E-mail bestelling status updates

Wanneer u bestellingen bevestigt of verzendt, kunnen uw klanten automatisch een e-mail ontvangen met een link naar hun bestelstatuspagina. Voer de volgende stappen uit om een link naar de bestelstatuspagina automatisch op te nemen in verzend-en bestel e-mails.

Stap 1: uw e-mail sjablonen instellen

E-mail sjablonen bepalen welke informatie naar klanten wordt verzonden. U kunt de standaard-e-mail sjablonenvan Shopify of aangepaste e-mail sjablonen gebruiken. De volgende e-mail sjablonen kunnen een link naar de bestelstatuspagina bevatten:

• Bestellingsbevestiging
  • Verzendgegevens
  • Verzendingsupdate

Om deze e-mails in te stellen, zodat ze een link naar de bestelstatuspagina van uw klanten hebben, selecteert u de optie die u het beste beschrijft:

• Ik heb mijn e-mailsjablonen niet aangepast.
  • Ik weet niet zeker of mijn e-mailsjablonen zijn aangepast.
  • Ik heb mijn e-mailsjablonen aangepast.

Ik heb mijn sjablonen voor bestelbevestiging of verzending niet aangepast

Als u de standaard sjablonenvan Shopify gebruikt, bevatten uw e-mail sjablonen automatisch een link naar de bestelstatuspagina van uw klanten.

Uw volgende stappen zijn:

Ik weet niet zeker of mijn e-mailsjablonen zijn aangepast

Als u niet zeker weet of u of een medewerker uw e-mailsjablonen heeft aangepast, controleert u dit als volgt:

1. Klik in het gedeelte e-mail sjablonen op de sjabloon bevestigingsmail voor bestellingen. Als u een e-mail sjabloon heeft aangepast, is de knop weer instellen op standaard onderaan de sjabloonpagina.

Knop Weer instellen op standaard

Als u de knop weer instellen op standaard ziet, volgt u de onderstaande stappen.

1. Herhaal deze stappen voor de e-mail sjablonen voor verzendbevestiging en verzendingsupdates.

Ik heb mijn e-mailsjablonen aangepast

Omdat u uw bestellingsbevestiging, verzendingsbevestiging of sjablonen voor het verzenden van updates heeft aangepast, kan Shopify geen link naar de bestelstatuspagina in de e-mails bevatten.

Voer een van de volgende handelingen uit om een link naar de bestelstatuspagina toe te voegen in een aangepaste e-mail sjabloon:

• Klik op terug naar standaard (Hiermee worden alle andere aanpassingen gewist die u heeft aangebracht).

• De bestelstatus-URL handmatig aan uw sjablonen toevoegen.

De bestelstatus-URL handmatig aan uw e-mailsjablonen toevoegen

Om er zeker van te zijn dat uw e-mailadres voor bestellingen en verzendingen de link naar de bestelstatus-URL voor uw klanten bevat, kunt u Liquid-code toevoegen aan de sjablonen voor Verzendbevestiging, Verzendingsupdate en Bestellingsbevestiging.

Stappen:

1. Klik op de sjabloon die u wilt bewerken om deze te openen in de online-editor.

2. Zoek de volgende sectie als deze bestaat:

For shipping status on these items:
{% for tracking_url in fulfillment.tracking_urls %}
  {{ tracking_url }}
{% endfor %}

Als die code niet bestaat, voegt u de code in stap 4 toe op de plaats waar de link in uw e-mails moet worden weergegeven.

1. Vervang deze door het volgende:
Track the status of your order: {{ order_status_url }}.

U kunt dit bericht aanpassen aan uw merk. Kopieer (ctrl + C op een pc of command + C op een Mac) en plak (ctrl + V op een pc of command + V op een Mac) de code {{ order_status_url }} gewoon precies zoals deze hier wordt weergegeven.

Stap 2: een traceernummer aan een bestelling toevoegen

Nadat uw e-mail sjablonen zijn ingesteld om een link naar de bestelstatuspagina te verzenden, moet u traceernummers aan uw bestellingen toevoegen.

Stap 3: de functionaliteit testen

Nadat u de bestelstatus heeft ingesteld, kunt u uw afrekenervaring testen door een testbestellingte plaatsen. Dit is belangrijk als u een code heeft toegevoegd aan het vak aanvullende scripts of aangepaste code van een app van derden.

Stappen:

1. Volg de instructies voor het plaatsen van een test bestelling. Gebruik uw e-mail adres bij het afrekenen en selecteer een ondersteunde vervoerder.
  2. Vervul de bestelling en voeg er een volgnummer aan toe in de Shopify-beheerder.

Als u een app van derden gebruikt en iets ongewoons ziet, kan er een conflict zijn met aangepaste code van een app van derden. Neem contact op met de app-ontwikkelaar om het probleem op te lossen. U kunt hun gegevens vinden door de naam van de app te zoeken in de Shopify App Store.