Anpassa din orderstatussida

Anpassa din orderstatussida för att visa alternativ och meddelanden utifrån dina kunders behov.

Om du har en Shopify Plus-prenumeration får du åtkomst till layouten checkout.liquid och tillgångsfilen checkout.scss.liquid, vilket ger dig full kontroll så att du kan göra avancerade anpassningar av din kassaupplevelse.

Lägg till en kunds opt-in för orderuppdateringar

Kunder får orderuppdateringar via e-post eller telefon, beroende på vilken information de har angett vid kassan. Du kan aktivera en knapp som låter dina kunder registrera sig för orderuppdateringar efter att en order har lagts. När opt-in-knappen är aktiverad kan kunder lägga till ett telefonnummer eller en e-postadress på orderstatussidan.

Steg:

1. Från din Shopify-admin går du till Inställningar > Kassa.
  2. Markera Ytterligare kontaktmetod under Kundkontakt.
    Inställning av registrering för orderuppdateringar
  3. Klicka på Spara.

Översätt din orderstatussida

Du har samma kontroll över språket som används på din orderstatussida som du har över resten av din Shopify-butik. Om du har översatt hela ditt temaspråk kommer din orderstatussida redan att vara på ditt valda språk.

Du kan dessutom översätta din meddelanderad för rad om standardtexten inte passar ditt varumärke. Till exempel kan orderstatussidans första rad som säger ”Tack till dig, John” översättas till ”Tack, John!”.

Följ Ändra formuleringar i teman för att anpassa dina översättningar och formuleringar. Fälten för orderstatus finns under fliken Kassa och system från rubriken Tack i kassan till rubriken Butikspolicyer i kassan.

Observera: Olika fält visas på orderstatussidan beroende på om statusen är bekräftad, på gång, ute för leverans eller levererad.

Lägg till ytterligare skript

Rutan Ytterligare skript används för att lägga till kod i mallen för din orderstatussida. Du kan lägga till något av följande:

• HTML – Du kan använda vilken giltig HTML5-kod som helst, t.ex. skript-, stil-, iframe- och objektelement.

• Liquid Code – Du har tillgång till Liquid-objekten checkout och shop. Om du vill veta mer om deras attribut, se Kassaobjektet och Butiksobjektet.

• Spårningsskript – Du kan lägga till spårningsskript för att spåra hänvisningar, avkastning på investering eller konverteringar.

Exempel på anpassningar som använder ytterligare skript

Här är några exempel på anpassningar som använder fältet för Ytterligare skript:

Få tillgång till ytterligare skript