Bescherming tegen frauduleuze terugvorderingen

Fraud Protect voor Shopify Payments beschermt in aanmerking komende bedrijven tegen frauduleuze terugvorderingen, waardoor het eenvoudiger wordt om snel en met vertrouwen bestellingen af te handelen. Nadat Fraud Protect is geactiveerd, worden onlinebestellingen die via Shopify Payments worden verwerkt, geanalyseerd en geclassificeerd als "beschermd" of "onbeschermd". Je betaalt een vergoeding voor elke beschermde bestelling en Shopify garandeert de betaling. Je hoeft niets te doen als er een frauduleuze terugvordering plaatsvindt op een beschermde bestelling. Shopify vergoedt u de terugvordering en handelt het terugvorderingsproces voor u af.

Geschiktheid

Bedrijfsgeschiktheid

Alleen bedrijven die aan bepaalde criteria voldoen, komen in aanmerking voor Fraud Protect. Je bedrijf moet bijvoorbeeld zijn gevestigd in de Verenigde Staten en moet Shopify Payments gebruiken. Als je een gedeelte Fraudepreventie ziet op de pagina Shopify Payments in je Shopify-beheercentrum, kom je in aanmerking voor Fraud Protect.

Geschiktheid bestelling

Alleen onlinebestellingen die via Shopify Payments worden verwerkt, komen in aanmerking voor bescherming via Fraud Protect. Bestellingen die niet in aanmerking komen, zoals PayPal- of verkooppuntbestellingen, kunnen op dezelfde manier worden verwerkt als voordat u Fraud Protect instelde.

Fraud Protect instellen

Als uw bedrijf in aanmerking komt, kunt u Fraud Protect instellen in uw Shopify-beheerder.

Stappen:

1. Klik in uw Shopify-beheerder op Instellingen.
  2. Klik op Betalingsproviders.
  3. Klik op Beheren in het gedeelte Shopify Payments.
  4. Klik op Fraud Protect instellen.
  5. Lees en accepteer de servicevoorwaarden.
  6. Geef aan of onbeschermde bestellingen van Shopify Payments handmatig of automatisch moeten worden vastgelegd. Handmatig vastleggen betekent dat u onbeschermde bestellingen kunt bekijken voordat u de betaling vastlegt.
  7. Klik op Fraud Protect activeren.
  8. Klik op Gereed.

Je kan bevestigen dat Fraud Protect is ingesteld door de Shopify Payments-pagina in je Shopify-beheercentrum op elk gewenst moment te controleren.

Fraud Protect deactiveren

Nadat u Fraud Protect hebt ingesteld, kunt u deze op elk gewenst moment deactiveren.

Stappen:

1. Klik in uw Shopify-beheerder op Instellingen.
  2. Klik op Betalingsproviders.
  3. Klik naast Fraud Protect voor Shopify Payments op Fraud Protect deactiveren.
  4. Klik op Deactivering bevestigen.

Meer informatie: