Formulieren aanmaken

Je kunt formulieren aanmaken om je te helpen je bedrijf op de volgende manieren te laten groeien:

Je kunt formulieren aanpassen met behulp van de editor, zodat ze aansluiten bij je webshop en klantinformatie in overeenstemming met privacywetten wordt vastgelegd.

Je kunt in je winkel tegelijkertijd een pop-upformulier, inline formulier of beide weergeven. Hier vind je meer informatie over formuliertypen.

Overwegingen

Lees de volgende aandachtspunten voordat je de Forms-app gebruikt:

• Formulieren worden alleen in je winkel weergegeven als je ze activeert. Formulieren worden standaard geactiveerd bij het aanmaken.
  • Formulieren in meerdere talen worden niet ondersteund en zijn niet compatibel met de Translate & Adapt-app.
  • Raadpleeg Formuliertypen voor meer informatie over het verschil tussen pop-up- en inline formulieren en de vereisten ervan.
  • Als je zowel een pop-upformulier als een inline formulier gebruikt in je winkel en je deactiveert de ingesloten thema-app Forms, wordt het pop-upformulier alleen weergegeven op pagina's die ook het inline formulier bevatten.
  • Deactiveer het pop-upformulier om te voorkomen dat het op een pagina wordt weergegeven.
  • Nadat een klant een formulier heeft ingediend, wordt er pas een klantprofiel aangemaakt als ze een nieuwe klant zijn. Voor bestaande klanten worden hun gegevens gekoppeld aan hun klantprofiel zonder dat hun e-mailadres of telefoonnummer wordt gewijzigd.

Formuliertypen

Je kunt een pop-up- of inline formulier aanmaken:

Formuliertypen, beschrijvingen en vereisten
Formuliertype Beschrijving Vereisten
Pop-upformulieren Wordt weergegeven als content die zweeft als een overlay boven je winkel. Hier vind je meer informatie over de instellingen die je kunt configureren voor pop-upformulieren. Installeer de ingesloten app Forms in je thema als je wilt dat pop-upformulieren in je winkel worden weergegeven. Hier vind je meer informatie over de specifieke instellingen die je kunt configureren voor pop-upformulieren.
Inline formulieren Wordt in je winkel weergegeven in een specifieke sectie van het thema, bijvoorbeeld op een pagina. Hier vind je meer informatie over de instellingen die je kunt configureren voor inline formulieren. Gebruik een Online Store 2.0-thema en installeer de ingesloten Forms-thema-app als je wil dat inline formulieren in je winkel worden weergegeven.

Een formulier aanmaken

Je kunt een formulier maken vanuit het Shopify-beheercentrum in de Forms-app. Voordat je een formulier aanmaakt, moet je de ingesloten Forms-thema-app installeren in je thema, zodat deze in je winkel kan worden weergegeven.

Nadat je een formulier hebt aangemaakt, wordt dit automatisch geactiveerd in je winkel. Hier vind je meer informatie over het beheren van formulieren.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Apps > Forms.
  2. Klik op Formulier aanmaken.
  3. Selecteer of je een Pop-upformulier of een Inline formulier wilt aanmaken.
  4. Voer een naam in voor het formulier.
  5. Klik op Maken.
  6. Configureer het formulier op basis van je voorkeuren voor instellingen. Hier vind je meer informatie over formulierinstellingen.
  7. Klik op Opslaan.

Maak een formulier aan met behulp van duplicatie

Als je een nieuw formulier wil aanmaken met alle velden, instellingen en configuraties van een bestaand formulier, kun je het dupliceren.

Nadat je een formulier hebt gedupliceerd, is het nieuwe formulier standaard inactief. Ontdek hoe je een formulier activeert.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Apps > Formulieren.
  2. Klik op ... naast het formulier dat je wil dupliceren.
  3. Selecteer Formulier dupliceren in de vervolgkeuzelijst.
  4. Optioneel: Bewerk de formulierinstellingen die je wil veranderen en klik op Opslaan.