen du trenger.
  1. Klikk på Velg layout-knappen for å velge startlayout.

2. I dette eksemplet klikker du på tom layout.

1. Klikk på Sett inn for å se etikettobjektene og utklippsbildene du kan legge til i layouten.

I dette eksemplet designer vi en etikett med to etikettobjekter:

- en strekkode - et tekstfelt.

1. Under Etikettobjekter står Strekkode-objektet. Klikk på dette, og dra det til forhåndsvisningen av etiketten.

2. Når du har plassert strekkodeobjektet, høyreklikker du på det og velger Egenskaper fra rullegardinmenyen.

3. I Objektinnstillinger-delen velger du kode 128 Auto fra symbologi-rullegardinmenyen og klikker på OK.

4. Under Etikettobjekter finner du Tekst-etikettobjektet og klikker på og drar det til forhåndsvisningen av etiketten.

5. Når du har alle objektene du trenger på etiketten din, kan du finjustere oppsettet på følgende måter:

Alternativer for layout
Omplasser objekter Klikk på objektet og dra i rammen.
Endre størrelsen på objekter Klikk på objektet og dra en av de små boksene rundt grensen.
Slett objekter Klikk på objektet, og trykk på Slett på tastaturet.
  1. Når du er ferdig med etikettoppsettet, går du til Fil-menyen og klikker Lagre som oppsett.

2. Gi oppsettet et navn, og klikk på Lagre.

Skriv ut de tilpassede strekkode-etikettene dine

Etter at du har tilpasset og lagret etikettoppsettet, kan du velge hvilken informasjon du vil legge til i etikettobjektene fra CSV-filen du eksporterte fra Shopify. Når du har lagt til produktinformasjonen i etikettoppsettet, er du klar til å skrive ut strekkode-etikettene dine.

Steg:

1. Fra Fil-menyen i Dymo Label-programvaren, holder du pekeren over Importer data og skriv ut. Klikk deretter på Ny.

2. Når du ser dialogboksen Kom i gang, klikker du på Neste.

3. Klikk Bla gjennom for å velge CSV-filen som ble eksportert fra Shopify.

4. Finn og dobbeltklikk på navnet på CSV-filen (for eksempel ProductLabels.csv).

5. Sørg for at etikettforhåndsvisningen viser oppsettet du designet med strekkoden og tekstetikettobjektene. Hvis du vil bruke et annet oppsett, klikker du på Endre oppsett for å bla gjennom forhåndsinnstilte og lagrede oppsett. Dobbeltklikk på det du vil bruke.

6. Klikk på Neste. Du ser at CSV-dataene vises i Datofelt-delen under oppsett og forhåndsvisning av vinduer.

7. Merk av i boksen Bruk første rad som feltnavn.

8. Klikk på et tekstfelt i etikettoppsettet, og klikk deretter på en kolonneoverskrift i Datafelt-delen for å fylle inn tekstfeltet. Du kan for eksempel klikke på strekkodeobjektet i etikettoppsettet og deretter klikke på kolonneoverskriften for strekkoden i CSV-datafeltet.

1. Gjenta etter behov for de andre etikettobjektene. Du kan se en forhåndsvisning av arbeidet ditt i Forhåndsvisning-vinduet.
  1. Når du har tilordnet feltnavn til alle etikettobjektene, klikker du på Neste.

2. Bruk avmerkingsboksene til å velge produktene du vil skrive ut strekkodeetiketter for.

3. Pass på at Dymo LabelWriter-skriveren er valgt, og klikk deretter på Skriv ut.

Oppdater Dymo Label-programvaren

Retail Barcode Printer-appen fungerer bare med versjon 8.7.3 eller nyere av Dymo Label-programvaren.

Slik oppdaterer du Dymo Label-programvaren:

Feilsøk Dymo Label-programvaren

Hvis du har problemer med å skrive ut strekkodeetiketter med Dymo Label-programvaren, kan du prøve disse trinnene etter feilsøking av skriveroppsettet:

• Prøv å øke bredden-feilmelding
  • Kan ikke skanne tilpassede strekkodeetiketter

Hvis du fortsatt har problemer etter feilsøking av Dymo Label-programvaren, kan du kontakte Shopifys brukerstøtte.

Prøv å øke bredden-feilmelding

Hvis du får Prøve å øke bredden-feilmeldingen, er strekkoden for stor for etiketten. Du kan endre størrelse på strekkodeobjektet i layouten for å gjøre strekkodeobjektet bredere på etiketten.

Hvis du har gjort strekkodeobjektet så bredt som mulig og du fremdeles ser Prøv å øke bredden-feilmeldingen, må du bruke en større etikettstørrelse.

Maksimalt antall tall som får plass på en strekkodeetikett, varierer som følger:

• Stor: 40 tegn
  • Middels: 22 tegn
  • Liten: 8 tegn
  • Ekstra liten: 12 tegn.

Hvis du bruker bokstaver eller symboler i strekkoden, tar de opp mer plass på etiketten enn tall.

Kan ikke skanne tilpassede strekkodeetiketter

Hvis du ikke kan skanne de egendefinerte strekkodeetikettene du trykte med Dymo Label-programvaren, må du kontrollere at du har valgt Strekkode-kolonnen i CSV-filen da du skrev ut de tilpassede etikettene.