Visa innehåll baserat på var kunderna befinner sig

Du kan lägga till ett anpassat meddelande till orderstatussidan, som bara visas för kunder med leveransadresser i en viss region. Du kan till exempel välja att bara visa ett meddelande för kunder som bor i New York, USA. Du kan ange hur många platser du vill.

Steg:

1. Klistra in följande provkod i textrutan Ytterligare skript:
{% if checkout.shipping_address.country_code == 'US' and checkout.shipping_address.province_code == 'NY' %}
<script type="text/javascript">
  var customMessage = document.createElement("div");
  customMessage.innerHTML = '<div class="section" style="padding-top: 3em"><div class="content-box"><div class="content-box__row"><p class="os-step__description">TYPE YOUR CUSTOM MESSAGE HERE.</p></div></div></div>';
  console.log(document.querySelector("[data-order-summary-section=payment-lines]"));
  document.querySelector("[data-order-summary-section=payment-lines]").before(customMessage);
</script>
{% endif %}
  1. Redigera koden för att ange var kunderna måste vara för att få det anpassade meddelandet. För att göra detta måste du redigera ländernas och staternas förkortningar inuti Liquid-meddelandet {% if %} högst upp i kodblocket. Meddelandet i exemplet ovan är inställt på att visas för kunder som bor i New York, USA.

- För att visa meddelandet för kunder i en annan stat byter du ut NY med förkortningen för den stat du valt. På denna lista över staters förkortningar från USPS hittar du postförkortningen för den aktuella staten. - För att visa meddelandet för kunder i New York och i en annan stat lägger du till and checkout.shipping_address.province_code == 'XX' där XX är den statliga förkortningen för ditt val. Upprepa det här steget för att lägga till fler stater. - För att visa meddelandet för kunder i ett annat land byter du ut US med landets förkortning i enlighet med ditt val. Du måste också ersätta NY med en förkortning av staten eller provinsen i det nya landet. Om du föredrar att inte specificera en stat, ta bort följande: and checkout.shipping_address.province_code == 'NY'.

För ytterligare vägledning om att skriva Liquid if-satser, se Liquid-referensen på Programflödestaggar.

1. Placera en testorder för att visa resultaten på orderstatussidan.