Tilføjelse, forhåndsvisning og køb af temaer

Der er oprettet et standardtema på siden Tema i din administrator, når du åbner en konto hos Shopify – på den måde kan du lettere komme i gang. Hvis du vil tilpasse et andet tema til din webshop, skal du føje et til din administrator.

Der er nogle få måder, hvorpå du kan tilføje et tema:

• Du kan tilføje et gratis tema fra din Shopify-administrator.
  • Du kan prøve et betalt tema fra Shopifys temabutik. Du kan se en forhåndsvisning af alle temaer og tilpasse det ved hjælp af temaeditoren. Du skal købe et tema, før du kan udgive det i din webshop.
  • Hvis du allerede har et tema i en ZIP-fil på din computer, kan du uploade den.

Hvis du er udvikler, eller samarbejder med en Shopify-partner eller et bureau, kan du også føje et tema til din butik på følgende måde:

Du kan tilføje flere temaer til din konto for at prøve nye temaer, bibeholde sæsonbestemte versioner af dit udgivne tema eller teste ændringer på en kopi af dit udgivne tema. Du kan se et eksempel på ethvert af disse temaer, men der kan kun udgives ét tema ad gangen. Når du skifter til et nyt tema, har du stadig adgang til dit gamle på siden Temaer i Shopify.

Antallet af temaer, du kan tilføje, afhænger af dit abonnement. Du kan føje op til 20 temaer til din Shopify-konto. Se Shopify Plus for temagrænser vedrørende Shopify Plus. Hvis du når dit abonnements temagrænse, skal du fjerne et tema, før du kan tilføje et nyt.

Når du tilføjer et tema, kan du oprette et link, så du kan dele en forhåndsvisning af dit tema med andre. Dette kan være nyttigt, hvis du vil have feedback, før du publicerer et nyt tema eller starter din webshop.

Tilføj et gratis tema fra administratoren

Gratis temaer er udviklet af Shopify. Shopify giver support til tilpasninger af gratis temaer.

Fremgangsmåde:

Prøv et betalt tema fra Shopifys temabutik

Inden du forpligter dig til at købe et betalt tema, kan du prøve det ved at se en forhåndsvisning af temaet i din Shopify-administrator. Når du får vist en forhåndsvisning af et tema, kan du bruge temaeditoren til at tilpasse det, f.eks. ændre det, så det bruger dit brands farver, stil og produkter. Alle ændringer, som du foretager, gemmes, når du køber teamet.

Du kan få forhåndsvisning af op til 19 betalte temaer samtidigt, hvilket giver dig mulighed for at sammenligne forskellige temaer, før du køber et. Betalte temaer, som du prøver, har labelen Prøveperiode på tema.

Hvis du har brug for hjælp til et betalt tema, skal du kontakte temaudvikleren.

Fremgangsmåde:

1. Besøg Shopifys temabutik, og vælg et betalt tema.
  2. Klik på Prøv tema for at føje temaet til din webshop.
  3. Klik på Webshop > Temaer i din Shopify-administrator.
  4. Klik på knappen ... i afsnittet Temabibliotek for at åbne handlingsmenuen ud for det tema, du vil se en forhåndsvisning af.
  5. Klik på Forhåndsvisning.

Du kan også tilpasse et tema, som du ser en forhåndsvisning af. Hvis du er tilfreds med, hvordan temaet ser ud sammen med din butik, kan du købe temaet og beholde alle de tilpasninger, du foretog under forhåndsvisningen.

Køb et tema fra Shopifys temabutik

Når du har prøvet et betalt tema i din webshop, kan du vælge at købe det. Du kan kun udgive temaer til din webshop, som du har købt.

Betalte temaer oprettes af tredjepartstemaudviklere. Generel support og opdateringer til tredjepartstemaer leveres af temaudvikleren. Hvis du har brug for avancerede tilpasninger, men ikke har erfaring med at udvikle websites med HTML, CSS og JavaScript, kan du overveje at ansætte en Shopify-partner.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify Admin.

2. Klik på Online storeApps- og salgskanalsiden.

3. Klik på Åbn salgskanal.

4. Klik på Temaer.

5. Klik på Tilføj temaer > Besøg temabutikken.

6. Søg efter et tema, du vil købe, og klik derefter på Prøv tema.

7. I afsnittet Temabibliotek skal du klikke på Køb på det tema, du vil købe for at påbegynde transaktionen.

Upload en temafil fra din computer

Hvis du har et tema i en ZIP-fil på din computer, kan du uploade det til siden Temaer i administratoren.

Inden du uploader, skal du sørge for, at dine temafiler er komprimerede til en enkelt ZIP-fil.

Fremgangsmåde:

Sådan skifter du tema

Når du føjer nye temaer til din butik, vises de i afsnittet Temabibliotek på siden Temaer i Shopify. Du kan skifte til et nyt tema ved at udgive det i din webshop. Når du udgiver et nyt tema, vil dit gamle tema stadig være tilgængeligt i temabiblioteket (og du kan skifte tilbage til det, hvis du vil).

Hvis du opdaterer dit tema manuel, vises den opdaterede version af dit tema som en separat version i temabiblioteket. Den gamle version af dit tema er stadig tilgængelig i temabiblioteket, når du skifter til den opdaterede version. Få mere at vide under Opdatering af temaer.

Forberedelse til temaskift

Når du føjer et tema til temabiblioteket, kan du tilpasse det, før det udgives. Dette er en gylden mulighed for at gennemgå dit nye tema og justere indstillingerne og indholdet efter din virksomhed, inden du erstatter dit nuværende tema. Du kan også skifte mellem flere temaer, som du har forberedt uden at skulle sætte dem op igen.

Din butiks produkter, kollektioner, navigationsmenuer, sider og blogopslag redigeres eller slettes ikke, når du skifter til et nyt tema, da de administreres separat fra temaet i administratoren. Da indhold og indstilling administreres ved hjælp af temaeditoren, er editorerne til temakode og sprog unikke for hvert eneste tema og hver eneste temaversion, som du uploader.

Følgende dele af din webshop er knyttet til temaet. Du skal tilpasse disse dele af din webshop til hvert eneste tema, du vil bruge:

Det er ikke alle temaer, der understøtter alle Shopify-funktioner. Du bør gennemgå temaets funktionsliste for at sikre, at det indeholder de funktioner, du skal bruge.

Del en forhåndsvisning af et tema med andre

Hvis du er ved at starte din webshop eller planlægger at ændre dens udseende og funktionalitet ved at publicere et nyt tema, kan du søge feedback fra andre ved at dele en forhåndsvisning af dit tema. Du kan oprette et link, som andre kan bruge til at få adgang til en forhåndsvisning af et hvilket som helst tema, du har tilføjet i din Shopify-administrator. Temaet behøver ikke blive publiceret for at blive delt.

Et link til forhåndsvisning giver andre mulighed for at udforske din webshop, men forhindrer dem i at gå til betaling. Når du opretter et link til forhåndsvisning, er det aktivt i to dage. Du kan oprette nye links, så ofte du vil. Gamle links til forhåndsvisning påvirkes ikke, når du opretter nye links.