Om sider med bestillingsstatus

Kunder kan besøke siden med bestillingsstatus for å sjekke fremdriften til bestillingen når den er oppfylt. Bestillingsbekreftelsene du sender via e-post, SMS eller gjennom Shop-appen kan inneholde en kobling til siden med bestillingsstatus.

Typen varsel kunden mottar avhenger av kontaktinformasjonen de oppgir i kassen. Hvis kunden angir et telefonnummer i kassen, mottar de en bestillingsbekreftelse på SMS. Hvis en kunde angir en e-post i kassen, mottar kun en bestillingsbekreftelse på e-post, etterfulgt av bestillings- og fraktoppdateringer. Bestillings- og fraktoppdateringer sendes ikke via SMS. Du kan la kunder som angir et telefonnummer i kassen velge å registrere seg for å motta bestillings- og fraktoppdateringer på e-post.

Kundene kan logge på kundekontoen sin for å spore bestillingen på bestillingsstatussiden. Alternativt kan det hende at kunder uten en konto må bekrefte e-postadressen eller telefonnummeret sitt sammen med bestillingsnummeret for å se bestillingsdetaljer for å bekrefte identiteten sin etter at det har gått en viss tid. Kunden finner bestillingsnummeret i bestillingsbekreftelsen som de har mottatt på e-post eller til telefonen.

Hvis du vil sende kundene dine oppdateringer om bestillingsstatusen per e-post, må du konfigurere e-postmalene for å automatisk inkludere en kobling til siden med bestillingsstatus.

Du kan også tilpasse siden med bestillingsstatus for å vise spesielle merknader og meldinger.

Statusoppdateringer i sanntid

Hvis du sender gjennom en støttet transportør, oppdateres bestillingsstatusen i sanntid, og forsendelsesstedet vises på et kart.

Siden for bestillingsstatus oppdateres i sanntid etter hvert som statusen til forsendelsen endres. Følgende er mulige statuser:

• Bekreftet - En kunde har opprettet en bestilling, men du har ikke sendt eller oppfylt bestillingen enda. Dette er et bra tidspunkt å sende beløp til godkjenning på.
  • På vei - Du har merket bestillingen som oppfylt eller delvis oppfylt i Shopify-administratoren og forsendelsen har blitt sendt.
  • Ute til levering – Forsendelsen har ankommet kundens område og leveres snart til kunden.
  • Levert – Kunden har mottatt forsendelsen.
  • Forsøkt levert – Budfirmaet har forsøkt å levere forsendelsen til destinasjonsadressen, men mislyktes.

Hvis du bruker et budfirma som ikke støttes, har siden for bestillingsstatus et sporingsnummer som er koblet til budfirmaets nettsted. Fra budfirmaets nettsted kan kundene få mer informasjon om statusen på bestillingen. Bestillingsstatusen vises ikke, og kartmarkøren oppdateres ikke i sanntid.

Bestillinger med flere forsendelser eller budfirmaer

Siden med bestillingsstatus fungerer med deloppfyllelser, selv om de gjøres gjennom ulike transportører. Shopify oppretter nye seksjoner på siden med bestillingsstatus for multioppfyllelser.

Beskytte informasjon på bestillingsstatussiden

Selv om informasjonen som er oppgitt i bestillingsbekreftelsen, inkludert koblingen til bestillingsstatussiden, kan se ut til å være offentlig tilgjengelig, er kundens opplysninger sikre og ikke synlig for noen andre.

For å ivareta sikkerheten til kundeinformasjon når bestillingsstatussiden åpnes fra en e-postmelding eller et SMS-bestillingsvarsel, håndheves det et påloggingskrav, som avhenger av hvordan og når kunden åpner bestillingsstatussiden. Kundene kan åpne bestillingsstatussiden fra e-postbekreftelsen i tre uker uten å logge på, så lenge de bruker samme nettleser. Hvis de bruker en annen nettleser, kan kunden åpne bestillingsstatussiden i to uker uten å logge på, i maksimalt fem ulike nettlesere.

Når det kreves pålogging, må kundene enten logge på kundekontoen, eller oppgi to typer påloggingsinformasjon for å åpne siden:

• Bestillingsnummeret (som hentes fra e-postmeldingen eller SMS-kvitteringen med bestillingsbekreftelse)
  • E-postadressen eller telefonnummeret som ble brukt ved betaling

Hvis kunden ikke logger på, vil bare begrensede detaljer om bestillingen, som kjøpte varer, totalsum, brukte rabatter og bestillingens status, vises på bestillingsstatussiden. Kundeinformasjon som navn, leverings- og fakturaadresser, betalingsmåter, fraktmetode og sporingsnummer vises ikke.

Kunden kan velge å dele koblingen til bestillingsstatussiden med venner for å informere dem om kjøpene sine. Når kunder deler koblingen til bestillingsstatussiden, vil imidlertid bare begrensede detaljer om bestillingen vises, på grunn av påloggingskravet.

Vis en kundes bestillingsstatusside

Du kan besøke en kundes bestillingsstatusside fra Shopify-administrator. Du kan imidlertid bare se begrensede detaljer på bestillingsstatussiden på grunn av kundepåloggingskravet.

Steg:

1. Fra Bestillinger-siden åpner du bestillingen du vil spore.
  2. Klikk på Flere handlinger > Vis siden for bestillingsstatus.