Tap & Chip Reader

Saatavilla vain Shopifysta

Shopifyn Tap & Chip -lukija on EMV-yhteensopiva kortinlukija, joka yhdistetään langattomasti iPadiin, iPhoneen tai Android-laitteeseen Yhdysvalloissa. Voit käyttää Shopifyn Tap & Chip -lukijaa lähi- ja sirukorttimaksujen hyväksymiseen Shopify POS -sovelluksella.

Shopify POS:n Tap & Chip -lukija

Kortinlukijavaatimukset

Jotta voit yhdistää Tap & Chip -lukijan, sinun on täytettävä seuraavat vaatimukset:

• Jos kauppasi sijaitsee Yhdysvalloissa, sinun on käytettävä iOS- tai Android-käyttöjärjestelmää.
  • Olet aktivoinut Shopify Payments -palvelun myymäläsi maksupalveluiden tarjoajana ja poistanut testitilan käytöstä.
  • Fyysiset kauppapaikkasi sijaitsevat samassa maassa, jossa kauppasi on
  • Myyntivaluuttasi on USD (jos olet Yhdysvalloissa)
  • Olet asentanut Shopify POS -sovelluksen.

Shopify POS -sovellus toimii laitteissa, jotka täyttävät seuraavat vaatimukset:

Shopify POS -sovelluksen kanssa toimivat laitteet
Laite Kuvaus
iPhone iPhone 7 tai uudempi, jossa on iOS 15 tai uudempi
iPad Air 2. sukupolvi tai uudempi, jossa on iPadOS 15 tai uudempi
iPad 5. sukupolvi tai uudempi, jossa on iPadOS 15 tai uudempi
iPad mini 4. sukupolvi tai uudempi, jossa on iPadOS 15 tai uudempi
iPad Pro Kaikki iPad Pro -mallit, joissa on iPadOS 15 tai uudempi
Android Puhelin tai tabletti, jossa on virallinen Android-versio 10.0 tai uudempi

Shopif-myyntipistesovellus on saatavilla vain iOS- ja Android-laitteille. Se ei ole saatavilla tietokoneille.

Huomautus: Shopify POS -sovellus ei tue beta-käyttöjärjestelmiä. Turvallisuuden vuoksi Shopify POS -sovellusta ei tueta käyttöjärjestelmissä, joita on muokattu ”jailbreaking”-, ”rooting”- tai vastaavilla tekniikoilla. Kannustamme kaikkia käyttäjiä pitämään käyttöjärjestelmänsä ajan tasalla, jotta voimme varmistaa parhaan mahdollisen tietoturvan.

iOS 14-käyttöoikeus­edellytykset

Jos olet päivittänyt laitteesi iOS 14:ään tai uudempaan ja käytät kolmannen osapuolen Shopify-sovelluksia, saatat joutua aktivoimaan verkkosivujen välisen seurannan iOS:n asetuksista. Verkkosivujen välisen seurannan avulla kolmannen osapuolen Shopify-sovellukset, jotka olet asentanut Shopify-ylläpitäjään, pysyvät yhdistettyinä Shopify Inboxiin, Shopify Point of Saleen ja Shopify-sovellukseen.

Voit aktivoida verkkosivujen välisen seurannan näin:

1. Avaa laitteesi asetusten sovellus.
  2. Napauta Shopify, Shopify POS tai Shopify Inbox.
  3. Aktivoi Salli verkkosivujen välinen seuranta.

Yhdysvalloissa tuetut maksutyypit

Yhdysvalloissa voit käyttää Tap & Chip ‑lukijaa maksujen vastaanottamiseksi seuraavilta maksutyypeillä:

• Visa ja Visa Debit
  • MasterCard ja MasterCard Debit
  • American Express
  • Discover
  • Apple Pay
  • Apple Pay Cash
  • Google Pay
  • Samsung Pay

Useimmat kansalliset pankkikortit, kuten Interac, Girocard tai eftpos, jotka on yhteisbrändätty Visa- tai Mastercard-korttien kanssa, voivat käsitellä maksuja kotimaansa ulkopuolella Visa- ja Mastercard-korteilla.

Mistä voin ostaa Tap & Chip -lukijan?

Tap & Chip -lukija on saatavilla Shopify Hardware Storessa tuetuissa maissa.

