Launchpadin ohjeet ja rajoitukset

Katso seuraavista ohjeista, miten Launchpad-tapahtumia voi luoda ja muun muassa mitä rajoituksia liittyy kokoelmiin, ajoittamiseen ja B2B-hinnastoihin.

Tapahtuman ajastaminen

• Et voi suorittaa tai ajoittaa päällekkäisiä tapahtumia. Jos esimerkiksi sinulla on ajoitettu tapahtuma, jolla ei ole päättymispäivää, ja haluat ajoittaa uuden tapahtuman, sinun on muokattava olemassa olevaa tapahtumaa niin, että päättymispäivämäärä on aikaisempi kuin uuden tapahtuman alkamispäivä.
  • Tapahtumat täytyy aikatauluttaa siten, että ne alkavat vähintään viisi minuuttia edellisen tapahtuman päättymisen jälkeen.

Tuotteiden lisääminen ja muokkaaminen

• Kun lisäät kokoelmia Launchpad-tapahtumaan, varmista, ettei kokoelmassa ole yli 1 000 tuotetta.
  • Jos muokkaat tuotteen hintaa tapahtuman aikana, tuote palaa tapahtumaa edeltävään hintaan, kun tapahtuma päättyy. Jos sinun on päivitettävä tuotteen tietoja usein, ajasta lyhyemmät tapahtumat, jotta tiedot voidaan päivittää tapahtumien välillä.

Alennusten hallinnointi

• Tapahtuman prosentuaaliset alennukset lasketaan tuotteiden normaalihinnoista, ei vertailuhinnoista. Kun alennusmyynti alkaa, asiakkaat näkevät tapahtumaa varten määrittelemäsi alennushinnat. Jos tuotteillasi on vertailuhintoja, niiden hinnat muuttuvat tapahtuman ajaksi normaaleiksi, tapahtumaa edeltäviksi hinnoiksi. Kun tapahtuma päättyy sekä tavalliset että vertailuhinnat muuttuvat takaisin tapahtumaa edeltävään tilaan. Jos et halua, että vertailuhinnat näkyvät tapahtuman aikana, poista ne tapahtumateemasta.
  • Jos luot tapahtuman, jossa kokoelman hintoihin sovelletaan alennusta, kyseisen kokoelman tuotteiden hinnat muutetaan, kun tapahtuma alkaa ja kun tapahtuma päättyy. Jos tuote lisätään kokoelmaan tapahtuman aikana, alennusta ei sovelleta siihen. Tuotteen poistaminen kokoelmassa tapahtuman aikana ei poista alennusta, vaikka tuotteen hinta muuttuu automaattisesti normaaliksi tapahtuman päättymisen jälkeen.
  • Launchpad-tapahtumat voivat vaikuttaa tukkuhintoihin.
  • Asiakkaat voivat käyttää alennuskoodeja Launchpad-tapahtuman aikana. Jos asiakas käyttää alennuskoodia tuotteeseen, joka on alennuksessa, alennuskoodia sovelletaan alennettuun hintaan. Esimerkiksi Launchpad-tapahtuman yhteydessä 1 000 dollarin paitaa myydään 500 dollarilla. Tapahtuman aikana asiakas, jolla on 10 %:n alennuskoodi, voi ostaa paidan 450 dollarilla. Et voi poistaa alennuskoodien käytöstä Launchpadissa, mutta voit käyttää jotakin seuraavista vaihtoehdoista, jos haluat estää alennuskoodien käytön tapahtuman aikana:
  • Voit käyttää komentosarjaa, jonka avulla voit estää alennuskoodin käyttämisen kassalla.
  • Voit muokata tapahtumasi teemaa poistamalla alennuskoodi-kentän kassalta, jotta asiakas ei voi lisätä alennuskoodia maksun yhteydessä.
  • Voit manuaalisesti poistaa alennuskoodit käytöstä tapahtuman ajaksi ja ottaa ne uudelleen käyttöön, kun tapahtuma päättyy. Tätä vaihtoehtoa ei yleensä suositella kaupoille, jotka ovat Shopify Plus -asiakkaita, eikä etenkään niille, joilla on käytössä paljon alennuskoodeja.
  • Jos myönnät lahjakorteista alennusta osana tapahtumaa, myös lahjakortin arvo vähenee. Koska lahjakortti tulkitaan eräänlaiseksi valuutaksi, et voi myydä lahjakortteja Launchpadilla sen arvoa alemmalla hinnalla. Jos esimerkiksi 50 dollarin lahjakortin hintaa alennetaan 50 %, sekä sen hinta että arvo laskevat 25 dollariin.
  • Sama tuote on mahdollista lisätä samaan tapahtumaan useita kertoja eri hinnalla. Jos näin tapahtuu, hintojen eroavaisuudet ratkaistaan seuraavasti:

B2B-hinnastot

• Launchpad-tapahtumalla luotuja alennuksia sovelletaan tuotteisiin, jotka sisältyvät B2B-luetteloihin. Jos B2B-asiakas ostaa tuotteen, joka sisältää sekä Launchpad-tapahtuman että B2B-luettelon alennuksen, sovelletaan tuotteeseen molempia alennuksia.
  • Jos asiakas on kirjautunut B2B-asiakkaana ja käy kauppasi tuotesivulla, joka sisältää sekä Launchpad-tapahtuman että B2B-luettelon alennuksen, vertailuhintoja ja alennusmyynti­tunnisteita ei näytetä tuote- tai kokoelmasivuilla.

Salasanasivun aktivointi

• Jos otat salasanasivun käyttöön Launchpad-sovelluksesta, kun luot tapahtuman, se voi ohittaa kauppasi asetukset.
    • Jos kaupallasi on jo aktiviinen salasanasivu etkä ota sitä käyttöön Launchpadissa tapahtuman luomisen yhteydessä, salasanasivu pysyy aktiivisena tapahtuman aikana. Salasanasivua ei poisteta, ellet tee sitä manuaalisesti Shopify Adminissa kohdassa Verkkokauppa > Asetukset.
    • Jos kaupallasi on jo aktiivinen salasanasivu ja otat sen käyttöön Launchpadissa tapahtuman luomisen yhteydessä, salasanasivusi poistetaan, kun tapahtuma alkaa. Sitä ei palauteta, kun tapahtuma päättyy.