Tietoja tilauksen tila -sivuista

Asiakkaat voivat tarkastella tilauksen tila -sivulla toimituksensa etenemistä jakelun aikana. Sähköpostitse, tekstiviestillä tai Shop-sovelluksen kautta lähetettävät tilausvahvistukset voivat sisältää linkin tilauksen tila -sivulle.

Asiakkaalle lähetettävien ilmoitusten tyyppi riippuu hänen kassalla antamistaan yhteystiedoistaan. Jos asiakas syöttää puhelinnumeron kassalla, hän saa tilausvahvistuksen tekstiviestillä. Jos asiakas syöttää sähköpostiviestin kassalla, hän saa tilausvahvistuksen sähköpostitse, jonka jälkeen hänelle lähetetään saa tilaus- ja toimituspäivityksiä. Tilaus- ja toimituspäivityksiä ei lähetetä tekstiviestillä. Voit antaa asiakkaille, jotka antavat puhelinnumeronsa kassalla, mahdollisuuden antaa luvan tilaus- ja toimituspäivitysten lähettämiselle sähköpostitse.

Asiakkaat voivat kirjautua asiakastililleen seuratakseen tilaustaan tilauksen tila -sivulla. Vaihtoehtoisesti henkilöllisyyden vahvistamiseksi tietyn ajan kuluttua asiakkaat, joilla ei ole tiliä, saattavat joutua vahvistamaan sähköpostiosoitteensa tai puhelinnumeronsa yhdessä tilausnumeron kanssa voidakseen tarkastella tilauksen tietoja. Asiakkaat löytävät tilausnumeron heille sähköpostitse tai puhelimitse lähetetystä tilausvahvistuksesta.

Jos haluat lähettää asiakkaillesi tilausten tilapäivityksiä sähköpostitse, sinun täytyy määrittää sähköpostimalliisi automaattiset tilauksen tila -sivun linkit.

Voit myös haluta mukauttaa tilauksen tila -sivun näyttämään erityiskommentteja ja -viestejä.

Reaaliaikaiset toimituspäivitykset

Jos käytät toimitukseen tuettua kuljetuspalvelua, tilauksen tila päivittyy reaaliaikaisesti ja lähetyksen sijainti näkyy kartalla.

Tilauksen tila -sivu päivittyy reaaliaikaisesti lähetyksen tilan muuttuessa. Mahdolliset tilat ovat:

• Vahvistettu – Asiakas on luonut tilauksen, mutta et ole vielä lähettänyt tai huolinnut tilausta. Tämä on hyvä hetki veloittaa maksu.
  • Matkalla – Olet merkinnyt tilauksen jaelluksi tai osittain jaelluksi Shopify Adminissa, ja lähetys on matkalla.
  • Toimituksessa – Lähetys on saapunut asiakkaan alueelle ja toimitetaan asiakkaalle pian.
  • Toimitettu – Asiakas on vastaanottanut lähetyksen.
  • Yritetty toimittaa – Kuljetuspalvelu on yrittänyt toimittaa lähetyksen kohdeosoitteeseen, mutta ei onnistunut.

Jos käytät ei-tuettua kuljetuspalvelua, tilauksen tila -sivulla on kuljetuspalvelun sivustolle linkittyvä seurantanumero. Kuljetuspalvelun verkkosivustolta asiakkaasi saavat lisätietoja tilauksensa tilasta. Tilauksen tilaa ei näytetä, eikä kartan sijaintimerkintä päivity reaaliaikaisesti.

Tilaukset, joissa on useita lähetyksiä tai kuljetuspalveluja

Tuemme osittaisia jakeluita, vaikka ne on tehty eri kuljetuspalveluiden kautta. Shopify luo tilauksen tila -sivulle uudet osiot eri jakeluille.

Tilauksen tila -sivun tietojen suojaaminen

Vaikka tilausvahvistuksessa annetut tiedot, kuten linkki tilauksen tila -sivulle, saattavat näyttää olevan julkisesti saatavilla, asiakkaiden tiedot on suojattu eivätkä ne näy kenellekään muulle.

Jotta asiakkaan tiedot ovat varmasti suojassa siirryttäessä tilauksen tila -sivulle sähköposti- tai SMS-tilausilmoituksesta, kirjautumisen pakollisuus riippuu siitä, miten ja milloin asiakas siirtyy tilauksen tila -sivulle. Asiakas pääsee tilauksen tila -sivulle tilausvahvistussähköpostista kolmen viikon ajan kirjautumatta sisään käyttäessään samaa selainta. Jos asiakas käyttää eri selaimia, hän pääsee tilauksen tila -sivulle kahden viikon ajan kirjautumatta sisään enintään viidellä eri selaimella.

Kun sisäänkirjautuminen on pakollinen, asiakkaan täytyy joko kirjautua sisään asiakastililleen tai antaa kaksi tunnusta päästäkseen sivulle:

• Tilausnumero (jonka saa tilausvahvistussähköpostista tai SMS-kuitista)
  • Sähköpostiosoite tai puhelinnumero, jota käytetään kassalla

Jos asiakas ei kirjaudu sisään, tilauksen tila -sivulla näytetään vain osa tilauksen tiedoista, kuten ostetut tuotteet, tilauksen kokonaissumma, käytetyt alennukset ja tilauksen tila. Asiakkaan tietoja, kuten nimeä, toimitus- ja laskutusosoitteita, maksutapoja, toimitustapaa ja seurantanumeroa, ei näytetä.

Asiakkaat voivat halutessaan jakaa tilauksen tila -sivun linkin ystävilleen ilmoittaakseen heille ostoksistaan. Kun asiakkaat jakavat tilauksen tila -sivulinkin, kirjautumisvaatimuksen vuoksi näytetään kuitenkin vain osa tilauksen tiedoista.

Asiakkaan tilauksen tila -sivun tarkastelu

Voit vierailla asiakkaan tilauksen tila -sivulla Shopify-ylläpitäjästä. Asiakkaan kirjautumisvaatimuksen vuoksi voit kuitenkin tarkastella vain osaa tilauksen tila -sivun tiedoista.

Tee näin:

1. Avaa Tilaukset-sivulta tilaus, jota haluat seurata.
  2. Klikkaa Lisää toimintoja > Näytä tilauksen tila -sivu.