Skapa kundsegment

Du kan gruppera kunder som har liknande egenskaper i ett kundsegment. Du kan bygga dina egna kundsegment genom att kombinera filternamn, operatörer och värden i redigerarenkundsidan eller genom att klicka på knappen Skapa segment på sidan Segment och med hjälp av redigeraren på sidan för segmentuppgifter.Dessutom innehåller din Shopify-administratör standardkundsegment och mallar som du kan ändra för att passa dina behov eller använda som startpunkt för att skapa ett nytt kundsegment.

Innan du börjar skapa kundsegment ska du lära dig mer om de olika komponenterna i ett kundsegment och de filter som används för att bygga kundsegment.

Använd redigeraren för att skapa kundsegment

Redigeraren är utformad för att hjälpa dig att bygga upp dina kundsegment. När du lägger till komponenter i ditt kundsegment får du en lista över de tillgängliga filternamn, operatorer och värden som du kan använda.

Du kan komma åt mer hjälp genom att klicka på någon av följande ikoner:

Kundsegmentikoner för att få mer hjälp.
Ikon Ikonnamn Funktion
Filterikon för kundsegmentet Filter Öppnar listor över tillgängliga filternamn. Listorna kategoriseras i Shopify-baserade filternamn och filternamn baserat på eventuella metafält som du kan ha som använder de innehållstyper som stöds. När du klickar på ett filternamn anges koden i redigeraren.
Ikonen för kundsegmentmallar Mallar Öppnar en lista över standardkundsegment som bas för att bygga upp ditt eget kundsegment.
Ikonen för kundsegment Så här gör du Hur Tillhandahåller information om de komponenter du använder för att bygga upp kundsegment.

Skapa ett nytt kundsegment

Skapa ett nytt kundsegment genom att kombinera filternamn, operatorer och värden.

Steg:

1. Från din Shopify-admin går du till kunder.

2. Klicka på Segment.

3. Klicka på Skapa segment.

4. Lägg till filter med textredigeraren eller klicka på ikonen Filter och gör sedan något av följande:

• Klicka på Shopify för att välja ett Shopify-baserat filternamn.
    • Klicka på Metafält för att välja ett metafältbaserat filternamn.
  5. Klicka på ett filternamn. Filternamnet visas i redigeraren.

6. Klicka på en operator.

7. Klicka på eller skriv ett värde.

8. Om du vill lägga till ett annat filter klickar du på en anslutning och sedan på ett annat filternamn, operator och värde.

9. Klicka på Tillämpa filter för att testa ditt segment. Kunderna som matchar kriteriet listas under redigeraren. Antalet kunder som matchar kriteriet visas ovanför redigeraren.

10. