App voor klantweergave

Met de de app voor klantweergave kun je een Android-apparaat gebruiken als klantgerichte weergave voor Shopify POS. Tijdens het afrekenen geeft de klantweergave de volgende gegevens over de winkelwagen van de klant weer:

• naam, aantal en prijs van regelartikelen
  • klantnaam en e-mailadres (optioneel)
  • kortingen
  • belastingen
  • totaal en subtotaal van bestelling
  • bestelbon

Shopify POS, app voor klantweergave

Het Android-apparaat waarop de app Customer View wordt uitgevoerd, is via je wifi-netwerk aan Shopify POS gekoppeld. Zorg ervoor dat beide apparaten zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk en wifi-band (2,4 GHz of 5 GHz).

Apparaatvereisten

Je Android-apparaat moet aan de volgende vereisten voldoen:

• Android-versie 5.0 of hoger
  • 7 tot 8 inch (18 tot 20 cm) tablet

Shopify POS en app voor klantweergave koppelen

Je moet iedere keer dat je een van de apparaten opnieuw opstart, het Shopify POS-apparaat koppelen met het apparaat waarop de app voor klantweergave wordt uitgevoerd.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op > Instellingen.

2. Tik Hardware instellen.

3. Tik op de pagina Hardware instellen, tik op Customer View om de koppelbare QR-code weer te geven.

4. Tik in de app Customer View op Koppelen met POS.

5. Scan de QR-code op het Shopify POS-apparaat. Wanneer het koppelen is voltooid, wordt op beide apps Verbonden weergegeven.

6. Tik in de klantweergave op App vastmaken als je wilt voorkomen dat klanten de app voor klantweergave sluiten. Houd de knoppen Terug en Overzicht op je Android-apparaat ingedrukt om de app voor klantweergave los te maken.

De app voor klantweergave aanpassen

Je kunt de app voor klantweergave aanpassen vanuit Shopify POS.

• Kies het bericht dat wordt weergegeven in de klantweergave wanneer er geen transactie wordt uitgevoerd.

Je kunt ervoor kiezen om het standaardwelkomstbericht of een aangepast bericht weer te geven. Het standaardbericht is 'Welkom bij' en je winkelnaam. Een voorbeeld van een aangepast bericht is 'Winteruitverkoop 40% korting'.

• Schakel e-mail vastleggen in of uit.

Wanneer e-mail vastleggen is ingeschakeld, zien klanten een optie om zich te registreren voor e-mails wanneer het aangepaste bericht of welkomstbericht wordt weergegeven.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op > Instellingen.

2. Tik op Klantweergave.

3. Bewerk de standaardweergave:

- Tik op Welkomstbericht bewerkenom een aangepast bericht in te voeren. - Schakel het selectievakje voor het vastleggen van e-mails in of uit.

De klantweergave ontkoppelen van Shopify POS

Je kunt op elk gewenst moment de klantweergave van Shopify POS ontkoppelen.

1. Tik in Shopify POS op > Instellingen.

2. Tik op Klantweergave.

3. Tik op Customer View vergeten.

De app voor klantweergave gebruiken

Wanneer de app Customer View wordt gekoppeld aan Shopify POS, wordt de betaalinformatie weergegeven voor elke bestelling die wordt verwerkt met het gekoppelde Shopify POS-apparaat. Wanneer het afrekenen is voltooid, selecteert de klant hoe hij zijn kassabon wil ontvangen:

• e-mail
  • tekst
  • afgedrukt (alleen iPad)
  • geen kassabon

Problemen oplossen

Als je connectiviteitsproblemen ondervindt tussen Shopify POS en de app Customer View, volg dan deze stappen.

Stappen:

1. Sluit Shopify POS en de app voor klantweergave.

2. Open Shopify POS en tik op > Instellingen.

3. Tik Hardware instellen.

4. Tik op de pagina Hardware instellen op Customer View.

5. Als de app Customer View nog steeds wordt weergegeven als verbonden, tik dan op - knop naast Customer View om de verbinding te verbreken.

6. Als de verbinding van de app Customer View met het wifi-netwerk wordt verbroken, zet de energiebesparingsmodus uit.

7. Open de app voor klantweergave en koppel deze met Shopify POS.

8. Neem contact op met Shopify-ondersteuning als de app Customer View nog steeds geen verbinding heeft.