Informatie over bestelstatuspagina's

Klanten kunnen de bestelstatuspagina bezoeken om de voortgang van hun bestelling te controleren wanneer deze is vervuld. Wanneer je de status van de bestelling bevestigt en verzendt, kun je automatisch klanten een link naar de bestelstatuspagina sturen via e-mail, sms of via de Shop-app.

Het type melding dat je klant ontvangt, is afhankelijk van de contactgegevens die je bij het afrekenen invoert. Als je klant bijvoorbeeld zijn of haar e-mail adres en telefoonnummer invoert, ontvangen ze berichten over e-mail en SMS. Je kunt klanten de mogelijkheid geven om zich aan te melden voor deze meldingen.

Als je de bestelstatusupdates van je klanten per e-mail wilt verzenden, moet je je e-mail templates instellen om automatisch een link naar de bestelstatuspagina toe te voegen.

Je kunt ook overwegen om je bestelstatuspagina aan te passen om speciale notities en berichten weer te geven.

Realtime updates over verzending

Als je via een ondersteunde vervoerderverzendt, wordt de status van de bestelling in real-time bijgewerkt en wordt de locatie van de zending weergegeven op een kaart.

De bestelstatuspagina wordt in realtime bijgewerkt als de status van de zending verandert. Mogelijke statussen zijn:

• Bevestigd: een klant heeft een bestelling geplaatst, maar je hebt de bestelling nog niet verzonden of vervuld. Dit is een goed moment om de betaling vast te leggen.
  • Onderweg: je hebt de bestelling gemarkeerd als vervuld of gedeeltelijk vervuld in het Shopify-beheercentrum en de zending is onderweg.
  • Klaar voor bezorging: de zending is aangekomen in het gebied van je klant en wordt binnenkort aan de klant geleverd.
  • Bezorgd: de klant heeft de zending ontvangen.
  • Bezorgpoging: de koerier probeerde de zending op het bestemmingsadres te bezorgen, maar was niet succesvol.

Als je een niet-ondersteunde vervoerder gebruikt, heeft de bestelstatuspagina een traceernummer dat is gekoppeld aan de website van de vervoerder. Op de website van de vervoerder kunnen je klanten meer informatie krijgen over de status van hun bestelling. De bestelstatus wordt niet weergegeven en de PIN op de kaart wordt niet in realtime bijgewerkt.

Bestellingen met meerdere zendingen of vervoerders

De bestelstatuspagina werkt met gedeeltelijke afhandeling, zelfs als deze via verschillende vervoerders is gemaakt. Shopify maakt nieuwe secties op de bestelstatuspagina voor meerdere afhandelingen.

Klantenprivacy

Hoewel de link naar de bestelstatuspagina een openbaar toegankelijke URL lijkt, zijn de verzend- en factuuradressen van je klanten veilig en niet zichtbaar voor anderen.

Wanneer iemand een bestelstatuspagina opent vanaf een ander apparaat dan het apparaat dat is gebruikt voor het afrekenen, moet er worden aangemeld om de informatie van de klant te beveiligen. Voor toegang tot de pagina heeft je klant twee inloggegevens nodig:

• het bestelnummer (dat ze kunnen ophalen in hun e-mails)
  • het e-mailadres dat is gebruikt om het afrekenen te voltooien

Je klanten kunnen hun bestelstatuspagina delen om vrienden te laten weten over hun aankopen. Wanneer klanten de statuspagina van de bestelling delen, wordt er geen privé-informatie weergegeven, zoals betaalmethode of-adressen.

Een bestelstatuspagina bekijken

Je kunt de bestelstatuspagina van een klantbezoeken via het Shopify-beheercentrum.

Stappen:

1. Open de bestelling die je wilt volgen op de pagina bestellingen .
  2. Klik op acties > bestelstatuspagina weer te geven.