Eksempler på workflows

Få mere at vide om de typer arbejdsgange, du kan oprette, ved at se nogle eksempler.

Risiko

Du kan få Flow til at give dig besked, når du modtager en ordre med et højt risikoniveau. Brug triggeren Orden har gennemgået risikoanalyse i dit workflow til at se ordrens risikoniveau. Denne trigger bruger kun resultaterne fra Shopifys risikoanalyse (resultater fra tredjepartsapps bruges ikke).

Når du modtager en ordre med høj risiko, kan du få Flow til at udføre følgende opgaver:

• Den kan tagge ordren, så den kan blive behandlet senere, og give dine medarbejdere besked. Den kan også sende ordreoplysningerne til en app.

• Den kan forhindre, at betalingen bliver behandlet (så længe din butik er konfigureret til at hente betalinger manuelt).

• Den kan annullere ordren (så længe ordren er konfigureret til at blive behandlet manuelt).

Hvis din butik er indstillet til at hente betaling manuelt, kan du bruge Flow til at forhindre at betalinger for ordrer med høj risiko hentes. Opret et workflow, der undersøger ordrens risikoniveau og kun henter betaling, hvis risikoen er lav eller medium. Brug handlingen Hent betaling i dit workflow til at hente betalingen.

Kontrollér en ordres risikoniveau ved hjælp af betingelsen Ordrens risikoniveau

Hvis din butik er indstillet til at hente betalinger automatisk, og den er konfigureret til at behandle ordrer manuelt, kan du annullere ordren ved hjælp af Flow. (I disse tilfælde kan du ikke forhindre, at betalingen hentes). Brug handlingen Annuller ordre i dit workflow for at annullere ordren. Ordren annulleres, når du bruger denne handling, men den refunderes ikke og de bestilte varer genopfyldes ikke som standard:

• Flow refunderer ikke ordrer. Du skal refundere ordrer manuelt, når Flow har annulleret dem.
  • Som standard genopfylder Flow ikke varer. Det antages, at du også genopfylder varerne, når du refunderer ordren. Det er standardprocedure, at genopfylde varerne, når man refunderer en ordre manuelt. Denne proces at nem at følge, men den betyder, at din lagerbeholdning ikke bliver opdateret, før du refunderer ordrerne. Hvis din lagerbeholdning skal opdateres hurtigere, kan du få Flow til at genopfylde varerne, når den annullerer ordren. Hvis du vælger denne mulighed, skal du huske at fravælge muligheden "Genopfyld varer", når du refunderer ordren. Ellers vil varerne blive genopfyldt to gange, hvilket vil medføre en forkert lagerbeholdning.

Du kan også annullere ordrer ud fra andre kriterier, som f.eks. kundens e-mailadresse eller IP-adresse.

Du kan holde styr på ordrer, som Flow annullerer, ved at tilføje handlinger, der gør følgende:

• Tagger de annullerede ordrer.
  • Sender en besked eller logfører problemet til en app, som f.eks. Google Sheets eller Trello.

Eksempler på skabeloner:

Lager og merchandising

Flow kan hjælpe dig med at tagge produkter, når de ikke er på lager og når de er genopfyldt. Du kan derefter bruge disse tags til at bestemme, hvordan disse produkter vises for dine kunder:

Brug triggeren Lagerantallet er ændret i dit workflow for at oprette et workflow, der sporer ændringer af dit lager. Denne trigger skal kontrollere følgende betingelser:

• Lagerantallet for produktvariant
  • Lagerantallet for produktvariant inden – Brug denne betingelse til at sikre dig, at dit workflow kun kører, første gang lagerbeholdningen matcher betingelsen Lagerantallet for produktvariant. Hvis du ikke bruger betingelsen antallet inden, vil dit workflow muligvis køre oftere end forventet.

Når du opretter denne type workflow, skal tilstanden kontrollere antallet både før og efter lagerændringerne. Hvis du kun kontrollerer det nuværende lagerantal, vil din e-mail om genbestilling muligvis blive sendt, hver gang produktet bestilles, indtil produktet er genopfyldt. Hvis du f.eks. vil have besked, når en variants lagerbeholdning er under 5, skal du indstille Lagerantallet for produktvariant til 5 og indstille Lagerantallet for produktvariant inden til >5. Der er 7 T-shirts i din butik, hvoraf Jose bestiller 2 T-shirts. Nu er lagerbeholdningen 5, så der sendes en e-mail om genbestilling. Karim bestiller 1 T-shirt senere. Nu er lagerbeholdningen 4, men der sendes ikke nogen e-mail om genbestilling.

Hvis du vil have besked, når lagerbeholdningen for en variant er over 100, skal du indstille Lagerantallet for produktvariant til >100 og indstille Lagerantallet for produktvariant inden til <100.

Eksempler på skabeloner:

Loyalitet og reklamer

Du kan bruge Flow til at spore rabatkoder og belønne dine kunder for deres støtte. Mange populære loyalitetsapps har connectorer til Flow, som du kan bruge til at belønne dine kunder ud fra deres forbrug og aktivitet i din butik. Du kan f.eks. give en kunde loyalitetspoint, hvis han eller hun bestiller et bestemt produkt, skriver en positiv anmeldelse osv.

Eksempler på skabeloner:

Kunder

Du kan få Flow til at føje tags til dine kunder, når kunden oprettes, når han eller hun afgiver en ordre eller når du annullerer kundens ordre. Du kan tagge kunder ud fra deres kendetegn, som f.eks. deres postnummer, e-mailadresse og ordrehistorik.

