Luo lomakkeita

Forms-sovelluksen avulla voit luoda lomakkeen, joka kehottaa asiakkaitasi liittymään sähköpostimarkkinointilistallesi. Lomaketta voidaan mukauttaa lomakkeen asetusten avulla vastaamaan brändiäsi ja tallentamaan asiakastietoja tietosuojaa kunnioittaen.

Voit näyttää kaupassasi ponnahdusikkunalomakkeen, tekstiin sidotun lomakkeen tai molemmat samanaikaisesti. Katso lisätietoja lomaketyypeistä.

Lomaketyypit

Kun luot lomakkeen, voit valita seuraavista lomaketyypeistä:

Lomaketyypit, kuvaukset ja vaatimukset
Lomaketyyppi Kuvaus Vaatimukset
Ponnahdusikkunalomakkeet Näkyy sisältönä, joka leijuu peittokuvana kaupan yläpuolella. Lisätietoja asetuksista, jotka voit määrittää ponnahdusikkunalomakkeille. Jos haluat käyttää ponnahdusikkunalomakkeita kaupassasi, sinun on asennettava Lomakkeet-teemasovelluksen sulautus teemaasi. Lisätietoja asetuksista, jotka voit määrittää ponnahdusikkunalomakkeille.
Tekstiin sidotut lomakkeet Näkyy kaupassasi tietyssä teemasi osiossa, esimerkiksi sivulla. Katso lisätietoja asetuksista, jotka voit määrittää tekstiin sidotulle lomakkeelle. Jos haluat näyttää kaupassasi tekstiin sidottuja lomakkeita, sinun on käytettävä Online Store 2.0 -teemaa.

Lomakkeen luominen

Voit luoda lomakkeen Forms-sovelluksessa Shopify Administa. Kun olet luonut lomakkeen, se aktivoidaan kaupassasi. Lue lisää lomakkeiden hallinnasta.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Sovellukset > Lomakkeet.
  2. Klikkaa Luo lomake.
  3. Valitse, haluatko luoda Ponnahdusikkuna- vai Tekstiin sidotun -lomakkeen.
  4. Syötä lomakkeelle nimi.
  5. Klikkaa Luo.
  6. Määritä lomake asetustesi perusteella. Lue lisää lomakkeen asetuksista
  7. Klikkaa Tallenna.

Kaikkien lomakkeiden asetukset

Seuraavat asetukset koskevat sekä ponnahdusikkunalomaketta että tekstiin sidottua lomaketta, ja ne voidaan määrittää lomaketta luotaessa:

Katso lisätietoja asetuksista, jotka voit määrittää ponnahdusikkunalomakkeille ja tekstiin sidotuille lomakkeille.

Lomake

Lomake-asetukset määrittävät lomakkeen sisällön.

Tekstiin sidottujen lomakkeiden lomakeosion asetukset.
Määrite Kuvaus
Otsikko Voit lisätä lomakkeen otsikkoon kannustimen tai toimintakehotuksen, jota käyttämällä asiakas voit liittyä postituslistallesi. Enintään 50 merkkiä.
Sisältö Otsikon alla näkyvä teksti. Voit lisätä tähän kenttään yksinkertaisen sähköpostilistalle liittymisen kannustimen. Enintään 100 merkkiä.
Lomakkeen syötteet Lomakkeella kerättävät tiedot. Oletusarvoisesti lomakkeella kerätään asiakkaan etunimi ja sähköpostiosoite. Voit kerätä lisätietoja klikkaamalla Lisää uusi kenttä. Voit lisätä tai poistaa seuraavia kenttiä: Etunimi, Sukunimi, Syntymäpäivä, Puhelin tai Sähköposti. Voit muokata syötteen tietoja, kuten sitä, onko kentän täyttäminen pakollista, klikkaamalla kentän nimeä. Voit poistaa kentän klikkaamalla poistokuvaketta (⊖) kentän nimen vieressä.

Lomakkeessasi on oltava joko Sähköposti tai Puhelin pakollisena kenttänä.

