Amazon Pay

Obs! Amazon Pay är tillgängligt för handlare som säljer i USD, GBP, JPY och EUR i vissa specifika länder. Gå till Länder som Amazon Pay stöder om du vill ha en lista över länder som stöds.

Amazon Pay är ett snabbt, enkelt och pålitligt sätt för dina kunder att handla i din webbutik genom att använda betalningsuppgifter och leveransinformation som finns lagrade i deras Amazon-konto. Du har full kontroll över kundrelationen och dina uppgifter på produktnivå samlas aldrig in av eller delas med Amazon. Läs mer på payments.amazon.com/merchant.

Obs! Du debiteras transaktionsavgifter varje gång en kund gör ett köp med hjälp av denna betalningsmetod, såvida du inte också aktiverar Shopify Payments.

Länder som stöds

För att vara berättigad till Amazon Pay måste ditt Shopify-företag vara baserat i ett av följande länder:

• USA
  • Storbritannien
  • Danmark
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Ungern
  • Italien
  • Japan
  • Luxemburg
  • Nederländerna
  • Portugal
  • Spanien
  • Sverige

Obs! Amazon Pay stöder endast USD, GBP, JPY och EUR. Amazon Pay visas endast i avsnittet Betalningsleverantörer i din Shopify admin om du använder en av de valutor som stöds. Läs mer om vilka valutor Amazon Pay stöder i Amazon Merchants hjälp.

Aktivera Amazon Pay

1. Klicka på Aktivera i avsnittet Amazon Pay:

2. Följ anvisningarna på Amazon Pays webbplats.

3. Om du har konfigurerat en anpassad huvuddomän för din Shopify-butik så måste du lägga till tillhörande anpassade URL i Amazon Pays webbinställningar. Du kan hitta Amazon Pays webbinställningar i avsnittet Logga in med Amazon i Amazon Seller Central. Lägg till hela URL:en, till exempel https://johns-apparel.com till tillåtna JavaScript Orgins.

När du har gått med på att ge din Shopify-butik tillgång till ditt merchant-konto på Amazon kommer Amazon Pay att visas som en aktiv betalningsleverantör på sidan Betalningar i din Shopify admin.

Obs! Om Amazon Pay inte visas korrekt i din webbutik är det troligt att du har gjort HTML/CSS-anpassningar för utcheckningen som inte stöds av Amazon Pay. Kontakta Shopify-support för mer information.

Kundupplevelse

När du har aktiverat Amazon Pay kan berättigade kunder använda Amazon Pay i kassan. Betalningsprocessen är inbäddad som standard på kassasidan så att dina kunder kan slutföra sina order utan att att lämna webbutiken.

Obs! Om din butiks tema visar knappar för dina aktiva betalningsleverantörer kommer Amazon Pay-knappen att visas på din butiks varukorgssida istället för på dess utcheckningssida.

Kunder som använder Amazon Pay kan få tillgång till leveransadressen och betalningsinformationen som lagras i deras Amazon-konto i syfte att slutföra köpet med en accelererad utcheckning. Deras faktureringsadress förblir privat och delas inte med Shopify. Läs mer om accelererade utcheckningar.