Behandle bestillinger

Forhandlere kan legge inn engrosbestillinger gjennom Handshake. Bestillinger lagt inn gjennom Handshake vises på Bestillinger-siden i Shopify-administrator.

Krav og hensyn

Les gjennom følgende krav og hensyn for bruk av Handshake:

• Butikken må være lokalisert i USA.
  • Butikkvalutaen må være USD.
  • Produktene i Handshake-engroskanalen må ha følgende:

• engrospris
    • produktkategori
    • pakkeantall
    • minimum bestillingsantall
    • hvis det er en utsalgspris, må den være høyere enn engrosprisen
  • Hvis du sporer lagerbeholdningen av produktene du selger gjennom Handshake i Shopify-administrasjon, må du ha tilgjengelig antall for å oppfylle en bestilling, eller du må aktivere Fortsett å selge når varelageret er tomt i lagerbeholdningsinnstillingene for produktet.

• Fraktpriser som er tilgjengelige for bestillinger til USA er fraktprisene som er tilgjengelige for forhandlerne i Handshake-kassen. Hvis du ikke har noen fraktpriser for USA, kan ikke forhandlere legge inn bestillinger gjennom Handshake.

• For at en kunde skal legge inn en bestilling gjennom Handshake, må en fraktpris samsvare med bestillingsverdien i fraktinnstillingene dine. Du finner mer informasjon under Sette opp frakt.

• Betalinger må gjøres gjennom en direktebetalingsleverandør med et kredittkort, som betyr at betalingsleverandøren må være integrert i Shopify-kassen, og ikke kan omdirigere forhandlerne til et annet sted. For mer informasjon om direktebetalings-gatewayer, kan du se Direkte og eksterne leverandører av kredittkortbetaling.

• Avgifter belastes ikke gjennom Handshake-kassen. Hvis du vil belaste avgifter, må du redigere bestillingen etter at den er lagt inn, for å opprette en separat faktura på avgiftsbeløpet.

• Rabatter i Shopify-administrasjon kan ikke brukes i Handshake-kassen.

Søk etter bestillingene dine lagt inn gjennom Handshake

Bestillinger som legges inn gjennom Handshake, vises på siden Bestillinger i Shopify-administrasjon, men har ingen bestemt tagg. Du kan filtrere bestillingslisten for å bare vise bestillinger som er lagt inn gjennom Handshake-salgskanalen.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.
  2. Klikk på Flere filtre > Salgskanal og velg Handshake.

Redigere en bestilling som er lagt inn gjennom Handshake

Du kan gjøre følgende handlinger for bestillinger:

• legge til nye produkter
  • fjerne produkter
  • legge til egendefinerte beløp, for eksempel frakt eller avgifter

På grunn av prisrabattene i Handshake kan du ikke redigere antallet av et produkt direkte. For å endre antallet av et produkt må du først fjerne produktet og deretter legge det til i bestillingen igjen. Deretter kan du justere antallet og bruke en rabatt. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du redigerer bestillinger, kan du se Redigere bestillinger.

Når du redigerer en bestilling som er lagt inn gjennom Handshake, sendes en e-post til forhandleren med opplysninger om den oppdaterte bestillingen. E-posten inneholder bare de gjeldende produktene i bestillingen, ikke produkter som er fjernet. E-posten sendes gjennom Handshake, og er ikke den samme som e-postene i varslingsinnstillingene i Shopify. Standard e-postmelding om bestillingsredigering fra varslingsinnstillingene sendes ikke, så kunden mottar bare én e-post.

Legge til egendefinerte beløp

Når en kunde har lagt inn en bestilling, kan du legge til egendefinerte beløp, for eksempel frakt eller avgifter, som kunden må godkjenne. Du kan bare legge til egendefinerte beløp i bestillinger som ikke er oppfylt.

Belaste egendefinerte avgifter

Ingen ekstra avgiftsbeløp kan registreres i Handshake-kassen. Hvis du må belaste avgifter på bestillingene gjennom Handshake, kan du legge til et egendefinert avgiftsbeløp.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.
  2. Klikk på bestillingen.
  3. Klikk på Rediger.
  4. Klikk på Legg til egendefinert vare.
  5. Oppgi typen avgift du belaster, i Varenavn.
  6. Oppgi avgiftsbeløpet i Pris.
  7. Kontroller at ikke Varen er skattepliktig og Varen krever frakt er valgt, og at Antall er satt til 1.
  8. Klikk på Ferdig.
  9. Valgfritt: Legg til eventuelle andre egendefinerte beløp, for eksempel frakt.
  10. Klikk på Send faktura.

Belaste egendefinert frakt

Hvis du må belaste en annen fraktpris enn den som ble belastet i kassen, kan du belaste et egendefinert beløp for frakt etter at kunden har lagt inn bestillingen.

Hvis du planlegger å gjøre dette i hver bestilling fra Handshake, bør du oppdatere fraktinformasjonen i Handshake-profilen slik at forhandlerne er klar over at beløpet de belastes for frakt i kassen kan bli endret etter at bestillingen er lagt inn. For mer informasjon om fraktinnstillinger, kan du se Angi fraktinnstillingene dine.

Hvis kunden allerede har betalt en del av fraktavgiften, må du sørge for at du kun belaster differansen. Anta for eksempel at en kunde belastes en fraktpris på 20 USD i kassen, men skal belastes 30 USD. Når du legger til en egendefinert fraktavgift, må du påse at du bare belaster ytterligere 10 USD, og ikke hele beløpet på 30 USD.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.
  2. Klikk på bestillingen.
  3. Klikk på Rediger.
  4. Klikk på Legg til egendefinert vare.
  5. Oppgi et navn på fraktavgiften i Varenavn.
  6. Oppgi fraktavgiftsbeløpet i Pris.
  7. Kontroller at ikke Varen er skattepliktig og Varen krever frakt er valgt, og at Antall er satt til 1.
  8. Klikk på Ferdig.
  9. Valgfritt: Legg til eventuelle andre egendefinerte beløp, som avgifter.
  10. Klikk på Send faktura.

Oppfylle en bestilling gjort gjennom Handshake

Du kan oppfylle bestillinger som ble gjort gjennom Handshake, på siden Bestillinger i Shopify-administrasjon. Når du oppfyller en bestilling som er lagt inn gjennom Handshake, sendes e-postmeldingen om oppfylling av bestillingen til kunden fra Handshake, og bruker ikke malen i varslingsinnstillingene. Malen som Handshake bruker, inneholder informasjon som sporingsnumre og transportøropplysninger.

Når du oppfyller en bestilling som ble lagt inn gjennom Handshake, sendes en bestillingsbekreftelse via e-post til kunden, selv om du fravelger Send fraktinformasjon til kunden nå.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du oppfyller bestillinger, kan du se Innfri dine egne bestillinger.

Refundere en bestilling gjort gjennom Handshake

Du kan refundere bestillinger som ble gjort gjennom Handshake, i Shopify-administrasjon. Når en bestilling som ble gjort gjennom Handshake, refunderes, sendes e-postmeldingen om bestillingsrefusjonen til kunden fra Handshake, og bruker ikke malen i varslingsinnstillingene dine. Du finner mer informasjon om refusjon av bestillinger under Refundere en bestilling.

Kansellere en bestilling gjort gjennom Handshake

Du kan kansellere bestillinger som ble gjort gjennom Handshake, i Shopify-administrasjon. Når en bestilling som ble gjort gjennom Handshake, kanselleres, sendes e-postmeldingen om den kansellerte bestillingen til kunden fra Handshake, og bruker ikke malen i varslingsinnstillingene dine. Du finner mer informasjon om kansellering av bestillinger under Kansellere en bestilling.