Voit luoda mukautettuja syötekenttiä lomakkeeseen klikkaamalla Lisää uusi kenttä.
Tekstipainike Lähetä-painikkeessa näkyvä teksti. Painikkeessa täytyy olla selkeä toimintakehotus, kuten Rekisteröidy, Tilaa, Lähetä tai Lunasta alennus. Enintään 25 merkkiä.
Sisällön vastuuvapauslauseke (valinnainen) Vastuuvapauslauseke voi sisältää lisätietoja. Voit esimerkiksi kertoa asiakkaille, että antamalla sähköpostiosoitteensa asiakas suostuu vastaanottamaan markkinointisähköpostia. Voit myös lisätä linkkejä, jotka vievät kauppasi käyttöehtoihin tai tietosuojakäytäntöön. Enintään 100 merkkiä.

Mukautetut syötekentät

Mukautetut syötekentät tallennetaan metakentäksi. Kun lisäät lomakkeeseen mukautetun kentän, sinun on annettava vastaavalle metakentälle nimi. Kun metakenttä on tallennettu, löydät sen asiakas- tai yritystietojesi metakentistä Shopify Adminin kohdasta Asetukset > Mukautetut tiedot > Asiakkaat. Voit käyttää näitä tietoja B2B-yrityspyyntöjen arvioimiseen tai asiakassegmenttien luomiseen.

Mukautettu kenttä voi olla mikä tahansa seuraavista tietotyypeistä:

• Yksirivinen teksti: Lyhyt tekstikenttä, jonka teksti sopii yhteen lauseeseen.
  • Pudotusvalikko: Luettelo vaihtoehdoista, jotka on esitetty pudotusvalikkona ja josta käyttäjä voi valita haluamansa vaihtoehdon.
  • Valintapainikkeet: Valintapainikkeina esitetty luettelo, joista käyttäjä voi valita haluamansa vaihtoehdon.
  • Monirivinen teksti: Pidempi yhdeksi kappaleeksi sopiva tekstikenttä.
  • Monivalinta: Luettelo vaihtoehdoista, jotka on esitetty valintaruutuina.Toisin kuin Pudotusvalikon ja Valintapainikkeiden kohdalla, käyttäjät voivat valita useamman kuin yhden vastauksen.
  • Päivämäärä: Tietty päivämäärä.
  • Numero: Yksittäinen numero.

Jokaista kenttätyyppiä voi koskea tiettyjä sitä koskevia vaatimuksia.

Jos haluat esimerkiksi luoda kentän asiakkaiden kengänkoon tallentamista varten, voit valita Numero-kentän ja antaa metakentän nimeksi Kengänkoko. Voit sitten valita kentän hyväksymiksi arvoiksi 1–16.

Onnistuminen

Onnistuminen-asetukset määrittävät sisällön, joka näytetään asiakkaillesi, kun he ovat täyttäneet lomakkeen onnistuneesti.

Kentät, jotka sinun täytyy täyttää Onnistui-osiossa, riippuvat valitsemastasi Vahvistuksen toiminta ‑asetuksesta:

• Näytä viesti näyttää asiakkaillesi viestin lomakkeen lähettämisen jälkeen.
  • Uudelleenohjaus toiselle sivulle ohjaa asiakkaasi valitsemallesi sivulle lomakkeen lähettämisen jälkeen.
Lomakkeen Onnistumis-osan asetukset.
Määrite Kuvaus Vahvistuksen toiminta
Alennus (valinnainen) Alennus-asetus määrittää, annetaanko asiakkaalle alennuskoodi, kun hän täyttää lomakkeen onnistuneesti. Jos haluat lisätä alennuskoodin, klikkaa Valitse alennus ja valitse sitten olemassa oleva alennuskoodi tai luo uusi alennus. Näytä viesti
Otsikko Lomakkeen onnistumisosion otsikossa voit vahvistaa, että asiakkaan rekisteröityminen sähköpostilistallesi on onnistunut. Esimerkiksi Tässä on alennuksesi, VIP-asiakkuutesi alkaa nyt tai Kiitos, että liityit listalle!. Enintään 50 merkkiä. Näytä viesti
Sisältö Lomakkeen onnistumisosion tekstissä voit kertoa lisätietoja tai korostaa sähköpostilistalle liittymisen hyötyjä. Esimerkiksi Saat ensimmäisten joukossa tiedon uusista tuotteista ja erikoistarjouksista. Näytä viesti
URL-uudelleenohjausosoite URL-osoite, johon haluat ohjata asiakkaan, kun hän on täyttänyt lomakkeen. Voit käyttää esimerkiksi "Kiitos"- sivua, joka tarjoaa sähköpostiviestinnän tilaajille erikoisedun, tai "Seuraavat vaiheet" ‑sivua uusille B2B-asiakkaille. Ohjaa uudelleen toiselle sivulle

