Legge til og betale fakturaer gjennom Shopify Bill Pay

Shopify Bill Pay støtter både innenlands og internasjonale fakturabetalinger. Første gang du konfigurerer en betaling til en selger legger du til selgerens opplysninger og din foretrukne betalingsmåte. Neste gang du betaler en faktura fra denne selgeren, er opplysningene deres og dine betalingspreferanser lagret for å gjøre prosessen raskere.

Krav og hensyn for fakturaer

Med Shopify Bill Pay kan du betale både innenlands og internasjonale fakturaer, med noen få unntak. Se gjennom følgende begrensninger:

Se gjennom følgende vurderinger for å gjøre det enklere å betale fakturaer raskt:

• Koble til og bekreft bankkontoen din før du gjør en fakturabetaling ved hjelp av bankoverføring. Det er mulig å legge til bankkontoen under fakturabetalingsprosessen, men det kan føre til forsinkelser.
  • Fakturabetalinger over bestemte verdier kan stanses midlertidig for bekreftelse. For å fremskynde bekreftelsesprosessen bør du legge til et bilde av fakturaen under fakturabetalingsprosessen.

Legge til fakturaer i Shopify Bill Pay

Fakturaer kan legges til i Shopify Bill Pay på følgende måter:

Legge til en faktura manuelt

Du kan legge til en faktura manuelt i Shopify Bill Pay-kontoen og betale den senere. Hvis du vil legge til fakturaen manuelt og betale den i ett trinn, kan du se enten betale en innenlandsfaktura eller betale en internasjonal faktura.

Trinn:

1. Klikk på Økonomi > Bill Pay fra Shopify-administrator.
  2. Klikk på Legg til faktura.
  3. Legg til betalingsopplysningene:

• Klikk på Legg til fil for å laste opp en fakturafil. Filen må være enten en PDF eller en JPG.
    • Klikk på Legg til opplysninger manuelt for å angi fakturaopplysningene manuelt.
  4. Klikk på Lagre og betal senere.

Legg til en faktura på e-post

Shopify Bill Pay-kontoen har en unik e-postadresse, der du eller selgere kan sende fakturaer. Hvis du ikke har noen fakturaer i Shopify Bill Pay-kontoen, vises din unike Shopify Bill Pay-e-postadresse på startsiden for Shopify Bill Pay. Hvis du har fakturaer, vises e-postadressen over fakturaområdet på startsiden.

Når du eller selgeren sender en faktura til denne adressen og legger ved en faktura, vises fakturaen i Shopify Bill Pay-kontoen i Shopify-administrator, med all eller noe av fakturainformasjonen utfylt. Den vedlagte fakturaen må være en PNG-, JPG-, PDF- eller GIF-fil, og kan maksimalt være på 10 MB.

Fakturaregistrering på e-post kan være en rask måte å sende fakturaer som skal betales til Shopify Bill Pay-kontoen. Vurder å bruke noen av følgende metoder:

• Informer selgere om Shopify Bill Pay-e-postadressen, slik at de kan sende fakturaer direkte dit
  • Videresend e-postmeldinger med fakturavedlegg til e-postadressen for Shopify Bill Pay
  • Ta et skjermbilde eller et bilde av fakturaen, og legg det ved e-postmeldingen du sender til Shopify Bill Pay-e-postadressen

Legge til fakturaer gjennom QuickBooks Online

Du kan koble til QuickBooks Online-kontoen, slik at fakturaer fra QuickBooks-kontoen automatisk legges til i Shopify Bill Pay-kontoen. Synkronisering med QuickBooks synkroniserer også listen over selgere, og en selgerprofil opprettes i Shopify Bill Pay for hver selger som har en ubetalt faktura.

Når du har koblet til kontoen synkroniseres fakturaer fra de siste 60 dagene i løpet av noen få minutter. Deretter synkroniseres nye fakturaer hver andre time.

Legge til fakturaer gjennom Gmail

Du kan koble til Gmail-kontoen din, slik at fakturaer fra Google-innboksen automatisk legges til i Shopify Bill Pay-kontoen.

Etter tilkobling vil Shopify Bill Pay jevnlig skanne Gmail-innboksen og se etter fakturaer sendt fra leverandører med filvedlegg. Shopify Bill Pay importerer ikke og har ikke tilgang til andre elementer i innboksen.

Legg til fakturaer gjennom Stocky

Hvis du bruker Stocky-appen til å administrere lagerbeholdning for butikken, kan du koble Stocky til Shopify Bill Pay for å konvertere åpne innkjøpsordre fra Stocky til fakturaer i Shopify Bill Pay.

Før du legger til fakturaer gjennom Stocky, må du sikre at du har koblet Stocky til Shopify Bill Pay ved hjelp av Stocky API-tilgangsnøkkelen.

Når du oppretter fakturaer fra Stocky-innkjøpsordre, synkroniseres følgende informasjon til de resulterende fakturaene:

• Totalt dollarbeløp
  • Selgerens navn
  • Forfallsdato
  • PO-nummer

Fakturaer som legges til gjennom Stocky vises i Bill Pay-innboksen som Ubetalt, og med Stocky oppført som opprinnelse.

Trinn:

1. Gå til Økonomi > Bill Pay fra Shopify-administrator.
  2. Klikk på Opprett fakturaer fra Stocky.
  3. Velg innkjøpsordre du vil konvertere til fakturaer, og klikk deretter på Opprett fakturaer.

