Omien tilausten jakelu yksitellen

Hoida omien tilaustesi jakelu yksitellen pakkaamalla ja lähettämällä tuotteet ilman jakelupalvelua. Voit myös jaella useita tilauksia joukkotoimintona.

Omien tilausten automaattinen jakelu

Jos otat tilauksia varten käyttöön jakele automaattisesti -asetuksen, tilaus merkitään automaattisesti jaelluksi, kun se on maksettu.

Automaattista jakelua voidaan käyttää, jos myyt yksinomaan digitaalisia latauksia tai digitaalisia lahjakortteja. Asiakkaille, jotka ostavat digitaalisia tuotteita, lähetetään automaattisesti latauslinkki ja tilaus merkitään jaelluksi.

Omien tilausten manuaalinen jakelu

Jos määrität tilaustesi asetukseksi jakele manuaalisesti, sinun täytyy avata tilauksesi ja jaella rivikohdat.

Voit jaella osan tilauksesta manuaalisesti jakelemalla joitakin rivikohtia. Tätä kutsutaan myös osittaiseksi jakeluksi. Jos haluat nopeuttaa manuaalista jakeluprosessia, voit jaella useita tilauksia kerralla.

Tilausten lajittelu jakelupäivämäärän mukaan

Voit tarkastella ja lajitella jaeltavia tilauksia käyttämällä Jakelu mennessä -päivämäärä Shopify Adminin Tilaukset-sivulla. Jakelu mennessä -päivämäärä on viimeinen päivä, jolloin voit lähettää tilauksen varmistaaksesi, että tilaus toimitetaan arvioidussa toimitusikkunassa, joka on ilmoitettu asiakkaalle myyntikanavassa tai verkkokaupassa.

Kokonaisten tilausten manuaalinen jakelu

Tilauksen osan manuaalinen jakelu

Jos asiakas on tehnyt ja maksanut useita tuotteita sisältävän tilauksen, ja yksi tai useampi tuote on loppunut varastosta tai on tilattavissa ennakkoon, saatat haluta jaella osan tilauksesta, jotta voit lähettää tuotteet erikseen.

Vaiheet:

Tilausten jakelu useista sijainneista

Jos asiakas on tehnyt ja maksanut useita tuotteita sisältävän tilauksen ja yksi tai useampia tuotteita on varastoitu eri sijainteihin, voit jaella tilauksen osat erikseen varaston sijainnin mukaan. Voit asettaa sijaintiprioriteetit, jotka määrittävät tilauksen jakelun prioriteettijärjestyksen.

Vaiheet:

Muuta jakelun sijaintia

Jos sinun on muutettava jakelun sijaintia esimerkiksi varastojen saatavuuden, siihen liittyvien toimituskulujen tai nopeutetun toimituksen tarpeen vuoksi, voit muuttaa kaikkien jakamattomat tilaukset jaelluiksi kyseiseen tilaukseen uudesta jakelusijainnista.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.

2. Valitse tilaus, jonka sijaintia haluat muuttaa.

3. Klikkaa ... -painiketta.

4. Klikkaa Vaihda sijaintia.

5. Valitse Sijainti-pudotusvalikosta uusi jakelusijainti.

6. Klikkaa Tuotteet -osiosta ylöspäin tai alaspäin osoittavaa nuolta säätääksesi lukumäärää ja valitse tuotteet, joiden jakelusijaintia haluat muuttaa.

7. Klikkaa Tallenna.

Useiden tilausten jakelu samaan aikaan

Valitsemalla useita tilauksia voit jaella ne samalla kertaa napauttamalla Merkitse jaelluksi -painiketta. Tämä koskee kauppoja, jotka jakelevat tilaukset manuaalisesti. Jos et käytä Shopify Shipping -palvelua, sinun täytyy lisätä seurantanumerot tilauksiin.

Vaiheet:

Jaa jakelu osiin

Voit jakaa tilaukset, rivikohdat ja lukumäärät uusiin jakelutilauksiin, jotta tuotteet saadaan nopeammin asiakkaalle. Jos esimerkiksi jokin tilauksen tuotteista on loppunut varastosta, voit poistaa sen tilauksesta niin, että jäljellä olevat tuotteet voidaan toimittaa asiakkaille mahdollisimman pian. Varastosta loppunut tuote toimitetaan myöhemmin erillisessä paketissa.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.

