Voeg volgnummers toe aan bestellingen

Wanneer u een traceernummer aan een bestelling toevoegt, wordt op de bestelstatuspagina van de klant real-time verzendingsupdates van de vervoerder weergegeven.

Voeg een traceernummer toe voordat u een bestelling vervult

Als u een traceernummer hebt voordat u een bestelling vervult, kunt u het nummer toevoegen tijdens het afhandelingsproces. Het nummer wordt opgenomen in de e-mail die naar de klant wordt verzonden om de zending te bevestigen.

Stappen:

Voeg een volgnummer toe nadat u een bestelling heeft uitgevoerd

Als u een traceernummer ontvangt nadat u een bestelling hebt vervuld, kunt u het nummer toevoegen aan de afhandeling. U kunt het traceernummer naar uw klant verzenden in een e-mail melding over verzendkosten.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Bestellingen.

2. Klik op het bestelnummer voor de bestelling waaraan u een traceernummer wilt toevoegen.

3. Klik in het gedeelte Vervuld op Volgen toevoegen.

4. Voer in het dialoogvenster Volgen bewerken het volgnummer van uw zending in.

5. Misschien is Shopify in staat de indeling van het traceernummer te herkennen en een vervoerder voor u te kiezen. Als dit niet het geval is of als er verkeerd wordt gekozen, selecteert u uw vervoerder in het vervolgkeuzemenu Vervoerder.

6. Als uw vervoerder niet volledig door Shopify wordt ondersteund of als u anders in het vervolgkeuzemenu vervoerder kiest, kunt u de traceer-URL handmatig invoeren. De URL wordt gebruikt op de bestelstatuspagina om een link te maken naar de traceringspagina van de vervoerder. Zorg ervoor dat u de volledige URL (inclusief de cijfers) invoert die uw koerier heeft opgegeven om de zending te volgen.

7. Optioneel: als u een verzendingsupdate niet wilt verzenden, schakelt u melding E-mail verzenden naar klantuit.

8. Klik op Opslaan.