Begär delvis distribution

Som standard försöker Shopifys distributionsnätverk (SFN) att distribuera hela din förfrågan i en enda kartong för att spara frakt- och leveranskostnader. Om du vill ta bort vissa artiklar och endast distribuera en del av din distributionsbegäran, kan du dela upp din distributionsbegäran. Till exempel, om en av artiklarna i förfrågan är slut i lager kan du ta bort den från förfrågan så att de återstående artiklarna kan levereras till kund så snart som möjligt.

Om du vill ta bort artiklar från en distributionsbegäran måste du ta bort artikeln från din order i Shopify, påbörja distributionen i din SFN-app och sedan lägga till artikeln i din order i Shopify igen.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör, gå till ordrar.et
  2. Klicka på ordern som du vill redigera.
  3. På orderinformationssidan kan du redigera ordern för att ta bort artikeln som du vill att SFN ska distribuera separat från din Shopify-order. Om du redigerar din order annulleras din ursprungliga distributionsbegäran i SFN och en ny begäran med de återstående artiklarna skapas.
  4. Klicka på Visa distributionsinformation.
  5. På sidan för distributionsbegäran i din SFN-app klickar du på Distribuera nu.
  6. Klicka på ordernumret i avsnittet Sammanfattning.
  7. På orderinformationssidan i din Shopify-administratör ska du redigera ordern för att lägga till artikeln som du tog bort tidigare. Den nya artikeln visas som ett separat Ej distribuerat distributionskort i ordern och SFN får en separat distributionsbegäran.

Om inget lager finns tillgängligt för att distribuera artiklarna kommer begäran automatiskt att placeras som parkerad tills lagervarorna tas emot.