E-mail bestelling status updates

Wanneer u bestellingen bevestigt of verzendt, kunnen uw klanten automatisch een e-mail ontvangen met een link naar hun bestelstatuspagina. Voer de volgende stappen uit om een link naar de bestelstatuspagina automatisch op te nemen in verzend-en bestel e-mails.

Stap 1: je e-mail sjablonen instellen

E-mail sjablonen bepalen welke informatie naar klanten wordt verzonden. Je kunt de standaard-e-mail sjablonenvan Shopify of aangepaste e-mail sjablonen gebruiken. De volgende e-mail sjablonen kunnen een link naar de bestelstatuspagina bevatten:

• Bestellingsbevestiging
  • Verzendgegevens
  • Verzendingsupdate

Om deze e-mails in te stellen, zodat ze een link naar de bestelstatuspagina van uw klanten hebben, selecteert u de optie die u het beste beschrijft:

• Ik heb mijn e-mailsjablonen niet aangepast.
  • Ik weet niet zeker of mijn e-mailsjablonen zijn aangepast.
  • Ik heb mijn e-mailsjablonen aangepast.

Ik heb mijn sjablonen voor bestelbevestiging of verzending niet aangepast

Als u de standaard sjablonenvan Shopify gebruikt, bevatten uw e-mail sjablonen automatisch een link naar de bestelstatuspagina van uw klanten.

Uw volgende stappen zijn:

Ik weet niet zeker of mijn e-mailsjablonen zijn aangepast

Als je niet zeker weet of u of een medewerker je e-mailsjablonen heeft aangepast, controleert u dit als volgt:

1. Klik in het gedeelte e-mail sjablonen op de sjabloon bevestigingsmail voor bestellingen. Als u een e-mail sjabloon heeft aangepast, is de knop weer instellen op standaard onderaan de sjabloonpagina.

Knop Weer instellen op standaard

Als u de knop weer instellen op standaard ziet, volgt u de onderstaande stappen.

1. Herhaal deze stappen voor de e-mail sjablonen voor verzendbevestiging en verzendingsupdates.

Ik heb mijn e-mailsjablonen aangepast

Omdat je je bestellingsbevestiging, verzendingsbevestiging of sjablonen voor het verzenden van updates heeft aangepast, kan Shopify geen link naar de bestelstatuspagina in de e-mails bevatten.

Voer een van de volgende handelingen uit om een link naar de bestelstatuspagina toe te voegen in een aangepaste e-mail sjabloon:

• Klik op terug naar standaard (Hiermee worden alle andere aanpassingen gewist die je hebt aangebracht).

• De bestelstatus-URL handmatig aan uw sjablonen toevoegen.

De bestelstatus-URL handmatig aan uw e-mailsjablonen toevoegen

Om er zeker van te zijn dat uw e-mailadres voor bestellingen en verzendingen de link naar de bestelstatus-URL voor uw klanten bevat, kunt u Liquid-code toevoegen aan de sjablonen voor Verzendbevestiging, Verzendingsupdate en Bestellingsbevestiging.

Stappen:

1. Klik op de sjabloon die u wilt bewerken om deze te openen in de online-editor.

2. Zoek de volgende sectie als deze bestaat:

For shipping status on these items:
{% for tracking_url in fulfillment.tracking_urls %}
  {{ tracking_url }}
{% endfor %}

Als die code niet bestaat, voegt u de code in stap 4 toe op de plaats waar de link in uw e-mails moet worden weergegeven.

1. Vervang deze door het volgende:
Track the status of your order: {{ order_status_url }}.

Je kunt dit bericht aanpassen aan je merk. Kopieer (ctrl + C op een pc of command + C op een Mac) en plak (ctrl + V op een pc of command + V op een Mac) de code {{ order_status_url }} gewoon precies zoals deze hier wordt weergegeven.

Stap 2: een traceernummer aan een bestelling toevoegen

Nadat uw e-mail sjablonen zijn ingesteld om een link naar de bestelstatuspagina te verzenden, moet u traceernummers aan uw bestellingen toevoegen.

Stap 3: de functionaliteit testen

Nadat je de bestelstatus hebt ingesteld, kun je je afrekenervaring testen door een testbestellingte plaatsen. Dit is belangrijk als je een code hebt toegevoegd aan het vak aanvullende scripts of aangepaste code van een app van derden.

Stappen:

1. Volg de instructies voor het plaatsen van een test bestelling. Gebruik uw e-mail adres bij het afrekenen en selecteer een ondersteunde vervoerder.
  2. Vervul de bestelling en voeg er een volgnummer aan toe in de Shopify-beheerder.

Als u een app van derden gebruikt en iets ongewoons ziet, kan er een conflict zijn met aangepaste code van een app van derden. Neem contact op met de app-ontwikkelaar om het probleem op te lossen. Je kunt hun gegevens vinden door de naam van de app te zoeken in de Shopify App Store.