Betale en faktura

Første gang du betaler en selger gjennom Shopify Bill Pay, lagres betalingsopplysningene du velger til neste gang du betaler samme selger. Du kan endre disse opplysningene hver gang.

Hvis selgeren du betaler ikke allerede har en selgerprofil i Shopify Bill Pay-kontoen, opprettes en profil automatisk når du har lagt til opplysninger om selgeren knyttet til fakturaen.

Alternativer og trinn for å betale en faktura innenlands er ikke de samme som å betale en internasjonal faktura.

Betal en innenlandsfaktura

1. Klikk på Økonomi > Bill Pay fra Shopify-administrator.
  2. Åpne konfigurasjonen for fakturabetaling:

• Hvis selgeren har sendt fakturaen på e-post til Shopify Bill Pay-e-postadressen, fakturaen er synkronisert gjennom QuickBooks, eller du tidligere har lagt til fakturaen, klikker du på fakturaen.
    • Hvis du konfigurerer fakturabetalingen manuelt, klikker du på Legg til faktura.
  3. Legg til eller se gjennom betalingsopplysningene for fakturaen:

• Hvis alle eller noen av fakturaopplysningene allerede er fylt ut, ser du gjennom opplysningene og oppgir eventuelle manglende opplysninger.
    • Hvis du konfigurerer fakturabetaling manuelt, legger du til betalingsopplysninger:
      • Klikk på Legg til fil for å laste opp en fakturafil. Filen må være enten en PDF eller en JPG.
      • Klikk på Legg til opplysninger manuelt for å angi fakturaopplysningene manuelt.
  4. Klikk på Fortsett.

5. Velg betalingsmåte for fakturaen. Du kan også velge Legg til betalingsmåte fra rullegardinmenyen for å konfigurere en ny måte.

6. Velg selgerens leveringsmåte for betalingen. Hvis du ikke har betalt denne selgeren med Shopify Bill Pay tidligere, kan det hende du må oppgi mer informasjon om leveringsmåten, som bank- og kontonummer dersom du betaler selgeren med en bankoverføring.

• Velg ACH-bankoverføring dersom selgeren skal motta en bankoverføring.
    • Klikk på Papirsjekk dersom selgeren skal motta en sjekk i posten. Hvis dette er første gang du sender en sjekk til denne selgeren, blir du bedt om å oppgi leveringsadressen. Klikk på Rediger hvis du har behov for å endre leveringsadressen. Se gjennom opplysningene på sjekken.
    • Klikk på Be selgeren om å velge (kun amerikanske selgere) for å la selgeren avgjøre hvordan de vil motta betalingen. Det sendes en e-postmelding til selgeren slik at de kan velge leveringsmåte. Koblingen i e-postmeldingen er gyldig i syv dager.
  7. Velg datoen du ønsker at betalingen skal trekkes fra betalingsmåten under Debiteringsdato.

8. Velg leveringshastighet hvis du valgte ACH-bankoverføring.

9. Klikk på Planlegg betaling.

Betal en internasjonal faktura

Internasjonale fakturaer må betales via bankoverføring eller Shopify Balance-kontoen, du kan ikke betale en internasjonal faktura med et kreditt- eller debetkort. Selgeren får betalt via en internasjonal bankoverføring. Du må ha selgerens SWIFT- eller IBAN-nummer.

Hvis dette er første gang du betaler en internasjonal faktura, må du oppgi tilleggsopplysninger om bedriften din under betalingsprosessen, som bedriftens skatteopplysninger og personopplysninger for alle bedriftseiere som eier 25 % eller mer av bedriften, eller som er beslutningstakere i bedriften.

Trinn:

1. Klikk på Økonomi > Bill Pay fra Shopify-administrator.
  2. Åpne konfigurasjonen for fakturabetaling:

• Hvis selgeren har sendt fakturaen på e-post til Shopify Bill Pay-e-postadressen, fakturaen er synkronisert gjennom QuickBooks, eller du tidligere har lagt til fakturaen, klikker du på fakturaen.
    • Hvis du konfigurerer fakturabetalingen manuelt, klikker du på Legg til faktura.
  3. Legg til eller se gjennom betalingsopplysningene for fakturaen:

• Hvis alle eller noen av fakturaopplysningene allerede er fylt ut, ser du gjennom opplysningene og oppgir eventuelle manglende opplysninger.
    • Hvis du konfigurerer fakturabetaling manuelt, legger du til betalingsopplysninger:
      • Klikk på Legg til fil for å laste opp en fakturafil. Filen må være enten en PDF eller en JPG.
      • Klikk på Legg til opplysninger manuelt for å angi fakturaopplysningene manuelt.
  4. Klikk på Fortsett.

5. Velg betalingsmåte for fakturaen.

6. Velg Internasjonal bankoverføring som leveringsmåte.

7. Hvis dette er første gang du betaler denne selgeren angir du betalingsopplysninger, og klikker deretter på Fortsett.

8. Velg formålet med betalingen fra rullegardinmenyen. Angi en beskrivelse hvis du velger Annet.

9. Klikk på Fortsett.

10. Velg datoen du ønsker at betalingen skal trekkes fra betalingsmåten under Debiteringsdato.

11. Klikk på Planlegg betaling.