Bestellingen afhandelen met Fraud Protect

Wanneer u bestellingen afhandelt, kunt u op drie manieren vaststellen welke bestellingen worden beschermd. Je kunt beschermde bestellingen vinden die moeten worden afgehandeld vanaf uw startpagina, de pagina Bestellingen op fraudebeschermingsstatus filteren of de status voor fraudebescherming op elke individuele bestelpagina bekijken.

Beschermde bestellingen vinden op de startpagina

Wanneer Fraud Protect is geactiveerd, worden nieuwe taken weergegeven op uw startpagina:

Fraud Protect-taken startpagina

Als u klikt op beschermde bestellingen die moeten worden afgehandeld, krijgt u een gefilterde weergave van uw pagina Bestellingen te zien waarop alleen onafgehandelde bestellingen worden weergegeven die worden beschermd door Fraud Protect.

Als u klikt op Te controleren bestellingen, wordt een gefilterde weergave weergegeven van uw pagina Bestellingen waarop alle niet-afgehandelde bestellingen worden weergegeven die niet zijn beschermd. Dit omvat bestellingen die niet zijn beschermd vanwege een hoog frauderisico, evenals bestellingen die zijn geplaatst voordat u Fraud Protect activeerde en bestellingen die niet in aanmerking komen voor Fraud Protect.

Bestellingen filteren op beschermingsstatus

Ga als volgt te werk om niet-afgehandelde, beschermde bestellingen te vinden op de pagina Bestellingen:

1. Klik in de Shopify-beheerder op Bestellingen.
  2. Pas een filter toe op de status voor fraudebescherming:

1. Klik op Filter.
    2. Selecteer het filter Beschermingsstatus.
    3. Selecteer Beschermd en klik vervolgens op Filter toevoegen.
  3. Pas een filter toe op de afhandelingsstatus:

1. Klik op Filter.
    2. Selecteer het filter Afhandelingsstatus.
    3. Selecteer Niet-afgehandeld en klik op Filter toevoegen.

Je kunt andere filters toevoegen, zoals de betalingsstatus, om aangepaste zoekopdrachten te maken om de bestellingsafhandeling te stroomlijnen.

Voorbeeld van het gebruik van aangepaste filters om de bestellingsafhandeling te stroomlijnen

In dit voorbeeld heeft Jane Fraud Protect geactiveerd voor haar woonwinkel. Ze wil snel alle beschermde bestellingen afhandelen en alle onbeveiligde bestellingen bekijken. Om deze werkstroom te vereenvoudigen, maakt ze twee aangepaste zoekopdrachten op haar pagina Bestellingen door deze stappen te volgen:

1. Jane klikt in de Shopify-beheerder op Bestellingen.
  2. Ze gebruikt een filter om alleen die bestellingen weer te geven waarvan de afhandelingsstatus 'onafgehandeld' is.
  3. Met behulp van het filter Beschermingsstatus verkleint ze de lijst met onafgehandelde bestellingen om alleen de beschermde items weer te geven.
  4. Ze slaat de aangepaste zoekopdracht op en noemt deze 'Beschermde bestellingen om af te handelen'.
  5. Jane volgt deze stappen, maar ze stelt de beschermingsstatus in op 'onbeschermd' en voert 'Onbeschermde bestellingen om te beoordelen' in het tekstvak Zoekopdrachtnaam opslaan in.

Jane heeft nu twee aangepaste zoekopdrachten die haar proces voor bestelafhandeling stroomlijnen.

De fraudebeschermingsstatus van een bestelling bekijken

Je kunt op elke individuele bestelpagina de fraudebeschermingsstatus bekijken.

Stappen:

1. Klik in de Shopify-beheerder op Bestellingen.
  2. Klik op het bestelnummer van de bestelling die je wilt beoordelen.
  3. Zoek naar de Fraud Protect-kaart.

Een bestelling kan beschermd, onbeschermd, fraudebeschermingsstatus in behandeling of komt niet in aanmerking zijn. Afhankelijk van de status, ziet u de volgende indicatoren op de bestelpagina:

Beschermde bestelling

Voor een beschermde bestelling wordt op de Fraud Protect-kaart het volgende vermeld: "Deze bestelling is beschermd tegen fraude". Deze bestelling is beschermd, zodat u deze met vertrouwen kunt afhandelen. Als er een frauduleuze terugvordering op deze bestelling plaatsvindt, hoeft u niets te doen. Shopify stort het geld terug op je rekening en handelt het proces van het terugvorderingsgeschil voor u af. Meer informatie over wat er gebeurt als er een frauduleuze terugvordering plaatsvindt op een beschermde bestelling.

Onbeschermde bestelling

Bij een bestelling die niet is beschermd, wordt een banner voor een onbeschermde bestelling weergegeven en de Fraud Protect-kaart het volgende aangeeft: "Deze bestelling kan niet worden beschermd vanwege een te hoog risiconiveau".

Beoordeel deze bestelling zorgvuldig en annuleer deze of handel de bestelling op eigen risico af. Als er een frauduleuze terugvordering plaatsvindt voor deze bestelling, worden de kosten niet automatisch vergoed aan u. Meer informatie over wat er gebeurt als er een frauduleuze terugvordering plaatsvindt voor een bestelling die niet is beschermd.

Fraudebeschermingsstatus in behandeling

Nadat een bestelling in uw winkel is geplaatst, weet u meestal meteen of deze al dan niet is beschermd. In zeldzame gevallen kan het echter een paar minuten duren voordat een bestelling is geanalyseerd op frauderisico. Als de fraudebeschermingsstatus van een bestelling in behandeling is, wordt de banner 'in behandeling' weergegeven en geeft de Fraud Protect-kaart het volgende aan: "De fraudebeschermingsstatus van deze bestelling is in behandeling".

In deze fase is het risico voor deze bestelling nog niet geanalyseerd. Wachten met het al dan niet afhandelen van deze bestelling totdat de fraudeanalyse is voltooid en de bestelling is geclassificeerd als 'beschermd' of 'niet beschermd'. U kunt de pagina vernieuwen om te zien of de status is gewijzigd.

Bestellingen die niet in aanmerking komen

Voor een bestelling die niet in aanmerking komt voor Fraud Protect, is er geen Fraud Protect-kaart. In plaats daarvan ziet je een Fraude-analyse-kaart die vermeldt dat de bestelling niet in aanmerking komt voor Fraud Protect en aangeeft of de bestelling een laag, gemiddeld of hoog risico heeft. Bestellingen die niet in aanmerking komen voor Fraud Protect, zoals PayPal- of verkooppuntbestellingen, kunnen op dezelfde manier worden verwerkt als voordat je Fraud Protect instelde.

Aangezien deze bestelling niet in aanmerking komt voor bescherming, krijgt u, als u de bestelling afhandelt en er sprake is van een frauduleuze terugvordering, niet automatisch het terugvorderingsbedrag terug. Meer informatie over terugvorderingen.