Organiser kunder efter niveauer for levetidsforbrug

Eksempler på skabeloner:

Du kan også tagge kunder baseret på deres aktuelle ordres egenskaber, som f.eks. ordrens samlede værdi og den benyttede salgskanal.

Eksempler på skabeloner:

Ordrer

Du kan få Flow til at tagge ordren og give dine medarbejde besked eller sende oplysningerne til en app, når der oprettes eller refunderes en app. Du kan oprette tilstande i dit workflow, som er baseret på ordrens egenskaber eller kunden, der afgav ordren.

Føj tag til ordrer fra ét af disse tre områder

Eksempler på skabeloner:

Hvis du behandler dine ordrer automatisk, kan du også få Flow til at arkivere disse ordrer.

Produkter

Når du opretter et produkt, kan du få Flow til at tagge produktet og føje det til manuelle kollektioner. Når titlen på et nyt produkt for eksempel indeholder ordet T-shirt, kan Flow tilføje produkttagget T-shirt og derefter føje produktet til din Sommerkollektion. Brug handlingerne Tag produkt og Føj til kollektion i dit workflow for at føje tags til dine produkter.

Skabeloner:

Eksempler på skabelon- og Liquid-variabler

Eksempler på workflowhandlinger, der bruger skabelon- og Liquid-variabler.

• I følgende eksempel har du et workflow, der sender en e-mail, når en kunde bruger mere end 500 USD på en ordre.
To Joe@mycompany.com

Please send a personal thank you note to {{order.customer.firstName}} {{order.customer.lastName}}({{order.customer.email}}) for placing an order for  {{order.totalPriceSet.shopMoney.amount}}

Når en kunde, Jeanne Dupont, opretter en ordre på 1.000 USD, sender workflowet følgende besked:

Joe@mycompany.com

Please send a personal thank you note to Jeanne Dupont (jeanne@jeanneemail.com) for placing an order for $1000.00
  • I det følgende eksempel vises titlen på det udgåede produkt i beskeden:
Discontinued product {{product.title}} has just hit an inventory level of 0.
  • I det følgende eksempel vises titlen på varianten i beskeden:
Please pause all ad campaigns involving {{product_variant.title}}.
  • I det følgende eksempel vises kundens navn og e-mailadresse sammen med totalen fra deres sidste ordre i beskeden:
Please send a personal thank you note to {{order.customer.firstName}}({{order.customer.email}}) for placing a recent order for  {{order.totalPriceSet.shopMoney.amount}}
  • I det følgende eksempel vises produktets titel i beskeden:
Please reorder {{product.title}}. Email owner@store.com to verify that they've received the purchase order.
  • I det følgende eksempel vises ordre-id'et i beskeden:
{{order.id}} has been cancelled due to high risk.
  • I det følgende eksempel vises ordrenummeret og kundens navn og e-mailadresse i beskeden:
Our Shopify store has received an order with a high risk of fraud. We would like to cancel this order right away, before it is sent to production:

{{order.name}}
      {{order.billingAddress.lastName}} {{order.billingAddress.firstName}}
      {{order.email}}

Please confirm the new order status. Thanks!
  • I det følgende eksempel vises kundens navn, e-mailadresse og den samlede pris for vedkommendes sidste ordre i beskeden sammen med et link til ordren i din Shopify-administrator:
Please send a personal thank you note to
{{order.customer.firstName}} ({{order.customer.email}}) for placing a recent order for $ {{order.totalPriceSet.shopMoney.amount}}

View order: https://store.myshopify.com/admin/orders/{{order.id}}

Til Loop-eksempler

Når et tilbud er modtaget, kan det være nyttigt at sende en besked, der indeholder de bestilte produkter. Du kan gøre dette ved at bruge for loops og lineItems-skabelonvariablen.

Tekstfelter, der understøtter skabelonvariabler, understøtter også for loops og forloop-objektet.

Her er et eksempel, der bruger et for loop til at anføre SKU'erne og mængderne i alle varelinjerne:

Order summary:
{% for a in order.lineItems %}
 SKU: {{a.sku}} ( {{a.quantity}} ),
{% endfor %}

Når beskeden er sendt, erstattes for loop-koden med listen over SKU'er:

Order summary:
  8987097979 (50)
  8877778887 (3)
  888998898B (1)

I dette eksempel bruges for loop anføre alle varelinjerne:eksempel

Order summary: <br />
{% for a in order.lineItems %}
Title: {{a.title}}, <br/>
SKU: {{a.sku}}, <br/>
Price (per unit): $ {{a.originalUnitPriceSet.shopMoney.amount}}, <br/>
Quantity: {{a.quantity}} <br/>
{% endfor %}
Ship to: <br/>
{{order.shippingAddress.name}} <br/>
{{order.shippingAddress.address1}} <br/>
{{order.shippingAddress.address2}} <br/>
{{order.shippingAddress.city}} <br/>
{{order.shippingAddress.province}} <br/>
{{order.shippingAddress.zip}} <br/>
{{order.shippingAddress.country}} <br/>

I dette eksempel bruges if inden for for loop til at anføre varelinjer fra en bestemt forhandler:

{% for x in order.lineItems %}
{% if x.vendor == 'acme-vendor' %}
  Title is {{x.title}}<br/>
  SKU is {{x.sku}}</br>
{% endif %}
{% endfor %}

Ud over eksemplerne på denne side kan du også finde workflows på følgende måder:

• Udforsk skabeloner for at finde automatiseringer, som du kan bruge med det samme eller tilpasse til din butik.
  • Se eksempler på vores Connectorer-side.
  • Importér og eksportér workflows, og del dem med andre shopejere eller partnere.
  • Besøg vores blog for at lære om interessante brugsscenarier.

Relaterede links: