Tietoja tilauksen tila -sivuista

Asiakkaat voivat tarkastella tilauksen tila -sivulla toimituksensa etenemistä jakelun aikana. Kun päivität tilausvahvistuksen ja tilauksen tilan, voit lähettää asiakkaille automaattisesti linkin tilauksen tila -sivulle sähköpostitse, tekstiviestillä tai Shop-sovelluksen kautta.

Asiakkaiden saamien ilmoitusten tyyppi riippuu kassalla annetuista yhteystiedoista. Jos esimerkiksi asiakas antaa sähköpostiosoitteensa ja puhelinnumeronsa, hän saa sähköposti- ja tekstiviesti-ilmoituksia. Voit antaa asiakkaille mahdollisuuden valita, haluaako hän vastaanottaa näitä ilmoituksia.

Jos haluat lähettää asiakkaillesi tilausten tilapäivityksiä sähköpostitse, sinun täytyy määrittää sähköpostimalliisi automaattiset tilauksen tila -sivun linkit.

Voit myös haluta mukauttaa tilauksen tila -sivun näyttämään erityiskommentteja ja -viestejä.

Reaaliaikaiset toimituspäivitykset

Jos käytät toimitukseen tuettua kuljetusliikettä, tilauksen tila päivittyy reaaliaikaisesti ja lähetyksen sijainti näkyy kartalla.

Tilauksen tila -sivu päivittyy reaaliaikaisesti lähetyksen tilan muuttuessa. Mahdolliset tilat ovat:

• Vahvistettu – Asiakas on luonut tilauksen, mutta et ole vielä lähettänyt tai huolinnut tilausta. Tämä on hyvä hetki veloittaa maksu.
  • Matkalla – Olet merkinnyt tilauksen huolituksi tai osittain huolituksi Shopify adminissa, ja lähetys on matkalla.
  • Toimituksessa – Lähetys on saapunut asiakkaan alueelle ja toimitetaan asiakkaalle pian.
  • Toimitettu – Asiakas on vastaanottanut lähetyksen.
  • Yritetty toimittaa – Kuljetusliike on yrittänyt toimittaa lähetyksen kohdeosoitteeseen, mutta ei onnistunut.

Jos käytät ei-tuettua kuljetusliikettä, tilauksen tila -sivulla on kuljetusliikkeen sivustolle linkittyvä seurantanumero. Kuljetusliikkeen verkkosivustolta asiakkaasi saavat lisätietoja tilauksensa tilasta. Tilauksen tilaa ei näytetä, eikä kartan sijaintimerkintä päivity reaaliaikaisesti.

Tilaukset, joissa on useita lähetyksiä tai kuljetusliikkeitä

Tilauksen tila -sivu toimii osittaisten jakelujen kanssa, vaikka ne olisi tehty eri kuljetusliikkeiden kautta. Shopify luo tilauksen tila -sivulle uudet osiot eri jakeluille.

Asiakkaan yksityisyys

Vaikka linkki tilauksen tila -sivulle näyttää julkisesti käytettävissä olevalta URL-osoitteelta, asiakkaiden toimitus- ja laskutusosoitteet ovat turvassa eivätkä näy kenellekään muulle.

Kun käyttäjä siirtyy tilauksen tila -sivulle eri laitteella kuin sillä, jolla maksu kassalle on suoritettu, siirtyminen edellyttää kirjautumista asiakkaan tietojen suojaamiseksi. Asiakas tarvitsee kahdet tunnukset sivulle kirjautumista varten:

• tilausnumero (jonka asiakas voi hakea sähköposteistaan)
  • sähköpostiosoite, jota on käytetty maksussa kassalle

Jos asiakkaasi haluavat kertoa ostoksistaan kavereilleen, he voivat jakaa tilauksen tila -sivunsa. Sivun jaettuaan siinä ei näy yksityistietoja, kuten maksutapaa tai osoitteita.

Näytä tilauksen tila -sivu

Voit vierailla asiakkaan tilauksen tila -sivulla Shopify administa.

Toimintovaiheet:

1. Avaa Tilaukset-sivulta tilaus, jota haluat seurata.
  2. klikkaa Toiminnot > Näytä tilauksen tila -sivu.