Om ordrestatussider

Kunder kan besøge ordrestatussiden for at tjekke status for deres ordre, efterhånden som den klargøres. De ordrebekræftelser, som du sender via mail, sms eller gennem Shop-appen, kan indeholde et link til ordrestatussiden.

Den type meddelelse, kunden modtager, afhænger af de kontaktoplysninger, vedkommende indtaster ved betaling. Hvis kunden angiver et telefonnummer ved betaling, vil vedkommende modtage en ordrebekræftelse via sms. Hvis kunden angiver en mailadresse ved betaling, vil vedkommende modtage en ordrebekræftelse via mail efterfulgt af opdateringer vedrørende levering og ordren. Opdateringer vedrørende levering og ordren sendes ikke via sms. Du kan give kunder, som angiver et telefonnummer ved betaling, mulighed for at tilmelde sig opdateringer vedrørende levering og ordren via mail.

Kunder kan logge ind på deres kundekonti for at spore deres ordrer på ordrestatussiden. Kunder uden en konto, der vil bekræfte deres identitet, kan også blive bedt om at verificere deres mailadresse eller telefonnummer sammen med ordrenummeret for at se ordreoplysningerne. Kunderne kan finde ordrenummeret på den ordrebekræftelse, de har fået tilsendt via mail eller mobil.

Hvis du vil sende dine kunder ordrestatusopdateringer via mail, skal du opsætte dine mailskabeloner til automatisk at inkludere et link til ordrestatussiden.

Du kan også overveje at tilpasse din ordrestatusside, så den viser særlige bemærkninger og beskeder.

Opdateringer vedrørende levering i realtid

Hvis du leverer via et understøttet fragtfirma, vises opdateringer af ordrestatus i realtid samt leveringslokationen på et kort.

Ordrestatussiden opdateres i realtid, efterhånden som status for forsendelsen ændrer sig. Mulige statusser er:

• Bekræftet – En kunde oprettede en ordre, men du har ikke afsendt eller klargjort ordren endnu. Dette er et godt tidspunkt at registrere betaling.
  • På vej – Du markerede ordren som klargjort eller delvis klargjort i din Shopify-administrator, og forsendelsen er undervejs.
  • På vej til levering – Forsendelsen er ankommet til din kundes område og vil blive leveret til kunden snart.
  • Leveret - Kunden har modtaget leveringen.
  • Levering forsøgt - Fragtfirmaet har uden held forsøgt at levere forsendelsen til destinationsadressen.

Hvis du bruger et ikke-understøttet fragtfirma, indeholder ordrestatussiden et trackingnummer, der linker til fragtfirmaets website. Kunderne kan få flere oplysninger om status for deres ordrer på fragtfirmaets website. Ordrestatus vises ikke, og pin'en på kortet opdateres ikke i realtid.

Ordrer med flere forsendelser eller fragtfirmaer

Ordrestatussiden fungerer med delvise klargøringer, også selvom de foretages via forskellige fragtfirmaer. Shopify opretter nye afsnit på ordrestatussiden for flere klargøringer.

Beskyttelse af oplysninger på ordrestatussiden

Selvom oplysningerne i ordrebekræftelsen, herunder linket til ordrestatussiden, kan se ud til at være offentligt tilgængelige, forbliver dine kunders oplysninger sikre og er ikke synlige for andre.

Af hensyn til sikkerheden for kundernes oplysninger, når de får adgang til ordrestatussiden via en mail- eller sms-ordremeddelelse, håndhæves et krav til login, afhængigt af hvordan og hvornår kunden går ind på ordrestatussiden. Kunder kan få adgang til deres ordrestatusside via deres ordrebekræftelsesmail i 3 uger uden at logge ind, når de bruger den samme browser. Når kunderne bruger forskellige browsere, kan de få adgang til deres ordrestatusside i 2 uger uden at logge ind i maksimalt 5 forskellige browsere.

Når det er nødvendigt at logge ind, skal kunderne enten logge ind på deres kundekonto eller angive to legitimationsoplysninger for at få adgang til siden:

• Ordrenummeret (som kan hentes fra deres ordrebekræftelsesmail eller sms-kvittering)
  • Den mailadresse eller det telefonnummer, der blev brugt ved betaling

Hvis kunden ikke logger ind, vises der kun begrænsede oplysninger om ordren, f.eks. købte varer, ordretotal, anvendte rabatter og ordrens status , på ordrestatussiden. Kundeoplysninger såsom navn, leverings- og faktureringsadresse, betalingsmetoder, leveringsmetode og trackingnummer vises ikke.

Kunderne kan vælge at dele deres ordrestatusside med deres venner for at fortælle dem om deres køb. Når kunder deler linket til deres ordrestatusside, vises der dog kun begrænsede ordreoplysninger på grund af kravet om login.

Se en kundes ordrestatusside

Du kan besøge en kundes ordrestatusside i din Shopify-administrator. Du kan dog kun få adgang til begrænsede oplysninger på ordrestatussiden på grund af kravet om kundelogin.

Fremgangsmåde:

1. På siden Ordrer skal du åbne den ordre, som du vil spore.
  2. Klik på Flere handlinger > Vis ordrestatusside.