Zawieszenie lub dezaktywowanie sklepu

Jeśli jesteś właścicielem sklepu i Twój sklep spełnia odpowiednie wymogi, możesz użyć panelu administracyjnego Shopify, aby tymczasowo zawiesić swój sklep lub całkowicie go dezaktywować.

Jeśli chcesz wstrzymać sprzedaż na platformie Shopify i kontynuować pracę nad swoim sklepem, możesz skorzystać z planu Pause and Build.

Dezaktywacja sklepu

Możesz dezaktywować swój sklep, anulując subskrypcję i dezaktywując swój sklep Shopify.

Jeśli korzystasz z darmowej wersji próbnej i nie wybrałeś(-aś) planu cenowego, nie musisz podejmować żadnych czynności, aby dezaktywować swoje konto. Nie możesz zawiesić sklepu podczas korzystania z darmowej wersji próbnej.

Aby uzyskać dodatkową pomoc przy zawieszaniu lub dezaktywacji sklepu, skontaktuj się z Pomocą techniczną Shopify.

Zagadnienia dotyczące wstrzymania sklepu

  • Jeśli otrzymałeś(-aś) fundusze za pośrednictwem Shopify Capital, zawieszenie sklepu wpłynie na pozostałe zaliczki Capital. Aby uzyskać więcej informacji, skontaktuj się z Pomocą techniczną Shopify.
  • Plan Pause and Build nie jest dostępny dla sklepów Shopify Plus.
  • Opcję Pause and Build możesz wybrać tylko wtedy, jeśli Twój sklep jest objęty płatnym planem.
  • Rozważ odinstalowanie aplikacji firm zewnętrznych, które mają opłaty okresowe, aby nie płacić za nie po zawieszeniu sklepu.

Zawieś swój sklep i kontynuuj pracę nad nim

Jeśli korzystasz z planu Pause and Build, od Twojego sklepu nadal pobierana jest opłata za prowadzenie w obniżonej kwocie 14 USD lub niższej miesięcznie. Możesz uzyskać dostęp do panelu administracyjnego Shopify i edytować swoje produkty, gdy zajdzie taka potrzeba, ale funkcja realizacji zakupu jest wyłączona. Oznacza to, że klienci mogą przeglądać Twoje produkty, ale nie mogą ich kupić.

Plan Pause and Build może być dla Ciebie właściwą opcją, jeśli na przykład Twój sklep jest sezonowy lub jest otwarty tylko przez określony czas.

Podczas korzystania z planu Pause and Build możesz wykonywać następujące czynności:

  • uzyskiwanie dostępu do panelu administracyjnego Shopify
  • uzyskiwanie dostępu do podstawowych raportów dotyczących wydajności strony
  • wyświetlanie witryny sklepu online

Podczas gdy Twój sklep jest zawieszony, nie możesz korzystać z funkcji realizacji zakupu w sklepie online, POS, rabatów, odzyskiwania porzuconego koszyka, kart prezentowych ani integracji z firmami zewnętrznymi, takimi jak Facebook i Google, pozwalających publikować produkty. Możesz wysyłać faktury do wersji roboczych zamówień, ale klient nie będzie mógł ukończyć procesu realizacji zakupu, a wersji roboczych zamówień nie będzie można konwertować na aktywne zamówienia.

Kroki:

  1. Zaloguj się do swojego sklepu jako właściciel sklepu.

  2. W panelu administracyjnym Shopify kliknij Ustawienia > Plan.

  3. Kliknij opcję Dezaktywuj sklep > plan Pause and build.

  4. Dokładnie przejrzyj szczegóły planu, a następnie kliknij opcję Przełącz na Pause and Build.

Twój sklep zostanie zawieszony i będzie działać po obniżonej opłacie za subskrypcję. Jeśli chcesz ponownie rozpocząć sprzedaż produktów, możesz w dowolnym momencie otworzyć swój sklep, wybierając nowy plan.

Praca nad sklepem w czasie korzystania z planu zawieszenia i dalszego tworzenia

Gdy Twój sklep jest objęty planem Pause and Build, klienci mogą nadal przeglądać Twoje produkty, ale nie mogą ich kupić. W celu podniesienia klientom komfortu korzystania ze strony Twojego sklepu możesz dostosować swój szablon, ukrywając ceny produktów i przyciski Dodaj do koszyka, aby klienci nie próbowali kupować czegokolwiek w okresie zawieszenia sklepu.

Jeżeli nie chcesz, aby Twoje produkty były wyświetlane w okresie, w którym działanie sklepu jest zawieszone, możesz zabezpieczyć swój sklep online hasłem. Dzięki temu klientom nie wyświetlą się Twoje produkty w okresie zawieszenia działalności sklepu. Możesz dostosować swoją stronę hasła i napisać wiadomość dla klientów, która będzie wyświetlana w okresie zawieszenia działalności Twojego sklepu.

Wszystkie Twoje aplikacje pozostaną aktywne po zawieszeniu sklepu. Jeśli chcesz zawiesić swoje aplikacje, musisz je anulować indywidualnie.

Ponowne otwarcie sklepu po zakończeniu fazy Pause and Build

Jeśli skorzystasz z opcji Pause and Build, a później zdecydujesz się na odwieszenie działalności, konieczne będzie wybranie nowego planu, ponieważ Twój stary plan nie będzie już ważny. Gdy postanowisz ponownie otworzyć swój sklep, zaloguj się, a następnie wybierz nowy plan, który najbardziej Ci odpowiada.

