Skydd mot bedrägliga chargebacks

Observera! Tjänsten Fraud Protect är tillgänglig för merchants i USA.

Fraud Protect för Shopify Payments skyddar berättigade företag mot bedrägliga chargebacks och gör det enklare att snabbt och säkert distribuera order. Efter att Fraud Protect har aktiverats analyseras onlineorder som behandlas genom Shopify Payments och klassificeras antingen som "skyddade" eller "inte skyddade". Du betalar en avgift för varje skyddad order, och Shopify garanterar betalningen. Du behöver inte göra någonting om det inkommer en bedräglig chargeback för en skyddad order. Shopify återbetalar chargeback-beloppet och hanterar den åt dig.

Behörighet

Företagets behörighet

Endast företag som uppfyller vissa kriterier är berättigade till Fraud Protect. Till exempel måste ditt företag vara baserat i USA och använda Shopify Payments. Du är berättigad till Fraud Protect om du ser ett Fraud Protect för Shopify Payments-avsnitt på sidan Betalningsleverantörer i ditt Shopify-administratörskonto.

Orderns behörighet

Endast online-order som behandlas genom Shopify Payments är berättigade till skydd genom Fraud Protect. Order som inte är berättigade - t.ex. Paypal-ordrar eller point of sale-ordrar - fortsätter att behandlas på samma sätt som innan du ställde in Fraud Protect.

Konfigurera Fraud Protect

Om ditt företag har rätt till stöd kan du ställa in Fraud Protect via ditt Shopify-administratörskonto.

Steg:

1. Gå till ditt Shopify-administratörskonto och klicka på Inställningar.
  2. Klicka på Betalningsleverantörer.
  3. Klicka på Ställ in Fraud Protect intill Fraud Protect för Shopify Payments.
  4. Läs och godkänn användarvillkoren.
  5. Välj om du vill ta emot betalningar för oskyddade Shopify Payments-order manuellt eller automatiskt. Manuell betalningsmottagning innebär att du kan granska oskyddade order innan du tar emot betalningen.
  6. Klicka på Aktivera Fraud Protect.
  7. Klicka på Klar.

Du kan bekräfta att Fraud Protect har ställts in genom att när som helst kontrollera sidan Inställningar > Betalningsleverantörer.

Inaktivera Fraud Protect

Du kan när som helst inaktivera Fraud Protect efter att du har ställt in funktionen.

Steg:

1. Gå till ditt Shopify-administratörskonto och klicka på Inställningar.
  2. Klicka på Betalningsleverantörer.
  3. Klicka på Inaktivera Fraud Protect intill Fraud Protect för Shopify Payments.
  4. Klicka på Bekräfta inaktivering.

Observera! Alla skyddade ordrar som genomfördes medan Fraud Protect var aktiverat fortsätter att vara skyddade även efter att du inaktiverar Fraud Protect. Du fortsätter att se skyddsstatus-filtret på sidan Ordrar för att du ska kunna hitta ordrar som skyddades när funktionen var aktiverad.

Relaterade länkar

Mer information om: