De bestelstatuspagina aanpassen

Pas je bestelstatuspagina aan om opties en berichten weer te geven op basis van de behoeften van je klant.

Een opt-in voor een klant toevoegen voor updates over bestellingen

Klanten ontvangen bestelupdates per e-mail of telefoon, afhankelijk van de informatie die ze bij het afrekenen hebben opgegeven. Je kunt een knop inschakelen zodat je klanten zich kunnen aanmelden voor bestelupdates nadat een bestelling is geplaatst. Als de aanmeldknop is ingeschakeld, kunnen klanten een telefoonnummer of e-mailadres toevoegen op de bestelstatuspagina.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Afrekenen.
  2. Schakel onder klant contactde aanvullende contact methodein.
    Instelling voor aanmelding voor bestelupdates
  3. Klik op Opslaan.

De bestelstatuspagina vertalen

Je hebt dezelfde controle over de taal die op je bestelstatuspagina wordt gebruikt als over de rest van je Shopify-winkel. Als je de gehele themataal hebt vertaald, heeft de bestelstatuspagina al de gekozen taal.

Je kunt je tekst ook regel voor regel vertalen als de standaardtekst niet bij je merk past. De eerste regel van de bestelstatuspagina die luidt "Bedankt, Jan", maar kan bijvoorbeeld worden vertaald in "Dankjewel Jan!".

Volg de tekst in Thema's wijzigen om je vertalingen en bewoordingen aan te passen. De velden bestelstatus bevinden zich onder het tabblad*afrekenen en systeem* in de kop afrekenen bedankt naar de kop afrekenen winkelbeleid.

Aanvullende scripts toevoegen

Het vak Aanvullende scripts wordt gebruikt om code in de template voor je pagina bestelstatus in te voegen. Je kunt het volgende toevoegen:

• HTML: je kunt elke geldige HTML5-code gebruiken, bijvoorbeeld script-, style-, iframe- en object-elementen.

• Liquid-code: je hebt toegang tot de Liquid-objecten voor checkout en shop. Voor meer informatie over hun attributen, zie het Checkout-object en het winkelobject.

• Traceringsscripts: je kunt traceringsscripts toevoegen om verwijzingen, rendement op investeringen of conversies bij te houden.

Voorbeeldaanpassingen met behulp van aanvullende scripts

Hier zijn enkele voorbeeldaanpassingen waarbij het veld Aanvullende scripts wordt gebruikt:

Toegang verkrijgen tot aanvullende scripts

Bewerk het checkout.liquid-bestand

Met een Shopify Plus-abonnement krijg je toegang tot de opmaak checkout.liquid en het assetbestand checkout.scss.liquid. Je hebt hiermee volledige controle over het maken van geavanceerde aanpassingen aan je afrekenervaring.