Sende bestillingsoppdateringer på e-post

Når du bekrefter eller sender bestillinger, kan kundene dine automatisk motta en e-post som sender dem til siden med bestillingsstatus. Følg disse trinnene for å automatisk inkludere en kobling til siden med bestillingsstatus i frakt- og bestillings-e-poster.

Steg 1: Konfigurer e-postmalene dine

E-postmaler styrer informasjonen som sendes til kunder. Du kan bruke Shopifys standard-e-postmalereller tilpassede e-postmaler. Følgende e-postmaler kan inneholde en kobling til siden med bestillingsstatus:

• Bestillingsbekreftelse
  • Fraktbekreftelse
  • Fraktoppdatering

For å sette opp disse e-postmeldingene slik at de kobler til kundens side med bestillingsstatus, velger du det alternativet som best beskriver deg:

• Jeg har ikke tilpasset e-postmalene.
  • Jeg er usikker på om e-postmalene mine har blitt tilpasset.
  • Jeg har tilpasset e-postmalene.

Jeg har ikke tilpasset bestillingsbekreftelsen eller e-postmalene for forsendelser.

Hvis du bruker Shopifys standardmaler, inkluderer e-postmalene automatisk en kobling til kundens side med bestillingsstatus.

De neste stegene er følgende:

1. Legg til et sporingsnummer i bestillingene. Koblingen til bestillingsstatus sendes automatisk til kunden når du oppdaterer bestillinger med sporingsnumre.

2. Test funksjonaliteten.

Jeg er ikke sikker på om e-postmalene har blitt tilpasset.

Hvis du ikke er sikker på om du eller et medlem av personalet har tilpasset e-postmalene, kan du sjekke det på denne måten:

1. I E-postmaler-seksjonen klikker du på e-postmalen Bestillingsbekreftelse. Hvis du har tilpasset en e-postmal, er det en Tilbakestill til standard-knapp nederst på malsiden.

Hvis du ser en Tilbakestill til standard-knapp, må du følge stegene under.

1. Gjenta disse stegene for e-postmalene for Fraktbekreftelse og Fraktoppdatering.

Jeg har tilpasset e-postmalene

Fordi du har tilpasset bestillingsbekreftelsen, fraktbekreftelsen eller fraktoppdateringsmalene, kan ikke Shopify inkludere en kobling til siden for bestillingsstatus i e-postene.

Hvis du vil inkludere en kobling til siden med bestillingsstatus i en egendefinert e-postmal, gjør du ett av følgende:

• Klikk på Tilbakestill til standard (Dette sletter eventuelle andre tilpasninger du har gjort).

• Legg manuelt til URL-koblingen for bestillingsstatus i malene.

Obs: Det er ikke mulig å angre etter at du har trykket Tilbakestill til standard, og dette vil fjerne alle eventuelle tilpasninger du har gjort på e-postmaler.

Manuelt legge til nettadressen for bestillingen i e-postmalene

For å sørge for at bestillings- og frakt-e-postene inneholder nettadressen for bestillingsstatus for kundene dine, kan du legge til en Liquid-kode i fraktbekreftelsen, fraktoppdateringen og maler for bestillingsbekreftelse.

Steg:

1. Klikk på malen du vil redigere for å åpne den i nettredigeringsprogrammet.

2. Finn følgende del hvis den er til stede:

For shipping status on these items:
{% for tracking_url in fulfillment.tracking_urls %}
  {{ tracking_url }}
{% endfor %}

Hvis koden ikke er til stede, legger du til koden i steg fire der du vil at koblingen skal vises i e-postene.

1. Erstatt den med følgende:
Track the status of your order: {{ order_status_url }}.

Du kan endre denne meldingen slik at den passer merkevaren din. Du trenger bare å kopiere (ctrl + C på PC eller command + C på Mac) og lime inn (ctrl + V på PC eller command + V på Mac) koden {{ order_status_url }} nøyaktig slik den vises her.

Steg 2: Legg til et sporingsnummer for en bestilling

Når e-postmalene er satt opp til å sende en kobling til siden med bestillingsstatus, må du legge til sporingsnumre i bestillingene.

Steg 3: Test funksjonaliteten

Når du har satt opp e-postene for bestillingsstatus, kan du teste kasseopplevelsen ved å legge inn en testbestilling. Dette er viktig hvis du har lagt til en kode i Ytterligere skript-boksen eller en egendefinert kode fra en tredjepartsapp.

Steg:

1. Følg instruksjonene for å legge inn en testbestilling. Bruk e-posten din når du sjekker ut, og velg et støttet budfirma.
  2. I Shopify-administratoren oppfyller du bestillingen og legger til et sporingsnummer.

Hvis du bruker en tredjepartsapp og merker noe uvanlig, kan det være en konflikt i den egendefinerte koden fra en tredjepartsapp. Kontakt apputvikleren for å løse problemet. Du finner informasjonen deres ved å søke etter appens navn i Shopify App Store.