Suojausominaisuudet

Jos lukijaa peukaloidaan, jos se pudotetaan korkealta tai jos se yhdistetään epävakaaseen virtalähteeseen, se siirtyy mukautettuun tilaan. Mukautettu tila ilmaistaan punaisella LED-valolla, joka palaa sekä lukijan vasemmalla että oikealla puolella.

Kun lukija on mukautetussa tilassa, se on käyttökelvoton ja se on vaihdettava.

Tap & Chip -lukijan kytkeminen päälle ja pois päältä

Voit kytkeä Tap & Chip -lukijan päälle painamalla lyhyesti sen virtapainiketta. Virran merkkivalon pitäisi syttyä ja näyttää akun varaustason. Jos olet aiemmin liittänyt ja yhdistänyt lukijan POS-laitteeseesi, lukija muodostaa automaattisesti uudelleen yhteyden laitteeseen.

Tap & Chip -lukija siirtyy lepotilaan, kun se on ollut käyttämättä 8 tunnin ajan. Voit herättää kortinlukijan uudelleen painamalla virtapainiketta ja vapauttamalla sen. Jos painat virtapainiketta ja pidät sitä painettuna neljän sekunnin ajan, lukija nollaa kaikki olemassa olevat Bluetooth-pariliitokset, ja sinun täytyy muodostaa laitepari kortinlukijan ja laitteiden välillä uudelleen.

Tap & Chip -lukijan lataaminen

Voit ladata siru- ja pyyhkäisykortinlukijan käyttämällä sen mukana toimitettua USB-kaapelia. Lataa lukija kytkemällä USB-liittimen pieni pää kortinlukijaan ja kytke sen jälkeen isompi USB-liitin puhelimen laturiin tai tietokoneeseen.

Lukija latautuu myös silloin, kun se on asetettu Tap & Chip -lukijan telakointiasemaan. Telakointiaseman mukana toimitetun USB-kaapelin on oltava kytkettynä puhelimen laturiin tai tietokoneeseen.

Tap & Chip -lukijan täyteen lataaminen 1–2 tuntia. Kun lukija on täyteen ladattu, sen akun pitäisi kestää viikon verran myyntiä.

Neljä merkkivaloa näyttävät lukijan akun lataustilan, kun painat virtapainiketta ja vapautat sen:

Akun varaustason tila palaa Tap & Chip -lukijassa (lähimaksu- ja sirukortinlukijalla)
● ● ● ● Täyteen ladattu
● ● ● ○ Akkua jäljellä 75 %
● ● ○ ○ Akkua jäljellä 50 %
● ○ ○ ○ Akkua jäljellä 25 %
● ○ ○ ○ (punainen) Akku lähes tyhjä
● ❂ ○ ○ (vilkkuu) Lataa

Tap & Chip -lukijan liittäminen ja yhdistäminen POS-laitteeseen

Jos haluat käyttää kortinlukijaa Shopify POS ‑sovelluksen kanssa, sinun on muodostettava pariliitos lukijan ja laitteesi välille Shopify POS ‑sovelluksessa. Kun pariliitos on muodostettu lukijan ja laitteen välille, lukija muodostaa automaattisesti yhteyden laitteeseen, kun sekä lukijassa että laitteessa on virta päälle kytkettynä ja molemmat ovat kantavuusalueella.

Tee näin:

1. Kytke lukuohjelma päälle painamalla virtapainiketta ja vapauttamalla se.

2. Napauta Shopify POS -sovelluksessa > Asetukset > Määritä laitteisto.

3. Napauta Kortinlukija-valintaa.

4. Napauta Valitse lukija -sivulla Tap & Chip-valintaa.

5. Pidä kortinlukijan virtapainiketta painettuna 4 sekunnin ajan ja vapauta se. Yläosan neljä LED-merkkivaloa vilkkuvat ja osoittavat, että kortinlukija on valmis laiteparin muodostamista varten.

1. Kun kortinlukija näkyy kohdassa Käytettävissä olevat kortinlukijat, napauta sen vieressä olevaa kohtaa Connec (yhdistä).

