Voeg volgnummers toe aan bestellingen

Wanneer je een traceernummer aan een bestelling toevoegt, wordt op de bestelstatuspagina van de klant realtime verzendingsupdates van de vervoerder weergegeven.

Voeg een traceernummer toe voordat je een bestelling vervult

Als je een traceernummer hebt voordat je een bestelling vervult, kun je het nummer toevoegen tijdens het afhandelingsproces. Het nummer wordt opgenomen in de e-mail die naar de klant wordt verzonden om de zending te bevestigen.

Stappen:

Voeg een volgnummer toe nadat je een bestelling hebt uitgevoerd

Als je een traceernummer ontvangt nadat je een bestelling hebt vervuld, kun je het nummer toevoegen aan de afhandeling. Je kunt het traceernummer naar je klant verzenden in een e-mail melding over verzendkosten.

Stappen:

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Klik op het bestelnummer voor de bestelling waaraan je een traceernummer wilt toevoegen.

3. Klik in het gedeelte Vervuld op Volgen toevoegen.

4. Voer in het dialoogvenster Volgen bewerken het volgnummer van je zending in.

5. Misschien is Shopify in staat de indeling van het traceernummer te herkennen en een vervoerder voor je te kiezen. Als dit niet het geval is of als er verkeerd wordt gekozen, selecteer je je vervoerder in het vervolgkeuzemenu Vervoerder.

6. Als je vervoerder niet volledig door Shopify wordt ondersteund of als je anders in het vervolgkeuzemenu vervoerder kiest, kun je de traceer-URL handmatig invoeren. De URL wordt gebruikt op de bestelstatuspagina om een link te maken naar de traceringspagina van de vervoerder. Zorg ervoor dat je de volledige URL (inclusief de cijfers) invoert die je vervoerder heeft opgegeven om de zending te volgen.

7. Optioneel: Schakel melding E-mail verzenden naar klantuit als je een verzendingsupdate niet wilt verzenden.

8. Klik op Opslaan.