Kroki:

  1. Zaloguj się do swojego sklepu jako właściciel sklepu.

  2. W panelu administracyjnym Shopify przejdź do opcji Ustawienia > Plan.

  3. Kliknij opcję Pobierz plan, a następnie kliknij opcję Wybierz plan obok planu, z którego chcesz korzystać.

  4. Przejrzyj dokładnie szczegóły planu, a następnie kliknij opcję Rozpocznij plan.

Po wybraniu planu możesz ponownie rozpocząć sprzedaż.

Jeśli ustawiłeś(-aś) hasło w swoim sklepie, gdy był on zawieszony, możesz usunąć takie hasło do sklepu online.

Anuluj subskrypcję i dezaktywuj sklep Shopify

Jeśli nie chcesz już prowadzić sklepu online, możesz go dezaktywować w dowolnym momencie. Po dezaktywacji sklepu nie będziesz mieć dostępu do swojego panelu administracyjnego Shopify. Aby się zalogować ponownie, będziesz musiał(-a) wprowadzić dane swojej karty kredytowej i ponownie aktywować sklep.

W przypadku dezaktywacji sklepu online nie można utworzyć nowego sklepu online, który używa tej samej domeny myshopify. Możesz utworzyć nowy sklep o tej samej nazwie, ale Twoja domena myshopify jest unikalna dla każdego sklepu.

Przykład: dezaktywujesz sklep o nazwie Very Good Things z adresem URL very-good-things.myshopify.com. Jeśli zdecydujesz się utworzyć nowy sklep, nadal możesz go nazwać Very Good Things, ale nie możesz ponownie użyć adresu URL very-good-things.myshopify.com.

Przed dezaktywowaniem sklepu rozważ następujące kwestie:

  • Dopilnuj spłaty zaległych opłat, jeśli je masz. Jeżeli nie masz zaległych opłat na koncie, nie otrzymasz rachunku po dezaktywowaniu sklepu. Aby uzyskać więcej informacji na temat rozliczeń, zapoznaj się z sekcją Informacje dotyczące rachunku Shopify.

  • Zapisz informacje o sklepie, eksportując pliki CSV. Możesz zapisać rachunki, eksportując historię rozliczeń.

  • Jeśli korzystasz z aplikacji firm zewnętrznych, których informacje o płatnościach znajdują się poza Shopify, anuluj usługę realizowaną za pomocą tych aplikacji, aby uniknąć rozliczenia zewnętrznego po dezaktywowaniu sklepu.

  • Jeśli sprzedajesz karty prezentowe, może być konieczna realizacja zaległych kart. Możesz wyeksportować plik CSV karty prezentowej sklepu, który zawiera informacje potrzebne do realizacji wszelkich zaległych kart.

  • Jeśli masz niestandardową domenę kupioną za pośrednictwem Shopify, możesz przenieść ją do innego dostawcy.

  • Jeśli masz domenę niestandardową zakupioną za pośrednictwem firmy zewnętrznej, możesz usunąć ją ze swojego sklepu w panelu administracyjnym Shopify. Jeśli nie usuniesz swojej domeny ze sklepu Shopify przed jego dezaktywacją, możesz nie być w stanie użyć jej na potrzeby innej strony internetowej.

  • Pamiętaj, aby wyłączyć automatyczne odnawianie niestandardowej domeny na stronie internetowej rejestratora, aby uniknąć nieoczekiwanych opłat.

  • Planując dezaktywację sklepu i przeniesienie swojej domeny na nową platformę, musisz pamiętać, że polityka Shopify w zakresie HTTP Strict Transfer Security (HSTS) będzie nadal obowiązywać w Twojej domenie przez 90 dni po dezaktywacji sklepu. Polityka ta pomaga zapewnić bezpieczeństwo informacji o Twojej firmie i klientach.

Jeśli przeniesiesz swoją domenę na inną platformę, która korzysta z protokołu HTTPS, nie będziesz musiał(a) podejmować żadnych dodatkowych działań.

Jeżeli przeniesiesz swoją domenę na platformę, która nie używa protokołu HTTPS, przez następne 90 dni w przeglądarce wyświetlany będzie komunikat o błędzie, gdy ktoś spróbuje odwiedzić Twoją domenę. Komunikat o błędzie może wskazywać, że witryna nie jest zaufana lub certyfikat jest nieprawidłowy. Poczekaj do końca tego 90-dniowego okresu lub rozważ przeniesienie domeny na platformę obsługującą HTTPS.

Kroki:

  1. W panelu administracyjnym Shopify przejdź do opcji Ustawienia > Plan.

  2. Kliknij opcję Dezaktywuj sklep.

  3. W razie potrzeby przejrzyj opcje, aby przełączyć się na plan Pause and build lub uruchomić nowy sklep.

  4. Jeśli nadal chcesz dezaktywować, kliknij Dezaktywuj sklep.

  5. Wybierz powód dezaktywacji, a następnie kliknij Kontynuuj.

  6. Wprowadź hasło, a następnie kliknij Dezaktywuj teraz.

Otrzymasz wiadomość e-mail z potwierdzeniem dezaktywacji Twojego sklepu. Nadal masz możliwość ponownego otwarcia sklepu lub wyświetlenia wcześniejszych rachunków, a informacje o Twoim sklepie są przechowywane przez 2 lata. Możesz także ponownie otworzyć sklep i zawiesić swój plan.

Gotowy(-a) do rozpoczęcia sprzedaży za pomocą Shopify?

Wypróbuj za darmo