Datadelning på Facebook

Inställningarna för Datadelning i Facebook och Instagram by Meta gör att du kan välja hur kunduppgifter och sökbeteende hämtas in i din webbshop. Datadelningsverktyg, såsom Meta-pixel och Facebooks konverterings-API, låter dig spåra ordrar och samla in data från andra händelser, vilket kan hjälpa dig att analysera din butiks trafik och förbättra annonsinriktningen genom dynamiska annonser.

Man kan välja att dela data. Kunddata förbättrar annonsresultat och spårning av försäljning men alla vill inte att deras data ska delas. Det är viktigt att informera dina kunder om hur du delar data och bestämma vilken typ av data, eller hur mycket data, du vill dela. Se till att din integritetspolicy är uppdaterad för att tillhandahålla dina kunder med denna information.

Att välja Metas nivå på datadelning för kunder

Facebook och Instagram by Meta låter dig välja hur du vill att uppgifter ska hämtas in och delas mellan din webbshop och Facebook. I datadelningsinställningarna har du tre nivåer att välja från: Standard, Förbättrad eller Maximal.

Beroende på när du installerade Facebook och Instagram från Meta erbjuder kundernas datadelningsnivåer olika sekretessinställningar.

Om du väljer Standard samlar en Meta-pixel in data om kundernas sökbeteende i din webbshop. En webbläsarbaserad annonsblockerare kan förhindra att Meta-pixeln delar data.

Om du väljer Förbättrad kommer din butik att använda Facebooks konverterings-API, såväl som Meta-pixeln. Konverterings-API skickar inköpshändelsen mellan Shopifys och Facebooks servrar. Data som skickas från server till server kan inte blockeras av webbläsarbaserade annonsblockerare. Inställningen Förbättrad delar din kunds personliga information för att matcha användare i Facebooks nätverk. Informationen som hämtas in med den här inställningen inkluderar kundens namn, plats, e-postadress och telefonnummer samt deras sökbeteende i din webbshop. Om du vill ha mer information, se Facebooks dokumentation om konverterings-API.

Om du väljer Maximal använder din butik Facebooks konverterings-API, Meta-pixeln samt uppdateras med Facebooks senaste annonsteknik. Konverterings-API skickar inköpshändelsen mellan Shopifys och Facebooks servrar. Data som skickas från server till server kan inte blockeras av webbläsarbaserade annonsblockerare. Maximal-inställningen delar din kunds personliga information för att matcha användare i Facebooks nätverk. Informationen som hämtas in med den här inställningen inkluderar kundens namn, plats, e-postadress och telefonnummer samt deras sökbeteende i din webbshop. Om du vill ha mer information, se Facebooks dokumentation om konverterings-API.

Konfigurera datadelning på Facebook

Du kan aktivera delning av kunddata under konfigureringen av Facebook Shop och Instagram Shopping. Du kan även när som helst aktivera och ändra inställningar för delning av Facebook-kunddata i inställningarna för Facebook och Instagram by Meta.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Facebook.

3. Klicka på Öppna försäljningskanal.

4. Klicka på Inställningar.

5. Klicka på Inställningar för datadelning.

6. Aktivera delning av kunddata i avsnittet Datadelning för kunder.

7. I avsnittet VÄLJ NIVÅ väljer du vilken nivå av datadelning för kunder som du vill aktivera.

8. Om du inte har anslutit en Meta-pixel klickar du på Anslut på den pixel som du vill använda för delning av kunddata.

Händelser för kunddatadelning

När du har lagt till en Meta-pixel i Shopify spårar pixeln vissa händelser i din webbshop, såsom när en kund tittar på en viss sida. Du kan använda uppgifter från dessa händelser för att få mer information om hur kunder interagerar med din butik. Mer information om hur du använder Meta-pixelhändelser för att skapa kampanjer och spåra konverteringar finns i Facebook Hjälpcenter.

Händelser som spårar ett ordervärde använder sig av en orders delsumma som inte omfattar skatter eller leveranskostnader.

När du har integrerat en Meta-pixel med din webbshop spårar pixeln automatiskt följande händelser.

Beskrivningar av metapixelstandardhändelse
Händelsenamn Händelsebeskrivning
Sidvisning När en besökare visar en sida.
VisaInnehåll När en besökare visar en produkt.
Sök När en besökare gör en sökning.
LäggTillIVarukorg När en besökare lägger till en produkt i varukorgen.
BörjaUtcheckning När en besökare klickar på kassaknappen.
LäggtillBetalningsInfo När en besökare anger betalningsinformation i kassan.
Inköp När en besökare slutför ett inköp och ser tacksidan i kassan.

Bästa praxis för datadelning

Eftersom du bestämmer hur dina kunders personuppgifter delas behöver du se till att kunderna förstår hur du hämtar in och behandlar deras personuppgifter. Det är din skyldighet att granska Facebooks bästa praxis för sekretess och dataanvändning för Facebooks företagsverktyg och inkludera denna och annan relevant information i en integritetspolicy i din butik. Du kan använda Shopifys integritetspolicygenerator som stöd för att skapa en integritetspolicy.