Aktivera Amazon Pay

Obs! Amazon Pay är tillgängligt för handlare i vissa länder som säljer i USD, GBP, JPY och EUR. Om du vill ha en lista över länder som stöds, se Länder som stöds av Amazon Pay.

Amazon Pay är ett snabbt, enkelt och pålitligt sätt för dina kunder att handla i din webbutik genom att använda betalningsuppgifter och leveransinformation som finns lagrade på deras Amazon-konto. Du har full kontroll över kundrelationen och dina uppgifter på produktnivå samlas aldrig in av eller delas med Amazon. Läs mer om säker utcheckning från Amazon Pay.

Obs! Du debiteras transaktionsavgifter varje gång en kund gör ett köp med den här betalningsmetoden, såvida du inte även aktiverar Shopify Payments.

Länder som stöds

För att vara berättigad till Amazon Pay måste ditt Shopify-företag vara baserat i ett av följande länder:

• USA
  • Storbritannien
  • Danmark
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Ungern
  • Italien
  • Japan
  • Luxemburg
  • Nederländerna
  • Portugal
  • Spanien
  • Sverige

Obs: Amazon Pay stöder endast USD, GBP, JPY och EUR. Amazon Pay visas endast i avsnittet Betalningar i din Shopify-administratör, om du använder en av de valutor som stöds. Läs mer om vilka valutor Amazon Pay stöder i Amazon Pay-hjälp.

Aktivera Amazon Pay

1. Klicka på Aktivera Amazon Pay i avsnittet Amazon Pay.

2. Följ anvisningarna på Amazon Pay-webbplatsen för att skapa ditt konto.

3. Om din Shopify-butik använder en anpassad huvuddomän, lägg till webbadressen till din webbutik till dina Amazon Pay-integreringsinställningar:

1. I Amazon Seller Central går du till Integrering > Integration Central.
    2. I avsnittet Hantera klientens ID/butiks-ID klickar du på Visa klientens ID/butiks-ID.
    3. Välj din Shopify-webbutik och klicka sedan på Redigera från appmenyn eller butikens namn från rullgardinsmenyn.
    4. Lägg till den fullständiga URL-adressen till hemsidan, till exempel https://johns-apparel.com, för att tillåta JavaScript- ursprung.
    5. Klicka på Spara ändringar.

När du har godkänt att ge din Shopify-butik tillgång till ditt Amazon Payments handlar-konto kommer Amazon Pay att visas som en aktiv betalningsleverantör på sidan Betalningar i din Shopify-administratör.

Obs! Om Amazon Pay inte visas korrekt i din webbutik är det troligt att du har gjort HTML/CSS-anpassningar för utcheckningen som inte stöds av Amazon Pay. Kontakta Shopify-support för mer information.

Kundupplevelse

När du har aktiverat Amazon Pay kan berättigade kunder använda Amazon Pay i kassan. Betalningsprocessen är inbäddad som standard på kassasidan så att dina kunder kan slutföra sina order utan att lämna webbutiken.

Obs! Om din butiks tema visar knappar för dina aktiva betalningsleverantörer kommer Amazon Pay-knappen att visas på din butiks varukorgssida istället för på dess utcheckningssida.

Kunder som använder Amazon Pay kan få tillgång till leveransadressen och betalningsinformation som lagras på deras Amazon-konto för att slutföra köpet i snabbkassan. Faktureringsadressen förblir privat och delas inte med Shopify. Läs mer om snabbkassor.