Bruke Adyen på Shopify

Adyen er en betalingsgateway som lar større bedrifter godta betalinger. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se veiledningene Kom i gang med Adyen og Konfigurere tredjepartsbetalingsleverandører.

For å sikre presis datahåndtering kan du integrere Shopify, inkludert Adyens betalingsdata, med ERP-programvare (ressursplanleggingssystem). Denne integrasjonen sikrer smidigere datahåndtering og synkronisering mellom systemene.

Ikke-kvalifiserte eller inkompatible funksjoner ved bruk av Adyen

Enkelte funksjoner er utilgjengelige eller inkompatible med Adyen on Shopify-integrasjonen:

• Lokale betalingsmåter (LPM-er): Ikke alle lokale betalingsmåter som tilbys av Adyen er tilgjengelige gjennom integrasjonen mellom Adyen og Shopify.
  • Svindelverktøy: Når du bruker Adyen on Shopify, har du ikke tilgang til svindelverktøy som er tilgjengelige for Shopify Payments, som for eksempel tvistehåndtering, beskyttelse ved korttesting, svindelkontroll og analyse. Du kan imidlertid fortsatt bruke Shopifys svindelanalyse og Shopify Flow til å automatisere driften. Adyen tilbyr sine egne svindelverktøy, som kan medføre en tilleggsavgift.
  • Shopify Checkout: For å bruke Adyen på Shopify må du bruke Shopify Checkout. Hvis du har Shopify Plus-abonnementet, må du bruke Checkout Extensibility.

Aktiver Adyen

For å godta betalinger med Adyen on Shopify må du først konfigurere en konto hos Adyen. Hvis du ikke har en Adyen-konto når du forsøker å legge til Adyen-betalingsintegrasjonen i Shopify-butikken, kan du ikke aktivere den eller behandle betalinger.

Trinn:

1. Gå til Innstillinger > Betalinger fra Shopify-administrator.
  2. I Shopify Payments-delen klikker du på Administrer.
  3. Klikk på Bytt til en tredjepartsleverandør, og klikk deretter på Bytt til en tredjepartsleverandør på nytt for å bekrefte.
  4. Velg Adyen Payments – Kredittkort fra listen over tilgjengelige betalingsleverandører.
  5. Klikk på Administrer konto.
  6. Gi Adyen-betalingsutvidelsen tillatelse til å lese og endre butikkens data om nødvendig.
  7. Velg Adyen-kontoen du ønsker å bruke sammen med Shopify-butikken fra siden Adyen-betalingskonfigurasjon.
  8. Følg instruksjonene i Adyens kundeområde for å installere Adyen-betalingsappen i Shopify og teste integrasjonen.

Adyen-brukerstøtte og -ressurser

For å få hjelp med Adyen på Shopify, som for eksempel problemer med administrering av Adyen-innstillinger eller transaksjoner, kan du sende en e-postmelding til Adyen-kundestøtte på support@adyen.com. Du kan se følgende ressurser for å finne ut mer om Adyen og integrasjonen med Shopify: