Content weergeven op basis van locaties van klanten

Je kunt een aangepast bericht toevoegen aan de bestelstatuspagina, dat alleen wordt weergegeven voor klanten met verzendadressen in een bepaalde regio. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een bericht alleen te laten zien aan klanten die in New York, Verenigde Staten wonen. Je kunt zoveel locaties opgeven als je wilt.

Stappen:

1. Plak in het tekstvak Aanvullende scripts de volgende voorbeeldcode:
{% if checkout.shipping_address.country_code == 'US' and checkout.shipping_address.province_code == 'NY' %}
<script type="text/javascript">
  var customMessage = document.createElement("div");
  customMessage.innerHTML = '<div class="section" style="padding-top: 3em"><div class="content-box"><div class="content-box__row"><p class="os-step__description">TYPE YOUR CUSTOM MESSAGE HERE.</p></div></div></div>';
  console.log(document.querySelector("[data-order-summary-section=payment-lines]"));
  document.querySelector("[data-order-summary-section=payment-lines]").before(customMessage);
</script>
{% endif %}
  1. Bewerk de code om op te geven waar klanten het aangepaste bericht moeten ontvangen. Om dit te doen, moet je de land-en staat afkortingen in de Liquid {% if %} -statement bovenaan het codeblok bewerken. Het bericht in het bovenstaande voorbeeld is zo ingesteld dat dit wordt weergegeven voor klanten die in New York, Verenigde Staten wonen.

- Vervang NY door de afkorting van de gewenste staat als het bericht moet worden weergegeven voor klanten in een andere staat. Raadpleeg deze lijst met de afkortingen voor de staten van USPS om de afkorting voor een bepaalde staat in de Verenigde Staten te zoeken. - Als je het bericht zowel voor klanten in New York als voor klanten in een andere staat wilt weergeven, voeg je and checkout.shipping_address.province_code == 'XX' toe, waarbij XX de afkorting van de andere staat is. Voer de stap nogmaals uit als je nog meer staten wilt toevoegen. - Als je het bericht voor klanten in een ander land wilt weergeven, vervang US door de afkorting van het gewenste land. Je moet NY vervangen door de afkorting van de staat of provincie in het nieuwe land. Als je geen staat wilt opgeven, moet je het volgende verwijderen: and checkout.shipping_address.province_code == 'NY'.

Voor meer informatie over het schrijven van Liquid if-instructies word je verwezen naar de Liquid-naslaginformatie over Controlestroom-tags.

1. Plaats een testbestelling om de resultaten op de bestelstatuspagina te bekijken.