Adyen gebruiken in Shopify

Adyen is een betalingsgateway waarmee bedrijven op ondernemingsniveau betalingen kunnen accepteren. Zie de gidsen Aan de slag met Adyen en Externe betalingsproviders configureren voor meer informatie.

Voor nauwkeurig gegevensbeheer kun je Shopify mét de betalingsgegevens van Adyen integreren in je ERP-software (Enterprise Resource Planning). Deze integratie zorgt voor soepeler gegevensbeheer en betere synchronisatie tussen systemen.

Functies die niet kunnen worden gebruikt met Adyen

Bepaalde functies zijn niet beschikbaar of compatibel met de Adyen-integratie in Shopify:

• Lokale betaalmethoden: niet alle lokale betaalmethoden die Adyen aanbiedt, zijn beschikbaar via de Adyen-integratie van Shopify.
  • Fraudetools: Wanneer je Adyen op Shopify gebruikt, heb je geen toegang tot fraudetools die beschikbaar zijn bij Shopify Payments, zoals geschillenbeheer, kaarttestpreventie, fraudecontrole en analytics. Je kunt nog wel gewoon de fraudeanalyse van Shopify en Shopify Flow gebruiken om activiteiten te automatiseren. Adyen biedt zijn eigen fraudetools aan die tot extra kosten kunnen leiden.
  • Shopify Checkout: Als je Adyen op Shopify wil gebruiken, heb je Shopify Checkout nodig. Als je een Shopify Plus-abonnement hebt, heb je Checkout Extensibility nodig.

Adyen activeren

Stel eerst een account in bij Adyen als je betalingen wil accepteren met Adyen op Shopify. Als je geen Adyen-account hebt wanneer je de Adyen-betalingsintegratie probeert toe te voegen aan je Shopify-winkel, kun je deze niet activeren, noch kun je betalingen verwerken.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Betalingen.
  2. Klik in het gedeelte Shopify Payments op Beheren.
  3. Klik op Overschakelen naar een externe provider en daarna nogmaals op Overschakelen naar een externe provider om te bevestigen.
  4. Kies Adyen-betalingen: creditcards in de lijst met beschikbare betalingsproviders.
  5. Klik op account beheren.
  6. Geef de Adyen-betalingsextensie zo nodig toegang tot de gegevens van je winkel en pas deze aan.
  7. Selecteer op de pagina Adyen-betalingsconfiguratie het Adyen-account dat je met je Shopify-winkel wil gebruiken.
  8. Volg de instructies in de Customer Area van Adyen om de Adyen-betalingsapp voor Shopify te installeren en de integratie te testen.

Ondersteuning en bronnen voor Adyen

Voor hulp met Adyen op Shopify, zoals problemen met het beheren van Adyen-instellingen of -transacties, stuur je een e-mail naar Adyen Support via support@adyen.com. Raadpleeg de volgende bronnen voor meer informatie over Adyen en de integratie ervan met Shopify: