Skicka e-post med orderstatusuppdateringar

När du bekräftar eller skickar ordrar kan dina kunder automatiskt få ett e-postmeddelande som länkar dem till orderstatussidan. Utför följande steg för att så att en länk till orderstatussidan automatiskt läggs till i e-post om leverans och order.

Obs! Shopifys mallar för sms har en länk till orderstatussidan.

Steg 1: Konfigurera dina e-postmallar

E-postmallar kontrollerar den information som skickas till kunderna. Du kan använda Shopifys standardmallar för e-post eller anpassade e-postmallar. Följande e-postmallar kan innehålla en länk till orderstatussidan:

• Beställningsbekräftelse
  • Leveransbekräftelse
  • Leveransuppdatering

Välj det som bäst beskriver dig för att ställa in dessa e-postmeddelanden så att de länkar till din kunders orderstatussida:

• Jag har inte anpassat mina e-postmallar.
  • Jag vet inte med säkerhet om mina e-postmallar är anpassade.
  • Jag har anpassat mina e-postmallar.

Jag har inte anpassat mina mallar för orderbekräftelse eller e-postmeddelanden om leverans

Om du använder Shopifys standardmallar kommer dina e-postmallar automatiskt att innehålla en länk till orderstatussidan för dina kunder.

Det du kan göra nu är:

1. Lägg till ett spårningsnummer till dina ordrar. Länken för orderstatus skickas automatiskt via e-post till din kund när du uppdaterar ordrar med spårningsnummer.

2. Testa funktionaliteten.

Jag vet inte med säkerhet om mina e-postmallar är anpassade

Om du är osäker kan du kontrollera om du eller din personal har anpassat e-postmallarna på detta sätt:

1. Klicka på e-postmallen för orderbekräftelse i avsnittet E-postmallar. Om du har anpassat en e-postmall finns det en Återgå till standard-knapp längst ner på mallsidan.

Följ stegen nedanom du ser knappen Återställ till standard.

1. Upprepa dessa steg för e-postmallarna Leveransbekräftelse och Leveransuppdatering.

Jag har anpassat mina e-postmallar

Shopify kan inte lägga till en länk till orderstatussidan i e-postmeddelandena eftersom du har anpassat dina mallar för orderbekräftelse, leveransbekräftelse eller leveransuppdatering.

Gör något av följande för att lägga till en länk till orderstatussidan i en anpassad e-postmall:

• Klicka på Återställ till standard (det här raderar alla andra anpassningar du gjort).

• Manuellt lägga till URL till orderstatussidan i dina mallar.

Lägga till URL till orderstatussidan i dina e-postmallar manuellt

Du kan lägga till lite Liquid-kod till Leveransbekräftelse, Leveransuppdatering och Orderbekräftelse för att se till att din e-postmeddelanden om order och leverans innehåller en URL-länk till kundernas orderstatussida.

Steg:

1. Klicka på den mall du vill redigera för att öppna den i onlineredigeraren.

2. Hitta följande avsnitt om det finns:

For shipping status on these items:
{% for tracking_url in fulfillment.tracking_urls %}
  {{ tracking_url }}
{% endfor %}

Om den koden inte finns ska du lägga till koden i steg 4 när du vill att länken ska synas i dina e-postmeddelanden.

1. Ersätt den med följande:
Track the status of your order: {{ order_status_url }}.

Du kan ändra detta meddelande så att det passar ditt varumärke. Det enda du behöver göra är att kopiera (ctrl + C på en PC eller command + C på en Mac) och klistra in (ctrl + V på en PC eller command + V på en Mac) {{ order_status_url }}-koden exakt som den syns här.

Steg 2: Lägg till ett spårningsnummer till en order

Du måste lägga till spårningsnummer till dina ordrar efter att du har ställt in att dina e-postmallar ska skicka en länk till orderstatussidan.

Steg 3: Testa funktionen

När du har konfigurerat dina e-postmeddelanden om orderstatus testar du kassaupplevelsen genom att göra en testorder. Det här är viktigt om du la till en kod i rutan Ytterligare skript eller anpassad kod från en tredjepartsapp.

Steg:

1. Följ anvisningarna för att göra en testorder. Använd din e-postadress när du går igenom kassaprocessen och välj ett budföretag som stöds.
  2. Distribuera ordern och lägg till ett spårningsnummer från din Shopify-admin.

Om du använder en tredjepartsapp och upptäcker avvikelser kan det bero på en konflikt mellan anpassad kod från en tredjepartsapp. Kontakta apputvecklaren för att lösa problemet. Du kan hitta deras kontaktuppgifter genom att söka efter appens namn i Shopify App Store.