E-mail bestelstatus updates

Wanneer je bestellingen bevestigt of verzendt, kunnen je klanten automatisch een e-mail ontvangen met een link naar hun bestelstatuspagina. Voer de volgende stappen uit om een link naar de bestelstatuspagina automatisch op te nemen in verzend-en bestel e-mails.

Stap 1: je e-mail templates instellen

E-mailtemplates bepalen welke informatie naar klanten wordt verzonden. Je kunt de standaard-e-mailtemplates van Shopify of aangepaste e-mailtemplates gebruiken. De volgende e-mailtemplates kunnen een link naar de bestelstatuspagina bevatten:

• Bestelbevestiging
  • Verzendgegevens
  • Verzendingsupdate

Om deze e-mails in te stellen, zodat ze een link naar de bestelstatuspagina van je klanten hebben, selecteer de optie die je het beste beschrijft:

Ik heb mijn e-mailtemplates voor bestelbevestiging of verzending niet aangepast

Als je de standaard templates van Shopify gebruikt, bevatten je e-mail templates automatisch een link naar de bestelstatuspagina van je klanten.

Ga als volgt te werk om een trackingnummer toe te voegen:

1. Trackingnummers aan je bestellingen toevoegen. De link naar de bestelstatus wordt automatisch gemaild naar je klant wanneer je bestellingen met trackingnummers bijwerkt.
  2. De functionaliteit testen.

Controleren of je e-mailtemplates zijn aangepast

Ik heb mijn e-mailtemplates aangepast

Omdat je je bestelbevestiging, verzendingsbevestiging of templates voor het verzenden van updates hebt aangepast, kan Shopify geen link naar de bestelstatuspagina in de e-mails bevatten.

Voer een van de volgende handelingen uit om een link naar de bestelstatuspagina toe te voegen in een aangepaste e-mail template:

De bestelstatus-URL handmatig aan je e-mailtemplates toevoegen

Om er zeker van te zijn dat je e-mailadres voor bestellingen en verzendingen de link naar de bestelstatus-URL voor je klanten bevat, kun je Liquid-code toevoegen aan de templates voor Verzendbevestiging, Verzendingsupdate en Bestelbevestiging.

Stappen:

Je kunt dit bericht aanpassen aan je merk. Kopieer (ctrl + C op een pc of command + C op een Mac) en plak (ctrl + V op een pc of command + V op een Mac) de code {{ order_status_url }} gewoon precies zoals deze hier wordt weergegeven.

Stap 2: een trackingnummer aan een bestelling toevoegen

Nadat je e-mail templates zijn ingesteld om een link naar de bestelstatuspagina te verzenden, moet je trackingnummers aan je bestellingen toevoegen.

Stap 3: de functionaliteit testen

Nadat je de bestelstatus hebt ingesteld, kun je je afrekenervaring testen door een testbestellingte plaatsen. Dit is belangrijk als je een code hebt toegevoegd aan het vak aanvullende scripts of aangepaste code van een app van derden.

Stappen:

1. Volg de instructies voor het plaatsen van een test bestelling. Gebruik je e-mailadres bij het afrekenen en selecteer een ondersteunde vervoerder.
  2. Vervul de bestelling en voeg er een trackingnummer aan toe in het Shopify-beheercentrum.

Als je een app van derden gebruikt en iets ongewoons ziet, kan er een conflict zijn met aangepaste code van een app van derden. Neem contact op met de app-ontwikkelaar om het probleem op te lossen. Je kunt hun gegevens vinden door de naam van de app te zoeken in de Shopify App Store.