Tunnisteet:

Tunnisteet-asetukset määrittävät sen, lisätäänkö niihin asiakkaisiin tunnisteita, jotka täyttivät lomakkeen onnistuneesti. Voit lisätä tunnisteen syöttämällä sen Etsi tai luo tunnisteita -kenttään.

Sähköposti-ilmoitukset

Sähköposti-ilmoitusten asetuksen avulla voit määrittää, lähetetäänkö kaupan omistajalle sähköpostiviesti jokaisesta tämän lomakkeen lähetyksestä.

Automaatiot ja työnkulut

Automaatiot ja työnkulut -asetuksen avulla voit integroida lomakkeen olemassa olevaan markkinointiautomaatioon Shopify Flow'ssa. Voit yhdistää olemassa olevaan automaatioon tai luoda uuden.

Lue lisää markkinointiautomaatioiden luomisesta Shopifyssa.

Seuraavat asetukset koskevat ponnahdusikkunalomakkeita:

Lomakkeen näyttö -asetus määrittää, miten lomake näkyy kaupassasi.

Ponnahdusikkunalomakkeiden näyttöosion asetukset.
Määrite Kuvaus
Kelluva Näyttää teaserin ja lomakkeen myyntipaikassasi näkyvänä kelluvana osiona. Valitse osion sijainti myyntipaikassa Sijainti kaupassasi -valikosta.
Peittokuva Näyttää lomakkeen sivun keskellä ja peittokuvan muualla myyntipaikassa. Jos haluat valita peittokuvan värin ja peittävyyden, napsauta Peittokuvan väri.

Teaseri-asetukset määrittävät, milloin lomakkeesi teaseri näkyy. Teaseri-osio on pieni ponnahdusikkuna, joka näkyy kaupassasi. Jos asiakas klikkaa teaseria, lomake avataan.

Ponnahdusikkunaan avautuvien lomakkeiden teaser-osion asetukset.
Määrite Kuvaus
Näytä Määrittää, milloin teaser-osio näkyy asiakkaille.
  • Ensimmäinen (ennen lomaketta): näyttää teaser-osion ennen lomaketta.
  • Ensimmäisenä (ennen lomaketta) ja jos asiakas sulkee lomakkeen: näyttää teaser-osion ennen lomaketta ja näyttää teaserin, jos asiakas sulkee lomakkeen.
  • Jos asiakas sulkee lomakkeen tilaamatta: näyttää teaser-osion, jos asiakas sulkee lomakkeen täyttämättä sitä.
  • Ei koskaan: piilottaa teaser-osion kaikilta asiakkailta. Jos asiakas sulkee lomakkeen täyttämättä sitä, hän ei enää pääse siihen.
Sijainti kaupassasi Määrittää, missä kohdassa kauppaasi teaser näkyy. (Kierretty)-näyttövaihtoehdoissa teaser-osio näkyy sivussa.
Otsikko Teaseri-osiossa näkyvä teksti.

Muotoilu-asetukset määrittävät lomakkeen ulkoasun. Näyttöön ilmestyy varoitus, jos valitsemasi värit eivät sovi yhteen, niiden kontrasti ei ole tarpeeksi voimakas tai niitä voi olla vaikea lukea.

Lomakesovelluksen Brändin värit -osassa voit etsiä ja valita värejä, jotka olet lisännyt brändin väreiksi.