Tap & Chip -lukijan ja POS-laitteen pariliitoksen purkaminen

Voit käyttää Tap & Chip -lukijaa vain yhdessä laitteessa kerrallaan. Jos haluat käyttää kortinlukija toisessa laitteessa, sinun on ensin purettava lukijan ja sen senhetkisen laitteen välinen pariliitos.

Tee näin:

1. Valitse Shopify POS -sovelluksessa Kauppa ja sen jälkeen Asetukset.

2. Napauta Yhdistetyn laitteiston hallinnointi.

3. Napauta laitteeseesi liitetyn kortinlukijan nimeä.

4. Napauta Unohda kortinlukija.

5. Siirry laitteesi Bluetooth-asetuksiin ja unohda lukija aiemmin yhdistettyjen laitteiden luettelosta.

Kosketusmaksun hyväksyminen Tap & Chip -lukijalla

Voit käyttää Tap & Chip -lukijaa lähimaksujen hyväksymiseen.

Joissakin korttityypeissä lähimaksusummaa saattaa olla rajoitettu. Jos asiakas halua tehdä ostoksia suuremmilla summilla, hän voi syöttää kortin laitteeseen.

Tee näin:

1. Napauta Shopify POS:ssa Kassa. Jos Tap & Chip -lukija on yhdistetty ja valmis käytettäväksi, Shopify POS:ssa lukee Käytä lähimaksua tai syötä kortti ja lukijan vasemmanpuoleisin valo syttyy.

2. Vie lähimaksukortti tai -laite kortinlukijan päälle ja pidä se paikallaan, kunnes neljä sinistä merkkivaloa syttyvät. Kun Shopify POS -sovellus näyttää maksun hyväksymisestä kertovan viestin, myyntitapahtuma on valmis.

Sirumaksun hyväksyminen Tap & Chip -lukijalla

Voit käyttää Tap & Chip -lukijaa sirukorttimaksujen vastaanottamiseen.

Tee näin:

1. Napauta Shopify POS:ssa Kassa. Jos Tap & Chip -lukija on yhdistetty ja valmis käytettäväksi, Shopify POS:ssa lukee Käytä lähimaksua tai syötä kortti ja lukijan vasemmanpuoleisin valo syttyy.

2. Anna asiakkaan syöttää korttinsa laitteeseen. Sirun pitäisi osoittaa ylöspäin Shopifyn logoa kohti.

3. Jos tilin valinta on pakollinen, asiakkaan on valittava, käyttääkö hän käyttö- vai säästötiliä. Asiakkaan käyttämästä pankista riippuen häntä saatetaan pyytää myös valitsemaan, millä kielellä hän haluaa suorittaa tapahtuman.

4. Anna asiakkaan näppäillä PIN-koodinsa tai allekirjoittaa rauhassa PIN-koodin syöttö -näytössä. Kun asiakas on syöttänyt PIN-koodin, hän napauttaa vihreää painiketta, jossa on vahvistusmerkin kuvake.

5. Asiakas voi poistaa korttinsa heti, kun näytöllä lukee Poista kortti.

6. Kun tapahtuma on valmis, valitse, haluatko tulostaa kuitin, ja napauta sitten Valmis. POS-sovellus suorittaa tapahtuman loppuun ja siirtyy takaisin aloitusnäyttöön.

Vihje: Asiakkaat voivat kirjoittaa PIN-koodinsa suoraan iPadille tai iPhonelle Kanadassa. Jotta vältyt turhalta näytön koskemiselta, harkitse Stylus-kynän käyttöä, kun asiakkaasi käyttävät POS-laitettasi.

Hyvitys tai vaihto Tap & Chip -lukijalla

Hyvitykset ovat käytettävissä Interac-veloitusten yhteydessä. Petosten välttämiseksi maksu on hyvitettävä henkilökohtaisesti paikalla esitettävälle pankkikortille. Jos asiakas on käyttänyt digitaaliseen lompakkoon, kuten Apple Payhin tai Google Payhin, liitettyä Interac-korttia, myös käytetyn alkuperäisen laitteen on oltava mukana. Et voi palauttaa maksua muulle kuin alun perin käytetylle maksutavalle, etkä voi hyvittää ostosta käteisenä. Hyvityksiä ei voi suorittaa Shopify Adminin kautta.

Vain kauppiaat, jotka käyttävät Shopify POS Pro:ta, voivat tehdä vaihtoja.

