Informatie over bestelstatuspagina's

Klanten kunnen de bestelstatuspagina bezoeken om de voortgang van hun bestelling te controleren wanneer deze is afgehandeld. De bestelbevestigingen die je per e-mail, sms of via de Shop-app verstuurt, kunnen een link naar de bestelstatuspagina bevatten.

Het type melding dat de klant ontvangt, is afhankelijk van de contactgegevens die diegene bij de checkout invoert. Als de klant bij de checkout een telefoonnummer invoert, ontvangt diegene per sms een bestelbevestiging. Als een klant bij de checkout een e-mailadres invoert, ontvangt diegene per e-mail een bestelbevestiging, gevolgd door updates over de bestelling en de verzending. Updates over de bestelling en de verzending worden niet per sms verzonden. Je kunt klanten die een telefoonnummer invoeren bij de checkout de keuze geven om toestemming te geven voor het ontvangen van updates over de bestelling en de verzending per e-mail.

Klanten kunnen inloggen op hun klantaccount om hun bestelling te volgen op de bestelstatuspagina. Het kan ook nodig zijn dat klanten zonder account hun e-mailadres of telefoonnummer en het bestelnummer verifiëren om de bestelgegevens te bekijken, om hun identiteit te bevestigen nadat een bepaalde tijd is verstreken. Klanten kunnen het bestelnummer vinden op de bestelbevestiging die ze per e-mail of telefoon hebben ontvangen.

Als je de bestelstatusupdates van je klanten per e-mail wilt verzenden, moet je je e-mail templates instellen om automatisch een link naar de bestelstatuspagina toe te voegen.

Je kunt ook overwegen om je bestelstatuspagina aan te passen om speciale notities en berichten weer te geven.

Realtime updates over verzending

Als je via een ondersteunde vervoerder verzendt, wordt de status van de bestelling in realtime bijgewerkt en wordt de locatie van de zending weergegeven op een kaart.

De bestelstatuspagina wordt in realtime bijgewerkt als de status van de zending verandert. Mogelijke statussen zijn:

• Bevestigd: een klant heeft een bestelling geplaatst, maar je hebt de bestelling nog niet verzonden of afgehandeld. Dit is een goed moment om de betaling vast te leggen.
  • Onderweg: je hebt de bestelling gemarkeerd als afgehandeld of gedeeltelijk afgehandeld in het Shopify-beheercentrum en de zending is onderweg.
  • Klaar voor bezorging: de zending is aangekomen in het gebied van je klant en wordt binnenkort aan de klant geleverd.
  • Bezorgd: de klant heeft de zending ontvangen.
  • Bezorgpoging: de vervoerder probeerde de zending op het bestemmingsadres te bezorgen, maar was niet succesvol.

Als je een niet-ondersteunde vervoerder gebruikt, heeft de bestelstatuspagina een trackingnummer dat is gekoppeld aan de website van de vervoerder. Op de website van de vervoerder kunnen je klanten meer informatie krijgen over de status van hun bestelling. De bestelstatus wordt niet weergegeven en de PIN op de kaart wordt niet in realtime bijgewerkt.

Bestellingen met meerdere zendingen of vervoerders

De bestelstatuspagina werkt met gedeeltelijke afhandeling, zelfs als deze via verschillende vervoerders is gemaakt. Shopify maakt nieuwe secties op de bestelstatuspagina voor meerdere afhandelingen.

Gegevens op de bestelstatuspagina beschermen

Hoewel de informatie in de bestelbevestiging, inclusief de link naar de bestelstatuspagina, openbaar toegankelijk lijkt te zijn, blijft de informatie van klanten veilig en is deze niet zichtbaar voor anderen.

Afhankelijk van hoe en wanneer de klant de bestelstatuspagina opent, wordt er een aanmeldingsvereiste afgedwongen om de beveiliging van klantgegevens te waarborgen wanneer de klant de bestelstatuspagina opent via een bestellingsmelding per e-mail of sms. Klanten kunnen de bestelstatuspagina drie weken lang openen via de bestelbevestiging per e-mail zonder in te loggen, wanneer ze dezelfde browser gebruiken. Wanneer klanten verschillende browsers gebruiken, kunnen ze de bestelstatuspagina twee weken lang openen zonder in te loggen, met maximaal vijf verschillende browsers.

Wanneer inloggen is vereist, kunnen klanten de pagina openen door in te loggen bij hun klantaccount of twee inloggegevens te verstrekken:

• het bestelnummer (dat ze kunnen ophalen in hun bestelbevestiging per e-mail of bon per sms);
  • het e-mailadres of telefoonnummer dat is gebruikt tijdens de checkout.

Als de klant niet inlogt, worden alleen beperkte gegevens over de bestelling weergegeven, zoals de gekochte artikelen, het totaal van de bestelling, toegepaste kortingen en de status van de bestelling op de bestelstatuspagina. Klantgegevens zoals hun naam, verzend- en factuuradressen, betaalmethoden, de verzendmethode en het trackingnummer worden niet weergegeven.

Klanten kunnen ervoor kiezen om de link naar de bestelstatuspagina te delen met vrienden om ze te informeren over hun aankopen. Wanneer klanten de link naar de bestelstatuspagina delen, worden echter alleen de beperkte bestelgegevens weergegeven vanwege de aanmeldingsvereiste.

De bestelstatuspagina van een klant bekijken

Je kunt de bestelstatuspagina van een klant bezoeken via het Shopify-beheercentrum. Je hebt echter slechts toegang tot beperkte gegevens op de bestelstatuspagina als gevolg van de aanmeldingsvereiste voor klanten.

Stappen:

1. Open de bestelling die je wilt volgen op de pagina bestellingen .
  2. Klik op Meer acties > Bestelstatuspagina bekijken