Bestellingen afhandelen met Fraud Protect

Wanneer je bestellingen afhandelt, kun je op drie manieren vaststellen welke bestellingen worden beschermd. Je kunt beschermde bestellingen vinden die moeten worden afgehandeld vanaf je homepage, de pagina Bestellingen op fraudebeschermingsstatus filteren of de status voor fraudebescherming op elke individuele bestelpagina bekijken.

Beschermde bestellingen vinden op de homepage

Wanneer Fraud Protect is geactiveerd, worden nieuwe taken weergegeven op je homepage:

Fraud Protect-taken homepage

Als je klikt op beschermde openstaande bestellingen, krijg je een gefilterde weergave van je pagina Bestellingen te zien waarop alleen onafgehandelde bestellingen worden weergegeven die worden beschermd door Fraud Protect.

Als je klikt op Te controleren bestellingen, wordt een gefilterde weergave weergegeven van je pagina Bestellingen waarop alle openstaande bestellingen worden weergegeven die niet zijn beschermd. Dit omvat bestellingen die niet zijn beschermd vanwege een hoog frauderisico, evenals bestellingen die zijn geplaatst voordat je Fraud Protect activeerde en bestellingen die niet in aanmerking komen voor Fraud Protect.

Bestellingen filteren op beschermingsstatus

Ga als volgt te werk om niet-afgehandelde, beschermde bestellingen te vinden op de pagina Bestellingen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Bestellingen.
  2. Pas een filter toe op de status voor fraudebescherming:

1. Klik op Meer filters.
    2. Klik op Beschermingsstatus.
    3. Selecteer Beveiligd en klik vervolgens op Gereed.
  3. Pas een filter toe op de fulfilmentstatus:

1. Klik op Meer filters.
    2. Klik op Fulfilmentstatus.
    3. Selecteer Openstaand en klik vervolgens op Gereed.

Je kunt andere filters toevoegen, zoals de betalingsstatus, om aangepaste zoekopdrachten te maken om de orderverwerking te stroomlijnen.

Voorbeeld van het gebruik van aangepaste filters om de orderverwerking te stroomlijnen

In dit voorbeeld heeft Jane Fraud Protect geactiveerd voor haar woonwinkel. Ze wil snel alle beschermde bestellingen afhandelen en alle onbeveiligde bestellingen bekijken. Om deze workflow te vereenvoudigen, maakt ze twee aangepaste zoekopdrachten op haar pagina Bestellingen door deze stappen te volgen:

1. Jane klikt in de Shopify-beheercentrum op Bestellingen.
  2. Ze gebruikt een filter om alleen die bestellingen weer te geven waarvan de fulfilmentstatus 'openstaand' is.
  3. Met behulp van het filter Beschermingsstatus verkleint ze de lijst met onafgehandelde bestellingen om alleen de beschermde artikelen weer te geven.
  4. Om de aangepaste zoekopdracht op te slaan, klikt ze op Filters opslaan en wordt het filter "Beschermde bestellingen om af te handelen" genoemd.
  5. Jane herhaalt deze stappen, maar ze stelt de beveiligingsstatus in op "Onbeschermd" en noemt het filter "Onbeschermde bestellingen om te beoordelen".

Jane heeft nu twee aangepaste zoekopdrachten die haar proces voor orderverwerking stroomlijnen.

De fraudebeschermingsstatus van een bestelling bekijken

Je kunt op elke individuele bestelpagina de fraudebeschermingsstatus bekijken.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Bestellingen.
  2. Klik op het bestelnummer van de bestelling die je wilt beoordelen.
  3. Zoek naar de Fraud Protect-kaart.

Een bestelling kan de status beschermd, onbeschermd, fraudebeschermingsstatus in behandeling of komt niet in aanmerking hebben. Afhankelijk van de status worden de volgende indicatoren op de bestelpagina weergegeven:

Beschermde bestelling

Voor een beschermde bestelling wordt op de Fraud Protect-kaart het volgende vermeld: "Deze bestelling is beschermd tegen fraude". Deze bestelling is beschermd, zodat je deze met vertrouwen kunt afhandelen. Als er een frauduleuze terugboeking op deze bestelling plaatsvindt, hoef je niets te doen. Shopify stort het geld terug op je rekening en handelt het proces van het terugvorderingsgeschil voor je af. Meer informatie over wat er gebeurt als er een frauduleuze terugboeking plaatsvindt op een beschermde bestelling.

Onbeschermde bestelling

Bij een bestelling die niet is beschermd, wordt een banner voor een onbeschermde bestelling weergegeven en de Fraud Protect-kaart het volgende aangeeft: "Deze bestelling kan niet worden beschermd vanwege een te hoog risiconiveau".

Beoordeel deze bestelling zorgvuldig en annuleer deze of handel de bestelling op eigen risico af. Als er een frauduleuze terugboeking plaatsvindt voor deze bestelling, worden de kosten niet automatisch vergoed aan jou. Meer informatie over wat er gebeurt als er een frauduleuze terugboeking plaatsvindt voor een bestelling die niet is beschermd.

Fraudebeschermingsstatus in behandeling

Nadat een bestelling in je winkel is geplaatst, weet je meestal meteen of deze al dan niet is beschermd. In zeldzame gevallen kan het echter een paar minuten duren voordat een bestelling is geanalyseerd op het frauderisico. Als de fraudebeschermingsstatus van een bestelling in behandeling is, wordt de banner 'in behandeling' weergegeven en geeft de Fraud Protect-kaart het volgende aan: "De fraudebeschermingsstatus van deze bestelling is in behandeling".

In deze fase is het risico voor deze bestelling nog niet geanalyseerd. Wachten met het al dan niet afhandelen van deze bestelling totdat de fraudeanalyse is voltooid en de bestelling is geclassificeerd als 'beschermd' of 'niet beschermd'. Je kunt de pagina vernieuwen om te zien of de status is gewijzigd.

Bestellingen die niet in aanmerking komen

Voor een bestelling die niet in aanmerking komt voor Fraud Protect, is er geen Fraud Protect-kaart. In plaats daarvan heb je een Fraudeanalyse-kaart die vermeldt dat de bestelling niet in aanmerking komt voor Fraud Protect en aangeeft of de bestelling een laag, gemiddeld of hoog risico heeft. Bestellingen die niet in aanmerking komen voor Fraud Protect, zoals PayPal- of Point of Sale-bestellingen, kunnen op dezelfde manier worden verwerkt als voordat je Fraud Protect instelde.

Aangezien deze bestelling niet in aanmerking komt voor bescherming, krijgt je, als je de bestelling afhandelt en er sprake is van een frauduleuze terugboeking, niet automatisch het terugvorderingsbedrag terug. Meer informatie over terugboekingen.