Tap & Chip -lukijan vianmääritys

Jos kortinlukija ei toimi, voit selvittää syyn seuraavasti:

1. Tarkista, että täytät Tap & Chip -lukijan käytön vaatimukset.

2. Tarkista, että sinulla on Internet-yhteys. Shopify POS -sovellus on yhdistettävä Internetiin Wi-Fi-yhteyden tai laitteen mobiilidatan kautta, jotta se voi käsitellä maksuja. Jos et pysty muodostamaan yhteyttä Internetiin, sinun on käytettävä toista maksutapaa, kun olet offline-tilassa.

3. Palomuurin asetusten tarkistaminen

4. Varmista, että laitteessasi on Bluetooth käytössä ja että Shopify-myyntipisteellä on tarvittavat käyttöoikeudet laitteen Bluetooth-yhteyden käyttöön.

5. Varmista, että laitteesi sijaintipalvelut ovat käytössä ja että Shopify-myyntipisteellä on tarvittavat oikeudet käyttää laitteesi sijaintia.

6. Jotta voit muodostaa yhteyden Tap & Chip -kortinlukijaan, Shopify Payments -palvelun testitilan on oltava poissa käytöstä.

7. Jos lukija vaatii ohjelmistopäivityksen, eikä lukijan akkua ole ladattu vähintään 50 %:iin, lukija ei muodosta yhteyttä Shopify-myyntipisteeseen. Liitä lukijan laturi ja anna akun latautua vähintään 50 %:iin ennen kuin yhdistät lukijan uudelleen Shopify-myyntipisteeseen.

8. Varmista Shopify-myyntipisteen laitteistoasetuksista, että kortinlukija on merkitty yhdistetyksi laitteeksi. Jos kortinlukijaa ei ole yhdistetty, muodosta laitepari kortinlukijan ja laitteesi välille.

9. Yritä palauttaa lukija alkutilaan nollauspainikkeella. Nollauspainike sijaitsee lukijan alaosassa virtapainikkeen vieressä. Työnnä ohut teräväpäinen esine, kuten paperiliittimen pää, reikään ja paina sitä viiden sekunnin ajan nollataksesi kortinlukijan. Odota, kunnes kortinlukijan merkkivalot vilkkuvat neljä kertaa. Tämä kertoo, että lukija on yhdistetty.

Jos kortinlukija ei vieläkään toimi, lähetä Shopify POS -sovelluksesta raportti Shopify-tukeen napauttamalla > Tuki > Ilmoita ohjelmointivirheestä. Tuki ottaa sinuun yhteyttä, kun raportti on lähetetty.

Kortinlukijan päivityksen vianmääritys

Jos päivität kortinlukijaa Shopify POS -sovelluksen kautta ja päivitys jumittuu, sinun on yhdistettävä kortinlukija eri laitteeseen ja yritettävä uudelleen.

Tee näin:

1. Varmista, että lukija on kytketty virtalähteeseen ja että sen akun varaus on vähintään 50 % sen tehosta.

2. Varmista, että käytät Shopify POS -sovelluksen uusinta versiota ja että laitteesi on yhdistetty Internetiin.

3. Sulje ja avaa Shopify-myyntipiste -sovellus uudelleen laitteellasi.

4. Poista kortinlukijan pariliitos Shopify-myyntipisteestä ja muodosta laitepari kortinlukijan ja Shopify-myyntipisteen kanssa uudelleen.

5. Käynnistä kortinlukijan päivitys uudelleen.

Jos kortinlukijasi ei toimi sen jälkeen, kun olet suorittanut nämä vianmääritysvaiheet, lähetä raportti Shopify-tukeen napauttamalla -symbolia > Tuki > Ilmoita virheestä. Tuesta otetaan sinuun yhteyttä raporttisi perusteella.

Maksun hyväksymisen vianmääritys

Jos kortinlukija ei käsittele maksuja, voit selvittää syyn seuraavasti:

1. Varmista, että olet syöttänyt kortin oikein.
  2. Varmista, että laitteen sijaintipalvelut ovat käytössä ja että Shopify-myyntipisteellä on tarvittavat oikeudet käyttää laitteesi sijaintia.
  1. Pakota Shopify POS ‑sovellus lopettamaan ja kytke sitten laite pois päältä. Kytke laite jälleen päälle, avaa Shopify POS ja varmista, että kortinlukija on yhdistetty uudelleen. Kun kortinlukijan merkkivalo ilmoittaa, että kortinlukija on kytketty, kokeile tehdä uusi maksu.

2. Yritä palauttaa lukija alkutilaan nollauspainikkeella. Nollauspainike sijaitsee lukijan alaosassa virtapainikkeen vieressä. Työnnä ohut teräväpäinen esine, kuten paperiliittimen pää, reikään ja paina sitä viiden sekunnin ajan nollataksesi kortinlukijan. Odota, että kortinlukijan merkkivalo vilkkuu neljä kertaa ja näyttää, että lukija on yhdistetty, ennen kuin käytät sitä toiseen maksuun.

Muita vianmääritysvihjeitä ennen raportin lähettämistä Shopify-tukeen

• Älä koskaan puhalla siruaukkoon, sillä sylki saattaa syövyttää sirunlukijaa.
  • Älä käytä liimaa, kuten tarramuistilappua tai teippiä, sillä siitä voi jäädä jäänteitä, jotka keräävät likaa.
  • Käytä paineilmaa poistaaksesi siruaukkoon joutuneet roskat.
  • Puhdista siruaukon lukijat isopropanolilla ja ohuilla vanulapuilla.

Jos kortinlukija ei vieläkään toimi, lähetä raportti Shopify-tukeen napauttamalla > Tuki > Ilmoita ohjelmointivirheestä. Tuki ottaa sinuun yhteyttä, kun raportti on lähetetty.

Shopify-telakka Tap & Chip -kortinlukijalle

Telakka Shopify Tap & Chip -kortinlukijalle

Tap & Chip -kortinlukijan käytöllä on seuraavat edut:

• pitää lukijan päällä, kun se on kytketty USB-virtalähteeseen

• nostaa lukijan irti alustasta

• suojaa tiskillä olevaa lukijaa.

Telakka on saatavilla Yhdysvalloissa sijaitsevasta Shopify-laitteistokaupasta.

Yhdistä Tap & Chip -kortinlukija

Kytke Shopify Tap & Chip -kortinlukija päälle ja muodosta laitepari ennen kuin asetat sen telakkaan.

1. Valinnainen: Asenna telakka tiskiin käyttämällä 0,8 mm pulttia ja mutteria. Tiskin läpi täytyy porata reikä. Sen jälkeen voit ruuvata pultin tiskin läpi alhaalta ylöspäin ja telakointiaseman pohjaan.

2. Poista kansi telakointiaseman päältä.

3. Liu'uta Tap & Chip -laite telakkaan. Varmista, että telakan USB-C-liitin on kytketty kortinlukijaan.

4. Laita kansi takaisin paikoilleen.

5. Liitä virtajohto telakointiasemaan ja sen jälkeen virtalähteeseen, jossa on USB-A-liitin, kuten Shopify Retail Stand-telineeseen.

Shopify Tap & Chip iPhone -kotelo

Kotelo on suunniteltu kiinnittämään Shopify Tap & Chip -kortinlukija iPhonesi takaosaan. Tämä mahdollistaa liikkuvuuden ja helpon maksujen vastaanottamisen niin, ettei liiketoimintasi rajoitu vain kassan ääreen. Se myös suojaa sekä iPhoneasi että kortinlukijaasi.

Kotelo on yhteensopiva iPhone X- ja iPhone XS -mallien kanssa.

Kotelon kiinnittäminen iPhoneen ja Shopify Tap & Chip -kortinlukijaan

Suosittelemme, että kiinnität koteloon ensin iPhonesi ja vasta sen jälkeen Shopify Tap & Chip -lukijan.

Sinun täytyy kytkeä virta päälle ja muodostaa laitepari Shopify Tap & Chip -kortinlukijan kanssa, ennen kuin kiinnität sen koteloon.

Tee näin:

1. Kytke virta kortinlukijaan ja muodosta sen jälkeen kortinlukijasta ja puhelimestasi laitepari.
  2. Kiinnitä kotelo iPhoneen.
  3. Kiinnitä kotelo Shopify Tap & Chip -lukijaan.

Poista Shopify Tap & Chip -lukija kotelosta, ennen kuin irrotat iPhonen.