Luo lomakkeita

Forms-sovelluksen avulla voit luoda lomakkeen, joka kehottaa asiakkaitasi liittymään sähköpostimarkkinointilistallesi. Lomaketta voidaan mukauttaa lomakkeen asetusten avulla vastaamaan brändiäsi ja tallentamaan asiakastietoja tietosuojaa kunnioittaen.

Voit näyttää kaupassasi ponnahdusikkunalomakkeen, tekstiin sidotun lomakkeen tai molemmat samanaikaisesti. Katso lisätietoja lomaketyypeistä.

Huomioitavaa

Ennen kuin käytät Forms-sovellusta, tarkista seuraavat seikat:

• Lomakkeet näkyvät kaupassasi vain, jos ne on aktivoitu. Lomakkeet aktivoituvat oletusarvoisesti, kun ne luodaan.
  • Lomakkeissa ei tueta useita kieliä, eivätkä ne ole yhteensopivia Translate & Adapt -sovelluksen kanssa.
  • Jos haluat lisätietoja ponnahdusikkunalomakkeiden ja tekstiin sidottujen lomakkeiden ja niiden vaatimusten eroista, katso lomaketyypit.
  • Jos käytät sekä ponnahdusikkunalomaketta että tekstiin sidottua lomaketta kaupassasi ja poistat sitten Forms-teemasovelluksen sulautuksen käytöstä, ponnahdusikkunalomake näkyy edelleen vain sellaisilla sivuilla, jotka sisältävät myös tekstiin sidotun lomakkeen. Jos haluat, että ponnahdusikkunalomake ei näy millään sivulla, poista lomake käytöstä.
  • Kun asiakas on lähettänyt lomakkeen, asiakasprofiili luodaan vain, jos hän on uusi asiakas. Olemassa olevan asiakkaan tiedot täsmätään hänen profiiliinsa. Sähköpostiosoitteeseen tai puhelinnumeroon ei tehdä muutoksia.

Lomaketyypit

Voit luoda joko ponnahduslomakkeen tai tekstiin sidotun lomakkeen:

Lomaketyypit, kuvaukset ja vaatimukset
Lomaketyyppi Kuvaus Vaatimukset
Ponnahdusikkunalomakkeet Näkyy sisältönä, joka leijuu peittokuvana kaupan yläpuolella. Lisätietoja asetuksista, jotka voit määrittää ponnahdusikkunalomakkeille. Jos haluat käyttää ponnahdusikkunalomakkeita kaupassasi, sinun on asennettava Lomakkeet-teemasovelluksen sulautus teemaasi. Lisätietoja asetuksista, jotka voit määrittää ponnahdusikkunalomakkeille.
Tekstiin sidotut lomakkeet Näkyy kaupassasi tietyssä teemasi osiossa, esimerkiksi sivulla. Katso lisätietoja asetuksista, jotka voit määrittää tekstiin sidotulle lomakkeelle. Jos haluat näyttää kaupassasi tekstiin sidottuja lomakkeita, sinun on käytettävä Online Store 2.0 -teemaa.

Lomakkeen luominen

Voit luoda lomakkeen Forms-sovelluksessa Shopify Administa. Kun olet luonut lomakkeen, se aktivoidaan kaupassasi. Lue lisää lomakkeiden hallinnasta.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Sovellukset > Lomakkeet.
  2. Klikkaa Luo lomake.
  3. Valitse, haluatko luoda Ponnahdusikkuna- vai Tekstiin sidotun -lomakkeen.
  4. Syötä lomakkeelle nimi.
  5. Klikkaa Luo.
  6. Määritä lomake asetustesi perusteella. Lue lisää lomakkeen asetuksista.
  7. Klikkaa Tallenna.

Lomakkeen kopiointi

Voit kopioida lomakkeen, jos haluat luoda uuden lomakkeen, joka sisältää kaikki olemassa olevan lomakkeen kentät, asetukset ja määritykset.

Kun olet luonut lomakkeen kopioimalla, uusi lomake ei oletusarvoisesti ole aktiivinen. Lue, miten lomake aktivoidaan.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Sovellukset > Lomakkeet.
  2. Klikkaa ... sen lomakkeen vieressä, jonka haluat kopioida.
  3. Valitse pudotusvalikosta Kopioi lomake.
  4. Valinnainen: Muokkaa lomakeasetuksia, joita haluat muuttaa, ja klikkaa sitten Tallenna.