Skicka e-post med orderstatusuppdateringar

När du bekräftar eller skickar ordrar kan dina kunder automatiskt få ett e-postmeddelande som länkar dem till orderstatussidan. Utför följande steg för att så att en länk till orderstatussidan automatiskt läggs till i e-post om leverans och order.

Steg 1: Konfigurera dina e-postmallar

E-postmallar kontrollerar den information som skickas till kunderna. Du kan använda Shopifys standardmallar för e-post eller anpassade e-postmallar. Följande e-postmallar kan innehålla en länk till orderstatussidan:

• Beställningsbekräftelse
  • Leveransbekräftelse
  • Leveransuppdatering

Välj det alternativ som beskriver dig bäst för att ställa in dessa e-postmeddelanden så att de länkar till din kunders orderstatus-sida:

Jag har inte anpassat mina mallar för orderbekräftelse eller e-postmeddelanden om leverans

Om du använder Shopifys standardmallar kommer dina e-postmallar automatiskt att innehålla en länk till orderstatussidan för dina kunder.

Följ dessa steg för att lägga till ett spårningsnummer:

1. Lägg till ett spårningsnummer till dina ordrar. Länken för orderstatus skickas automatiskt via e-post till din kund när du uppdaterar ordrar med spårningsnummer.
  2. Testa funktionaliteten.

Kontrollera om dina e-postmallar har anpassats

Jag har anpassat mina e-postmallar

Shopify kan inte lägga till en länk till orderstatussidan i e-postmeddelandena eftersom du har anpassat dina mallar för orderbekräftelse, leveransbekräftelse eller leveransuppdatering.

Gör något av följande för att lägga till en länk till orderstatussidan i en anpassad e-postmall:

Lägga till URL till orderstatussidan i dina e-postmallar manuellt

Du kan lägga till lite Liquid-kod till Leveransbekräftelse, Leveransuppdatering och Orderbekräftelse för att se till att din e-postmeddelanden om order och leverans innehåller en URL-länk till kundernas orderstatussida.

Steg:

Du kan ändra detta meddelande så att det passar ditt varumärke. Det enda du behöver göra är att kopiera (ctrl + C på en PC eller command + C på en Mac) och klistra in (ctrl + V på en PC eller command + V på en Mac) {{ order_status_url }}-koden exakt som den syns här.

Steg 2: Lägg till ett spårningsnummer till en order

Du måste lägga till spårningsnummer till dina ordrar efter att du har ställt in att dina e-postmallar ska skicka en länk till orderstatussidan.

Steg 3: Testa funktionen

När du har konfigurerat dina e-postmeddelanden om orderstatus testar du kassaupplevelsen genom att göra en testorder. Det här är viktigt om du la till en kod i rutan Ytterligare skript eller anpassad kod från en tredjepartsapp.

Steg:

1. Följ anvisningarna för att göra en testorder. Använd din e-postadress när du går igenom kassaprocessen och välj ett budföretag som stöds.
  2. Från din Shopify-admin, distribuera ordern och lägg till ett spårningsnummer.

Om du använder en tredjepartsapp och upptäcker avvikelser kan det bero på en konflikt mellan anpassad kod från en tredjepartsapp. Kontakta apputvecklaren för att lösa problemet. Du kan hitta deras kontaktuppgifter genom att söka efter appens namn i Shopify App Store.