Tilauksen tilapäivitysten lähettäminen sähköpostitse

Kun vahvistat tai toimitat tilauksia, asiakkaasi voivat saada automaattisesti sähköpostiviestillä linkin tilauksen tila -sivulle. Jos haluat lisätä automaattisesti tilauksen tila -sivun linkin toimitus- ja tilaussähköposteihisi, toimi seuraavasti.

Huom: Shopifyn tekstiviestimallit sisältävät linkin tilauksen tila -sivulle.

Vaihe 1: Määritä sähköpostimallisi

Sähköpostimallit ohjaavat asiakkaille lähetettyjä tietoja. Voit käyttää Shopifyn oletussähköpostimalleja tai mukautettuja sähköpostimalleja. Seuraavissa sähköpostimalleissa voi olla linkki tilauksen tila -sivulle:

• Tilausvahvistus
  • Lähetysvahvistus
  • Lähetyspäivitys

Jos haluat määrittää nämä sähköpostiviestit linkittymään asiakkaasi tilauksen tila -sivulle, valitse itsellesi kuvaavin vaihtoehto:

• En ole mukauttanut sähköpostimallejani.
  • En ole varma, onko sähköpostimallejani mukautettu.
  • Olen mukauttanut sähköpostimallejani.

En ole mukauttanut tilausvahvistus- tai lähetyssähköpostimallejani

Jos käytät Shopifyn oletusmalleja, sähköpostimallisi sisältävät automaattisesti linkin asiakkaan tilauksen tila -sivulle.

Seuraavat toimenpiteet:

1. Lisää seurantanumerot tilauksiisi. Tilauksen tilalinkki lähetetään automaattisesti asiakkaalle, kun lisäät tilaukseen seurantanumeron.

2. Testaa toiminnot.

En ole varma, onko sähköpostimallejani mukautettu

Jos et ole varma, oletko sinä tai työntekijäsi mukauttanut sähköpostimalleja, voit tarkistaa asian seuraavalla tavalla:

1. klikkaa Sähköpostimallit-osiossa tilausvahvistuksen sähköpostimallia. Jos olet mukauttanut sähköpostimallia, mallisivun alaosassa on Palauta oletusarvoon -painike.

Jos näet Palauta oletusarvoon -painikkeen, noudata alla olevia ohjeita.

1. Toista nämä vaiheet, jos haluat käyttää toimitusvahvistusta ja toimituspäivitystä koskevia sähköpostimalleja.

Olen mukauttanut sähköpostimallejani

Koska olet mukauttanut tilausvahvistus-, toimitusvahvistus- tai toimituspäivitysmallia, Shopify ei voi lisätä sähköpostiviesteihin linkkiä tilauksen tila -sivulle.

Jos haluat lisätä mukautettuun sähköpostimalliin linkin tilauksen tila -sivulle, tee jokin seuraavista:

• Klikkaa Palauta oletusarvoon (kaikki muut tekemäsi mukautukset poistetaan).

• Lisää tilauksen tilan URL-osoite malleihisi manuaalisesti.

Tilauksen tilan URL-osoitteen lisääminen sähköpostimalleihin manuaalisesti

Jos haluat varmistaa, että asiakkaidesi tilaus- ja toimitussähköpostit sisältävät tilauksen tilan URL-linkin, voit lisätä Liquid-koodia Toimitusvahvistus-, Toimituspäivitys- ja Tilausvahvistus -malliin.

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa haluamasi mallia, jonka jälkeen se avautuu verkkoeditorissa.

2. Etsi seuraava osio, jos se on olemassa:

For shipping status on these items:
{% for tracking_url in fulfillment.tracking_urls %}
  {{ tracking_url }}
{% endfor %}

Jos kyseistä koodia ei ole, lisää koodi vaiheessa 4 siihen kohtaan, jossa haluat linkin näkyvän sähköpostiviesteissäsi.

1. Korvaa se seuraavalla:
Track the status of your order: {{ order_status_url }}.

Voit muuttaa tätä viestiä brändisi mukaan. Ainoana vaatimuksena on kopioida (PC:ssä ctrl + C, Macissa command + C) ja liittää (PC:ssä ctrl + V, Macissa command + V) koodi {{ order_status_url }} täsmälleen tässä näkyvässä muodossaan.

Vaihe 2: Lisää seurantanumero tilaukseen

Kun sähköpostimallit on määritetty lähettämään tilauksen tila -sivun linkin, sinun täytyy lisätä tilauksiisi seurantanumerot.

Vaihe 3: Testaa toiminnot

Kun olet määrittänyt tilauksesi tilasähköpostit, testaa kassalle maksua tekemällä testitilaus. Tämä on tärkeää, jos lisäsit minkä tahansa koodin Lisäkomentosarjat-ruutuun tai mukautetun koodin kolmannen osapuolen sovelluksesta.

Toimintovaiheet:

1. Noudata testitilauksen tekemisen ohjeita. Käytä sähköpostiasi, kun suoritat maksun, ja valitse tuettu kuljetusliike.
  2. Jakele tilaus Shopify administa ja lisää siihen seurantanumero.

Jos käytössäsi on kolmannen osapuolen sovellus ja huomaat jotakin epätavallista, kyse voi olla mukautetun koodin ja kolmannen osapuolen sovelluksen välisestä ristiriidasta. Ratkaise ongelma ottamalla yhteys sovelluksen kehittäjään. Löydät kehittäjän tiedot Shopify App Storesta hakemalla sovelluksen nimeä.