Informatie over bestelstatuspagina's

Klanten kunnen de bestelstatuspagina bezoeken om de voortgang van hun bestelling te controleren wanneer deze is vervuld. Wanneer u de status van de bestelling bevestigt en verzendt, kunt u automatisch klanten een link naar de bestelstatuspagina sturen via e-mail, SMS of via de aankomen-app.

Het type melding dat uw klant ontvangt, is afhankelijk van de contactgegevens die u bij het afrekenen invoert. Als uw klant bijvoorbeeld zijn of haar e-mail adres en telefoonnummer invoert, ontvangen ze berichten over e-mail en SMS. U kunt klanten de mogelijkheid geven om zich aan te melden voor deze meldingen.

Als u de bestelstatusupdates van uw klanten per e-mail wilt verzenden, moet u uw e-mail sjablonen instellen om automatisch een link naar de bestelstatuspagina toe te voegen.

U kunt ook overwegen om uw bestelstatuspagina aan te passen om speciale notities en berichten weer te geven.

Real-time updates over verzending

Als u via een ondersteunde vervoerderverzendt, wordt de status van de bestelling in real-time bijgewerkt en wordt de locatie van de zending weergegeven op een kaart.

De bestelstatuspagina wordt in realtime bijgewerkt als de status van de zending verandert. Mogelijke statussen zijn:

• Bevestigd: een klant heeft een bestelling geplaatst, maar u heeft de bestelling nog niet verzonden of vervuld. Dit is een goed moment om de betaling vast te leggen.
  • Onderweg: u heeft de bestelling gemarkeerd als vervuld of gedeeltelijk vervuld in de Shopify-beheerder en de zending is onderweg.
  • Klaar voor bezorging: de zending is aangekomen in het gebied van uw klant en wordt binnenkort aan de klant geleverd.
  • Afgeleverd: de klant heeft de zending ontvangen.
  • Bezorgpoging: de koerier probeerde de zending op het bestemmingsadres te bezorgen, maar was niet succesvol.

Als u een niet-ondersteunde vervoerder gebruikt, heeft de bestelstatuspagina een traceernummer dat is gekoppeld aan de website van de vervoerder. Op de website van de vervoerder kunnen uw klanten meer informatie krijgen over de status van hun bestelling. De bestelstatus wordt niet weergegeven en de PIN op de kaart wordt niet in realtime bijgewerkt.

Bestellingen met meerdere zendingen of vervoerders

De bestelstatuspagina werkt met gedeeltelijke afhandeling, zelfs als deze via verschillende vervoerders is gemaakt. Shopify maakt nieuwe secties op de bestelstatuspagina voor meerdere afhandelingen.

Klantenprivacy

Hoewel de link naar de bestelstatuspagina een openbaar toegankelijke URL lijkt, zijn de verzend- en factuuradressen van uw klanten veilig en niet zichtbaar voor anderen.

Wanneer iemand een bestelstatuspagina opent vanaf een ander apparaat dan het apparaat dat is gebruikt voor het afrekenen, moet er worden aangemeld om de informatie van de klant te beveiligen. Voor toegang tot de pagina heeft uw klant twee inloggegevens nodig:

• het bestelnummer (dat ze kunnen ophalen in hun e-mails)
  • het e-mailadres dat is gebruikt om het afrekenen te voltooien

Uw klanten kunnen hun bestelstatuspagina delen om vrienden te laten weten over hun aankopen. Wanneer klanten de statuspagina van de bestelling delen, wordt er geen privé-informatie weergegeven, zoals betaalmethode of-adressen.

Een bestelstatuspagina bekijken

U kunt de bestelstatuspagina van een klantbezoeken via de Shopify-beheerder.

Stappen:

1. Open de bestelling die u wilt volgen op de pagina bestellingen .
  2. Klik op acties > bestelstatuspagina weer te geven.