2. Valitse tilaus, jonka jakelun haluat jakaa osiin.

3. Klikkaa ... -painiketta.

4. Klikkaa Jaa osiin.

5. Säädä lukumäärää nuolilla ja valitse osiin jaettavat tuotteet.

Yhdistä jakelu

Voit yhdistää samasta sijainnista peräisin olevien tilausten joukon tai useita eri tilauksia yhteen rivikohtien ja lukumäärien perusteella. Toimituksen yhdistäminen voi yksinkertaistaa toimitusprosessia ja vähentää toimituskuluja.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.

2. Valitse tilaus, jonka jakelun haluat yhdistää.

3. Klikkaa ... -painiketta.

4. Klikkaa Yhdistä.

5. Säädä määrää ylä- tai alanuolilla ja valitse tuotteet, jotka haluat yhdistää samassa sijainnissa olevaan olemassa olevaan jakotoimintoon.

6. Klikkaa Yhdistä. Valitut kohteet yhdistetään samassa sijainnissa olevaan olemassa olevaan jakeluun.

Jakelujen asettaminen pitoon

Jakelun pitoja on kahdenlaisia:

Jakelujen asettaminen pitoon manuaalisesti

Kun jokin ongelma estää sinua jakelemasta tilauksen heti, voit määrittää jakelun jakelukeskeytystilaan. Jakelukeskeytystilassa olevat tilaukset näkyvät Pidossa-tilassa tilausluettelossasi. Voit järjestää ja seurata jakelutyötäsi suodattamalla tilauksista ne, jotka ovat valmiita jaettavaksi, jolloin Pidossa-tilassa tuotteet eivät näy listalla.

Aseta jakelu pitoon

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.

2. Valitse tilaus, jonka haluat siirtää jakelukeskeytystilaan.

3. Klikkaa ... -painiketta.

4. Klikkaa Siirrä jakelu jakelukeskeytystilaan -painiketta.

5. Valitse kohteet, jotka haluat asettaa pitoon.

6. Valitse keskeytystilan syy.

7. Klikkaa Siirrä jakelu jakelukeskeytystilaan -painiketta.

Vapauta jakelu

Kun ongelmat, jotka estivät tilauksen jakamisen ovat ratkaistu, voit vapauttaa jakelukeskeytystilan. Kun jakelu on vapautettu jakeluun, tilauksen tilaksi muuttuu Ei jaeltu.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.

2. Valitse tilaus, jonka haluat vapauttaa pitotilasta.

3. Valitse tilaus, jonka haluat vapauttaa jakelun pidosta.

4. Klikkaa Vapauta jakelu.

Järjestelmän jakeluiden pidot

Järjestelmän jakeluiden pidot tapahtuvat, kun sovellus tai muu taustajärjestelmä asettaa jakelun pitoon automaattisesti. Kun lisämyyntitarjoukset näytetään asiakkaille kassalla, tilauksen jakelutilaksi määritetään väliaikaisesti Pidossa. Jos asiakas ei suorita kassalle maksua, tilauksen tila pysyy pidossa, jotta asiakas voi palata tilaukseen ja suorittaa kassalla maksunsa loppuun.

Kun tilaus on Pidossa, voit varata varastoa tilausta varten, mutta et voi jaella tilausta ennen kuin jakelun pito vapautetaan, jolloin jakelun tilaksi päivittyy Ei jaeltu.

On olemassa neljä eri järjestelmäpidon tyyppiä:

• Lisämyyntitarjous odottaa
  • Marketplace-yhteistyökumppanin valtuutus
  • Markets Pro -valtuutus
  • Tuntematon toimituspäivä

Peruuta jakelu (automaattiset ja manuaaliset jakelut)

Kun peruutat jakelun, tilauksen jakelun tilaksi tulee taas Jakelematta, ja voit ostaa uuden lähetystarran tai luoda uuden jakelun tilaukselle.

Jos olet ostanut lähetystarran, sinun on mitätöitävä se, ennen kuin voit peruuttaa jakelun.

1. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.

2. klikkaa Tilaukset-sivun luettelosta sellaisen tilauksen numeroa, jonka Jakelun tila on jaeltu.

3. Klikkaa Jakelut-osiossa ...-painiketta.

4. Klikkaa Peruuta jakelu.