Hantera appar

Appar täcker ett brett utbud av funktioner och egenskaper, men du kan göra några grundläggande åtgärder med alla.

Om du behöver hjälp med en app som du har installerat i din Shopify-administratör, se Få support för appar.

Öppna en app i Shopify

Du kan se alla appar som du har installerat på sidan Appar i Shopify:

Lägg till appblock till din Shopify-admin

Appblock låter dig använda viktiga funktioner från dina appar direkt på viktiga sidor i din Shopify-admin på datorn. Du kan lägga till appblock på sidorna Produkter, Ordrar och Kunder.

Om du har installerat en app i din butik med ett appblock för den stödda sidan visar sidan ett avsnitt för Appblock.

Steg:

1. Från din Shopify-admin går du till sidan som du vill lägga till ett appblock på.
  2. Klicka på + Appblock i avsnittet Appblock.
  3. Klicka på namnet på det appblock som du vill lägga till på sidan som en förhandsgranskning.
  4. Använd det appblock som du har lagt till. Om du navigerar bort från sidan försvinner appblocket.
  5. Valfritt: Om du vill att ett appblock ska visas permanent på sidan för all personal i din butik klickar du på ikonen Fäst intill appblocket.

Visa en apps "om"-sida

På appens Om-sida kan du se information om appen och utföra åtgärder relaterade till appen, såsom att titta på appens listning i Shopify App Store, skriva en recension för appen och kontrollera om det finns problem gällande appkompatibilitet.

Steg:

Redigera en apps inställningar

Du kan redigera en apps preferenser på appens Om-sida.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. Klicka på den app som du vill visa.

3. Klicka på Redigera preferenser.

Visa en apps faktura

Du kan kontrollera en apps faktura för att se mer information om fakturerings- och användningsavgifterna som är kopplade till appen.

Steg:

Uppgradera eller nedgradera en appprenumeration

Vissa appar som faktureras under en återkommande cykel har flera prenumerationsplaner tillgängliga, så du kan anpassa din appupplevelse baserat på dina behov.

En app prissättningsinformation för prenumerationsplaner finns tillgänglig i Shopify App Store, appens externa webbplats eller båda.

Alla uppgraderingar och nedgraderingar av app-planer sker inom själva appen. Navigering till den specifika sidan för planval varierar beroende på app, men du kan hitta sidan i appen genom att söka efter sidor med titlar som "Fakturering", "Prenumerationer", "Planer", "Prissättning" eller "Inställningar".

Om du inte kan uppgradera eller nedgradera din app-prenumerationsplan på egen hand, använd knappen Få support för att kontakta apputvecklaren för hjälp.

Steg:

Ändra appens proxy-URL

Vissa appar använder en proxy-URL för att få och visa dynamiskt innehåll på en sida i din onlinebutik, till exempel produktgallerier, önskelista-appar eller anpassade formulär. Standard-proxy-URL ställs in av apputvecklaren, men du kan ändra den i Shopify-administratören.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. Klicka på den app som du vill visa.

3. Klicka på Anpassa URL i App-proxy-avsnittet.

4. Ange den nya proxy-URL:en.

5. Klicka på Spara.

Visa en apps behörigheter och integritetspolicy

Du kan se en apps behörigheter och sekretesspolicy på appens Om-sida.

Steg:

Kontrollera app-aviseringar

Sidan för app-status ger dig aviseringar om statusen för dina installerade appar och försäljningskanaler, till exempel om en app är kompatibel med din butik.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. Klicka på Granska i fältet för appstatusaviseringar. Du ser bara appstatusaviseringsfältet om du har appar som måste granskas.

Sid för App-status visar en lista över alla appar som är installerade i din butik och som måste granskas, till exempel appar som inte stöds.