Skydd mot bedrägliga chargebacks

Fraud Protect för Shopify Payments skyddar berättigade företag mot bedrägliga chargebacks och gör det enklare att snabbt och säkert distribuera order. Efter att Fraud Protect har aktiverats analyseras onlineorder som behandlas genom Shopify Payments och klassificeras antingen som "skyddade" eller "inte skyddade". Du betalar en avgift för varje skyddad order, och Shopify garanterar betalningen. Du behöver inte göra någonting om det inkommer en bedräglig chargeback för en skyddad order. Shopify återbetalar chargeback-beloppet och hanterar den åt dig.

Behörighet

Företagets behörighet

Endast företag som uppfyller vissa kriterier är berättigade till Fraud Protect. Till exempel måste ditt företag ligga i USA och använda Shopify Payments. Om du har ett avsnitt med Fraud Protect på sidan Shopify Payments i Shopify-administratören är du berättigad till Fraud Protect.

Orderns behörighet

Endast online-order som behandlas genom Shopify Payments är berättigade till skydd genom Fraud Protect. Order som inte är berättigade - t.ex. Paypal-ordrar eller point of sale-ordrar - fortsätter att behandlas på samma sätt som innan du ställde in Fraud Protect.

Om du redigerar en order efter att den har skyddats av Fraud Protect, utvärderas ordern igen. I vissa fall kan en redigering av en order som kräver en ytterligare betalning från kunden leda till att en orders Bedrägeriskyddsstatus ändras till delvis skyddad om någon del av den nya ordern inte är skyddad.

Inaktivera Fraud Protect

Du kan när som helst inaktivera Fraud Protect efter att du har ställt in funktionen.

Steg:

1. Från din Shopify-admin, gå till Inställningar.
  2. Klicka på Betalningsleverantörer.
  3. Klicka på Inaktivera Fraud Protect intill Fraud Protect för Shopify Payments.
  4. Klicka på Bekräfta inaktivering.

Relaterade länkar

Om du vill ha mer information om Fraud Protect kan du hänvisa till följande artiklar: