Shopify Payments -tulomaksutietojen tarkastelu ja vienti

Tulomaksut-sivulla näkyy edellinen ja seuraava tulomaksusi. Jos olet ajastanut tulomaksut, näet arvioidun maksupäivämäärän. Näet seuraavaa tulomaksua varten käytettävissä olevan saldon ja kaikki varannossa olevat varat. Voit myös viedä tapahtumat CSV-tiedostona, jotta voit tarkastella kunkin tulomaksun ja odottavan tapahtuman kokonaispalkkioita.

Tulomaksujen tarkasteleminen

Voit tarkastella aikataulun mukaista tulomaksusaldoa ja aikataulua Shopify Administa. Maksut synkronoidaan tilausten kanssa. Näin näet helposti, paljonko saat yksittäisestä tilauksesta.

Vaiheet:

Maksun tila

Kaikki tulomaksut -osiossa Tulomaksut-sivulla luetellaan kaikki tulomaksusi ja niiden nykytila:

Tulomaksun tilan merkitys
Tila Kuvaus
Matkalla Tulomaksu on matkalla pankkitilillesi.
Maksettu Tulomaksu lähetettiin pankkiisi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että suoritus on pankkitililläsi. Pankin on ehkä vielä käsiteltävä suoritusta ja talletettava se tilillesi, mikä kestää yleensä 1–3 arkipäivää pankista riippuen.
Epäonnistunut Pankki ei onnistunut käsittelemään tulomaksua, eikä suoritusta talletettu. Saat lisätietoja seuraavista vaiheista noudattamalla Shopify Adminin ohjeita.

Tietyn maksun tarkasteleminen

Saat selville tietyn tulomaksun tiedot seuraavilla tavoilla:

• klikkaa tulomaksun summaa tulomaksuaikataulussa.
  • klikkaa Kaikki tulomaksut -osioissa tulomaksun päivämäärää.

Yhteenveto-osiossa on seuraavat maksua koskevat tiedot:

• maksun kokonaismäärä
  • maksun tila
  • pankkitili, jolle maksu siirretään
  • siirron viitenumero (jos saatavilla)
  • maksujen, hyvitysten, oikaisujen ja varausten erittely

Tapahtumat-osiossa näkyvät kunkin maksuun sisältyvän tapahtuman tiedot.

Jos haluat lisätietoja tietyn maksun tilasta, voit ottaa yhteyttä Shopify Payments -tiliisi yhdistettyyn pankkiin ja kertoa maksun siirron viitenumeron.

Näytä kaikki tapahtumat

Klikkaamalla Tapahtumat-kohtaa Tulomaksut-sivulla näet kaikkiin tulomaksuihisi liittyvät tapahtumat.

Tapahtumien tila on sama kuin tulomaksujen tila, minkä lisäksi tapahtumat voivat olla Odottaa-tilassa. Tapahtumat merkinnällä Odottaa koskevat jo tehtyjä myyntitapahtumia, joiden maksua ei vielä ole lähetetty pankkitilillesi. Odottavien tapahtumien Tulomaksupäivä on vain arvio.

Tapahtumien vieminen

Kunkin tulomaksun ja odottavan tapahtuman kokonaispalkkiot näkyvät Tapahtumat-taulukossa. Voit viedä tapahtumat CSV-tiedostoon.

Tee näin

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Maksut > Näytä tulomaksut.
  2. Klikkaa Näytä tapahtumat.
  3. Klikkaa Vie.
  4. Valitse tapahtumat, jotka haluat viedä, CSV-tiedoston tyyppi ja klikkaa Vie saldon tapahtumat.

CSV-tiedosto sisältää seuraavat tiedot:

Transaction Date Tapahtuman päivä ja aika, mukaan lukien aikavyöhyke. Esimerkki: 2017-06-20 11:26:40 -0400
Type Tapahtuman tyyppi. Esimerkki: oikaisu taihyvitys
Order Tilaukseen liittyvät numerot.
Card Brand Tapahtumassa käytetyn kortin tyyppi. Esimerkki: visa
Card Source Menetelmä, jolla korttia on veloitettu. Esimerkki: pyyhkäisy
Payout Status Tapahtuman tulomaksun tila. Esimerkki: odottaa
Payout Date Tulomaksun maksupäivä.
Available On Päivä, jona tulomaksu on käytettävissä.
Amount Tapahtuman summa.
Fee Tapahtumaan sovellettu maksu.
Net Summan ja maksun välinen erotus.