Lomakkeiden hallitseminen

Kun olet luonut lomakkeen, voit hallita lomakkeita (esimerkiksi aktivoida, nimeltä uudelleen tai poistaa lomakkeen) sovelluksen pääsivulta. Voit myös tarkastella lomakkeiden analytiikkaa ja luoda asiakassegmenttejä.

Lomakkeen aktivointi

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Sovellukset > Lomakkeet.
  2. Klikkaa ... sen lomakkeen vieressä, jonka haluat aktivoida.
  3. Klikkaa Ota käyttöön.

Lomakkeet voidaan aktivoida myös erityisen lomakkeen sivun kautta. Klikkaa lomaketta, jonka haluat aktivoida, ja klikkaa sitten Ota lomake käyttöön.

Lomakkeen poistaminen käytöstä

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Sovellukset > Lomakkeet.
  2. Klikkaa ... sen lomakkeen vieressä, jonka haluat poistaa käytöstä.
  3. Klikkaa Poista käytöstä.

Lomakkeet voidaan myös poistaa käytöstä lomakkeen omalta sivulta. Klikkaa lomaketta, jonka haluat poistaa käytöstä, ja klikkaa sitten Poista lomake käytöstä.

Lomakkeen uudelleennimeäminen

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Sovellukset > Lomakkeet.
  2. Klikkaa ... sen lomakkeen vieressä, jonka haluat nimetä uudelleen.
  3. Klikkaa Nimeä lomake uudelleen.
  4. Syötä lomakkeelle uusi nimi.
  5. Klikkaa Tallenna.

Lomakkeet voidaan nimetä uudelleen myös erityisen toisen lomakkeen sivulta. Klikkaa lomaketta, jonka haluat nimetä uudelleen, valitse Lisää toimintoja ja klikkaa sitten Nimeä uudelleen.

Lomakkeen poistaminen

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Sovellukset > Lomakkeet.
  2. Klikkaa ... sen lomakkeen vieressä, jonka haluat poistaa.
  3. Klikkaa Poista lomake ja sitten Poista lomake.

Lomakkeet voidaan poistaa myös tietyn lomakkeen sivulta. Klikkaa poistettavaa lomaketta, klikkaa Lisää toimintoja, klikkaa Poista ja klikkaa sitten Poista lomake.

Lomakkeen ilmoitusten käyttöönotto

Jos haluat saada sähköposti-ilmoituksen aina, kun asiakas lähettää lomakkeen, ota ilmoitukset käyttöön Forms-asetuksissa.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Sovellukset > Lomakkeet.
  2. Klikkaa lomaketta, jonka ilmoituksia haluat hallinnoida.
  3. Valitse Sähköposti-ilmoitukset-osassa Lähetä sähköpostiviesti jokaisesta lähetyksestä tähän lomakkeeseen -kohta.
  4. Klikkaa Tallenna.

Lomakkeiden analysointi

Voit tarkastella lomakkeiden analytiikkaa Shopify Adminin Forms-sovelluksen Yleiskatsaus-sivulta. Tällä sivulla on luettelo kaikista lomakkeista, ja se sisältää seuraavat tiedot:

• Alennus: Onko lomakkeelle määritetty alennus.
  • Tila: Onko lomake aktiivinen vai ei.
  • Näkymät: Montako kertaa lomaketta on katsottu.
  • Lähetykset: Montako kertaa asiakas on onnistuneesti täyttänyt ja lähettänyt lomakkeen.
  • Suoritusaste: Lomakkeen lähetyskertojen määrä jaettuna katselukertojen kokonaismäärällä.

Oletusarvoisesti yhteenveto näyttää kaikki lomakkeesi, mutta voit suodattaa näkymää niin, että se näyttää vain Aktiiviset tai Ei-aktiiviset lomakkeet. Voit hallinnoida lomakkeitasi sovelluksen pääsivulla erilaisilla toimenpiteillä', kuten niiden aktivoimisella, uudelleennimeämisellä tai poistamisella.

Luo asiakassegmentti

Voit luoda asiakassegmentin jokaiselle lomakkeellesi. Kun olet luonut asiakassegmentin lomakkeesta, voit käyttää segmenttiä lähettääksesi sähköpostiviestin kyseisille asiakkaille tai antaaksesi kyseisille asiakkaille alennuksen.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Sovellukset > Lomakkeet.
  2. Klikkaa lomaketta, jolle haluat luoda asiakassegmentin.
  3. Klikkaa Näytä segmentti.
  4. Valinnainen: Käytä Uusi segmentti ‑kentässä suodattimia, jotka haluat lisätä asiakassegmenttiin.
  5. Klikkaa Käytä ja klikkaa sitten Tallenna segmentti.
  6. Kirjoita Tallenna uutena segmenttinä ‑valintaikkunan Segmentin nimi ‑kenttään segmentin nimi ja klikkaa sitten Tallenna.
  7. Valinnainen: Klikkaa Käytä segmenttiä ja lähetä sitten sähköpostiviesti tai alennus segmentin asiakkaille ohjeiden mukaisesti.

Shop-sovelluksen integrointi

Lomakesovellus on automaattisesti integroitu Shop-sovellukseen. Asiakkaat, jotka käyttävät Shop-sovellusta, voivat automaattisesti käyttää alennuskoodeja, jotka he ovat saaneet täyttämällä lomakkeen kassalla.