Skydd mot bedrägliga chargebacks

Observera! Tjänsten Fraud Protect är tillgänglig för merchants i USA.

Fraud Protect för Shopify Payments skyddar berättigade företag mot bedrägliga chargebacks och gör det enklare att snabbt och säkert distribuera order. Efter att Fraud Protect har aktiverats analyseras onlineorder som behandlas genom Shopify Payments och klassificeras antingen som "skyddade" eller "inte skyddade". Du betalar en avgift för varje skyddad order, och Shopify garanterar betalningen. Du behöver inte göra någonting om det inkommer en bedräglig chargeback för en skyddad order. Shopify återbetalar chargeback-beloppet och hanterar den åt dig.

Behörighet

Företagets behörighet

Endast företag som uppfyller vissa kriterier är berättigade till Fraud Protect. Till exempel måste ditt företag ligga i USA och använda Shopify Payments. Om du ser ett avsnitt med Fraud Protect på sidan Shopify Payments i Shopify-adminkontot är du är berättigad till Fraud Protect.

Orderns behörighet

Endast online-order som behandlas genom Shopify Payments är berättigade till skydd genom Fraud Protect. Order som inte är berättigade - t.ex. Paypal-ordrar eller point of sale-ordrar - fortsätter att behandlas på samma sätt som innan du ställde in Fraud Protect.

Om du redigerar en order efter att den har skyddats av Fraud Protect, utvärderas ordern igen. I vissa fall kan en redigering av en order som kräver en ytterligare betalning från kunden leda till att en orders Bedrägeriskyddsstatus ändras till delvis skyddad om någon del av den nya ordern inte är skyddad.

Konfigurera Fraud Protect

Om ditt företag har rätt till stöd kan du ställa in Fraud Protect via ditt Shopify-administratörskonto.

Steg:

1. Gå till ditt Shopify-administratörskonto och klicka på Inställningar.
  2. Klicka på Betalningsleverantörer.
  3. Klicka på Hantera i avsnittet Shopify Payments.
  4. Klicka på Konfigurera Fraud Protect.
  5. Läs och godkänn användarvillkoren.
  6. Välj om du vill ta emot betalningar för oskyddade Shopify Payments-order manuellt eller automatiskt. Manuell betalningsmottagning innebär att du kan granska oskyddade order innan du tar emot betalningen.
  7. Klicka på Aktivera Fraud Protect.
  8. Klicka på Klar.

Du kan när som helst bekräfta att Fraud Protect är konfigurerat genom att kontrollera sidan Shopify Payments i din Shopify-admin.

Inaktivera Fraud Protect

Du kan när som helst inaktivera Fraud Protect efter att du har ställt in funktionen.

Steg:

1. Gå till ditt Shopify-administratörskonto och klicka på Inställningar.
  2. Klicka på Betalningsleverantörer.
  3. Klicka på Inaktivera Fraud Protect intill Fraud Protect för Shopify Payments.
  4. Klicka på Bekräfta inaktivering.

Observera! Alla skyddade ordrar som genomfördes medan Fraud Protect var aktiverat fortsätter att vara skyddade även efter att du inaktiverar Fraud Protect. Du fortsätter att se skyddsstatus-filtret på sidan Ordrar för att du ska kunna hitta ordrar som skyddades när funktionen var aktiverad.

Relaterade länkar

Mer information om: