Använda Adyen på Shopify

Adyen är en betalnings-gateway som är tillgänglig för verksamheter på företagsnivå. Partnerskapet mellan Adyen och Shopify ger åtkomst till funktionerna i Adyens betalningsplattform via Adyens betalnings-gateway som finns tillgänglig på Shopify.

Viktiga fördelar och funktioner i Adyen

Adyen erbjuder en rad fördelar och funktioner som låter dig acceptera betalningar, skydda dina intäkter och kontrollera din ekonomi. Nedan följer några av nyckelfunktionerna med att använda Adyen på Shopify:

• Integrerad kassa: Adyen på Shopify lägger till Adyens betalnings-gateway direkt i din Shopify-butiks kassa och låter kunderna slutföra sina inköp i din varumärkta kassamiljö utan att omdirigeras till en annan webbplats. Detta bidrar till att förbättra kundupplevelsen och minska övergivande av varukorg.
  • Utmaningar och autentisering med 3D Secure (3DS): Adyen använder 3DS 2.x för att tillhandahålla säkra och pålitliga 3DS-utmaningar och autentisering. Detta bidrar till att skydda ditt företag från bedrägliga transaktioner och ger ytterligare ett lager av säkerhet för dina kunder.
  • Plånböcker: Adyens betalnings-gateway stöder för närvarande Apple Pay och Google Pay-plånböcker. Du kan integrera dessa plånböcker i din betalningsprocess och tillhandahålla ytterligare betalningsalternativ för dina kunder.
  • Prenumerationer och betalningsmetoder i valv: Adyens betalnings-gateway gör det möjligt för dig att ta emot information om kreditkort i valv, med hjälp av någon av prenumerationsapparna på Shopify-plattformen, så att du kan behandla betalningar.

Om du vill ha mer information, se Kom igång med Adyen och guiden Konfigurera betalningsleverantörer från tredjepart.

Obehöriga eller inkompatibla funktioner för användning av Adyen

Även om Adyen erbjuder många fördelar så finns det vissa funktioner som inte är tillgängliga eller inkompatibla med denna integration:

• Presentkort: Presentkort fungerar inte med Adyen på Shopify-integrationen.
  • Lokala betalningsmetoder (LPM): Det är inte alla lokala betalningsmetoder som Adyen erbjuder som är tillgängliga via Adyen på Shopify-integrationen.
  • Bedrägeriverktyg: När du använder Adyen på Shopify så har du inte tillgång till ytterligare funktioner som erbjuds på Shopify Payments, som till exempel tvisthantering, korttestskydd och analysverktyg. Adyen tillhandahåller sina egna ytterligare bedrägeribekämpningsverktyg, men de kan kosta en extra avgift. Du kan dock fortfarande använda Shopifys bedrägerianalys och Shopify Flow för att ställa in anpassade regler.
  • Shopify-kassa: Du måste använda Shopify-kassan för att kunna använda Adyen på Shopify. Om du har en Shopify Plus-plan så måste du använda Checkout Extensibility.

Integrera Adyen med programvaran för affärssystem (ERP)

Du kan integrera Shopify, inklusive Adyens betalningsdata, med programvaran för affärssystem (ERP) för att begränsa dataavvikelser. Denna integration säkerställer smidigare datahantering och synkronisering mellan dina system.

Adyens kompatibilitet med Markets

Adyen kan användas med Shopify Markets för att sälja i lokala valutor. Transaktioner behandlas i den valuta som Shopify skickar till Adyen när Shopify Markets aktiveras. Du måste konfigurera valutorna för dina marknader i Adyen. Om valutan matchar en av Adyens avvecklingsvalutor för regionen så görs utbetalningarna i enlighet med detta i den valutan.

Prenumerationer

Adyen på Shopify stöder prenumerationer. Du kan behandla och hantera prenumerationer i din Shopify-butik.

Resurser för Adyen

Om du vill ha mer information om Adyen och dess integration med Shopify kan du se följande resurser:

Adyen-support

Om du vill ha hjälp av Adyen om Shopify-problem, som till exempel att hantera dina Adyen-inställningar eller -transaktioner så kan du skicka ett e-postmeddelande till Adyen-support på support@adyen.com.