Bescherming tegen frauduleuze terugvorderingen

Fraud Protect voor Shopify Payments beschermt in aanmerking komende bedrijven tegen frauduleuze terugvorderingen, waardoor het eenvoudiger wordt om snel en met vertrouwen bestellingen af te handelen. Nadat Fraud Protect is geactiveerd, worden onlinebestellingen die via Shopify Payments worden verwerkt, geanalyseerd en geclassificeerd als "beschermd" of "onbeschermd". Je betaalt een vergoeding voor elke beschermde bestelling en Shopify garandeert de betaling. Je hoeft niets te doen als er een frauduleuze terugvordering plaatsvindt op een beschermde bestelling. Shopify vergoedt je de terugvordering en handelt het terugvorderingsproces voor je af.

Geschiktheid

Bedrijfsgeschiktheid

Alleen bedrijven die aan bepaalde criteria voldoen, komen in aanmerking voor Fraud Protect. Je bedrijf moet bijvoorbeeld gevestigd zijn in de Verenigde Staten en moet Shopify Payments gebruiken. Als je een gedeelte Fraude Protect ziet op de pagina Shopify Payments in je Shopify-beheercentrum, kom je in aanmerking voor Fraud Protect.

Geschiktheid bestelling

Alleen onlinebestellingen die via Shopify Payments worden verwerkt, komen in aanmerking voor bescherming via Fraud Protect. Bestellingen die niet in aanmerking komen, zoals PayPal- of verkooppuntbestellingen, kunnen op dezelfde manier worden verwerkt als voordat je Fraud Protect instelde.

Als je een bestelling bewerkt nadat deze is beschermd door Fraud Protect, dan wordt de bestelling opnieuw geëvalueerd. In sommige gevallen kan een bewerking van een bestelling die een extra betaling van de klant vereist, ertoe leiden dat de status van de bestelling wordt gewijzigd van fraudebescherming naar gedeeltelijk beschermd als een deel van de nieuwe bestelling niet is beveiligd.

Fraud Protect instellen

Als je bedrijf in aanmerking komt, kun je Fraud Protect instellen in je Shopify-beheercentrum.

Stappen:

1. Klik in je Shopify-beheercentrum op Instellingen.
  2. Klik op Betalingsproviders.
  3. Klik op Beheren in het gedeelte Shopify Payments.
  4. Klik op Fraud Protect instellen.
  5. Lees en accepteer de servicevoorwaarden.
  6. Geef aan of onbeschermde bestellingen van Shopify Payments handmatig of automatisch moeten worden vastgelegd. Handmatig vastleggen betekent dat je onbeschermde bestellingen kunt bekijken voordat je de betaling vastlegt.
  7. Klik op Fraud Protect activeren.
  8. Klik op Gereed.

Je kunt bevestigen dat Fraud Protect is ingesteld door de Shopify Payments-pagina in je Shopify-beheercentrum op elk gewenst moment te controleren.

Fraud Protect deactiveren

Nadat je Fraud Protect hebt ingesteld, kun je deze op elk gewenst moment deactiveren.

Stappen:

1. Klik in je Shopify-beheercentrum op Instellingen.
  2. Klik op Betalingsproviders.
  3. Klik naast Fraud Protect voor Shopify Payments op Fraud Protect deactiveren.
  4. Klik op Deactivering bevestigen.

Meer informatie: