Legge til fargekart ved hjelp av kategorimetafelter

Kategorimetafelter kobles til bestemte produktkategorier i Shopifys standard-produkttaksonomi. Kategorimetafelter, som kalles produktattributter i taksonomien, gjør det enklere å legge til riktig informasjon for produkter for å gjøre dem enklere å oppdage av besøkende på nettstedet, på markedsplasser og i søkemotorer.

Hvis du for eksempel legger til produktkategorien Klær og tilbehør > Klær > Topper > Skjorter, kan du legge til kategori-metafelter for klesstørrelse, halsform, ermelengde med mer. Noen kategorimetafelter legges til som standard, basert på prognoser fra Shopify Magic. Andre kategorimetafelter kan foreslås, og du kan velge å legge dem til i butikken. Kategorimetafelter har standardoppføringer som du enten kan bruke som de er, eller tilpasse ytterligere.

Du kan koble kategorimetafelter til produktvarianter og oppføringer til alternativverdier. Det betyr at du kan redigere fargen svart til grafitt, og variantverdiene oppdateres alle steder der fargen brukes. Når du bruker fargeoppføringer som variantalternativer, kan du vise variantalternativer som fargeprøver for fargealternativer på produktsidene i butikkfronten.

Du kan legge til kategorimetafelter for produkter direkte fra Shopify-administrator.

For å fullføre alle trinnene, må du ha den nyeste versjonen av Dawn eller et tema som støtter variantalternativer med fargekart. Hvis du bruker eldre temaer, eller ønsker å legge til funksjoner som ikke støttes av temaet, kan du redigere temakoden eller leie inn en Shopify-partner for å få hjelp.

Dette er en veiledning i fire trinn som introduserer Shopifys standard-produkttaksonomi, registrering av kategorimetafelter, tilkobling av variantalternativer til kategorimetafelter og publisering av fargekart i nettbutikken.

Trinn én: Legg til en produktkategori

En produktkategori velges fra de forhåndsdefinerte kategoriene i Shopifys standard-produkttaksonomi.

Shopifys standard-produkttaksonomi brukes til følgende formål:

• Låser opp produktegenskaper, kalt kategorimetafelter, som kartlegges mot hver produktkategori.
  • Administrer produkter bedre med Shopify, for eksempel som en betingelse for en automatisert samling eller for å filtrere produktlisten.
  • Gjøre det enklere å selge produkter i andre kanaler som krever en standardisert produkttype, som Facebook eller Google.
  • Beregne satsen produktet avgiftsberegnes etter når du bruker Shopify Tax. Produktene dine kan være underlagt spesielle priser eller fritak. Når et produkt er kategorisert riktig, innhentes den mest nøyaktige avgiftssatsen i kassen. Innhenting av for mye eller ikke nok omsetningsavgift kan skape økonomisk eller juridisk ansvar for bedriften din.

Et eksempel på en produktkategori er Klær og tilbehør > Klær > Topper > Skjorter. Dette er eksempelkategorien som brukes i denne veiledningen. Du kan imidlertid legge til fargekart for et hvilket som helst kategorimetafelt ved hjelp av produktattributten farge.

Andre kategori-metafelter for Klær og tilbehør > Klær > Topper > Skjorter inkluderer størrelse, halsform, ermelengde, topplengde, aldersgruppe, stoff, kjønn og klesfunksjoner. Kategorimetafelter har standardoppføringer som du enten kan bruke slik de er, eller tilpasse ytterligere for å ivareta konsekvent merkevarebygging. Hvis fargen svart for eksempel ikke er i henhold til din merkevare, kan du gi den navnet grafitt.

Avhengig av informasjonen og mediene du legger inn for et produkt, kan en kategori fylles ut automatisk. Du kan bytte til en annen kategori.

Trinn:

Trinn 2: Legg til og rediger oppføringer for kategorimetafelter

Når du har lagt til en produktkategori, kan du legge til alle oppføringene du trenger for produktets variantalternativverdier.

Trinn:

Trinn tre: Koble kategorimetafelter til variantalternativer

I denne veiledningen kobler du til kategorimetafeltet for farge. Du kan koble til et hvilket som helst annet kategorimetafelt, etter behov.

Når du legger til en variant, vises en liste med kategorimetafelter som du kan koble til, eller du kan opprette et egendefinert alternativ.

Trinn:

Migrer variantalternativer til kategorimetafelter

Hvis du allerede har opprettet et produkt med variantalternativer, kan du migrere verdiene til kategorimetafelter og raskt generere flere nye variantalternativer. Hvis du bruker kategorimetafelter til å opprette variantalternativer, kan du oppdatere variantalternativnavn på ett sted, så oppdateres det alle steder der kategorimetafeltverdien er tilkoblet.

Koble kategorimetafeltet til et eksisterende alternativ ved å klikke på ikonet for dynamisk kilde:

Koble til dynamisk kildeikon

Trinn fire: Legg til fargekart i nettbutikken

Deretter publiserer du fargekartene i nettbutikken.

Eksempelnettbutikk med valgbare fargekartalternativer

Eksempel på Dawn-innstillinger for fargekart

Tilpass fargekart i Dawn

1. Fra Shopify-administrator går du til Nettbutikk > Temaer.
  2. Kontroller at du har den nyeste versjonen av Dawn installert, og klikk deretter på Tilpass.
  3. Gå til produktet du har lagt til fargealternativer for.
  4. Valgfritt: Klikk på blokken Variantvelger for å tilpasse fargekart. Du kan endre visningen av fargekart ved å velge mellom Sirkel, Firkant eller Ingen.
  5. Klikk på Lagre for å lagre temaet.

Nå kan du gå til produktsiden i nettbutikken, og fargekartene vises for variantalternativverdiene.