Ponnahdusikkunaan avautuvien lomakkeiden muotoiluosion asetukset.
Määrite Kuvaus
Värit Muuta lomakkeen taustan, aktiivisen kentän, painikkeiden nimien ja virheilmoitusten väriä brändiisi ja teemaasi sopiviksi.
Lomakekentät Valitse valkoinen tai läpinäkyvä.
Typografia Valitse fontti, jota haluat käyttää otsikossa ja leipätekstissä.

Kuva-asetukset määrittävät, näkyykö kuva lomakkeessasi, se ja vaikuttaa kuvan sijoitteluun ja ulkoasuun.

Ponnahdusikkunaan avautuvien lomakkeiden kuvaosion asetukset.
Määrite Kuvaus
Kuvavaihtoehto Missä kuva näkyy lomakkeellasi.
Kuva Tämä kenttä tulee näkyviin valittaessa Taustakuva, Kuva vasemmalla tai Kuva oikealla. Lataa kuva laitteestasi napsauttamalla Lisää kuva.
Kuvan peittävyys Tämä kenttä tulee näkyviin valittaessa Taustakuva. Voit valita kuvan peittävyyden liukusäätimellä. Jos arvo on 100, vain lataamasi kuva näkyy. Peittävyyden vähentäminen varjostaa kuvaa Värit-osiossa valitulla taustavärillä.

Käyttäytyminen-asetukset määrittävät, milloin ja missä lomakkeesi näkyy.

Ponnahdusikkunaan avautuvien lomakkeiden muotoiluosion asetukset.
Määrite Kuvaus
Laitteet Valitse, haluatko lomakkeen näkyvän kaikilla laitteilla, vain pöytäkoneilla vai vain mobiililaitteilla.
Sivut Valitse, haluatko, että lomake näkyy kaikilla sivuilla vai vain tietyillä sivuilla.
Käynnistin Voit valita, näkyykö lomake ensimmäisellä, toisella vai kolmannella sivulla joko välittömästi tai 10 tai 30 sekunnin viiveen kuluttua. Tässä osiossa voit myös valita Näytä lomake, kun vierailijat yrittävät poistua sivulta (vain tietokoneella) -valintaruudun. Jos valitset tämän valintaruudun, lomake tulee näkyviin esimerkiksi silloin, kun kävijä siirtää hiiren kohdistimen osoitepalkkiin.

Tekstiin sidotun lomakkeen asetukset

Seuraavat asetukset koskevat tekstiin sidottuja lomakkeita:

Muotoilu

Muotoilu-asetukset määrittävät lomakkeen ulkoasun. Jos haluat muuttaa tekstiin sidotun lomakkeen värejä tai asettelua, käytä teemaeditoria.

Tekstiin sidottujen lomakkeiden muotoiluosion asetukset.
Määrite Kuvaus
Typografia Valitse fontti, jota haluat käyttää otsikossa ja leipätekstissä.

Sijoittelu

Sijoittelu-asetus määrittää, missä lomake näkyy kaupassasi.

Määrite Kuvaus
Olemassa oleva malli Lisää lomake johonkin teemasi nykyisistä osioista klikkaamalla Kopioi. Kun olet kopioinut lomakkeesi lomaketunnuksen, lisää malliin se sovelluslohko, jossa haluat lomakkeen näkyvän. Kun olet lisännyt sovelluslohkon teemaeditorissa, liitä kopioimasi tunnus Lomaketunnus-kenttään.
Kohdesivu Luo lomakkeesi teemaan uusi sivu klikkaamalla Luo. Voit muokata uuden sivun nimeä ja URL-osoitetta tai käyttää halutessasi oletusarvoa ja klikata sitten Tallenna. Jatka lomakeasetusten muokkaamista klikkaamalla Valmis tai Avaa teemaeditori, jos haluat mukauttaa sivua teemaeditorissa.

Kun lomakkeellesi on luotu sivu, sitä ei voi poistaa Forms-sovelluksesta. Jos haluat poistaa sivun, voit tehdä sen Shopify adminissa.