Aktivering, anpassning och felsökning av Advanced Cash on Delivery

Aktivera och anpassa betalningsmetoden Advanced Cash on Delivery för att erbjuda ett bekvämt betalningsalternativ för dina kunder. Förbättra upplevelsen genom att lägga till en tillgänglighetskontroll, tillhandahålla ett anpassat tackmeddelande och felsöka eventuella problem som kan uppkomma med tredjepartsappar för distribution eller redovisning.

Aktivera betalningsmetoden postförskott

När du har slutfört konfigurationen av appen Advanced Cash on Delivery är nästa steg att aktivera betalningsmetoden så att den blir tillgänglig för kunderna. Klicka på Aktivera nu i bannern högst upp på sidan för att aktivera betalningsmetoden postförskott.

Lägga till en tillgänglighetskontroll för postförskott

Du kan ge kunder möjlighet att kontrollera sina postnummers behörighet för kontant betalning vid leverans. Detta gör du genom att lägga till en tillgänglighetskontroll i din butiks tema efter att ha aktiverat Advanced Cash on Delivery-betalningar för butiken. Den här funktionen gör det möjligt för kunder att avgöra om kontant betalning vid leverans är tillgängligt för deras plats.

Inaktivera postförskottsbetalningar

Om du inte längre vill använda Advanced Cash on Delivery kan du sluta erbjuda den när som helst genom att inaktivera den i dina betalningsinställningar.

Felsökning av postförskottsordrar

I vissa fall kan det hända att tredjepartsappar för distribution eller redovisning inte känner igen kontant betalning vid leverans efter att du har uppdaterat ordern med hjälp av knappen Markera som betald. Om du använder sådana appar och stöter på det här problemet så kan du manuellt markera din postförskottsorder som betald på sidan orderinformation.

Steg:

1. Från din Shopify-admin, gå till ordrar.

2. Klicka på ordernumret.

3. I rullgardinsmenyn Fler åtgärder markerar du Markera som betald med kontanter.

Lämna ett anpassat tackmeddelande

För att förbättra kundupplevelsen kan du tillhandahålla ett anpassat tackmeddelande som visas på orderstatussidan efter att en kund har lagt en order. Detta meddelande kan visa din tacksamhet och ge ytterligare instruktioner eller information.

Steg:

1. Öppna appen Advanced Cash on Delivery.
  2. I avsnittet Ytterligare instruktioner anger du önskat tackmeddelande i det angivna textfältet.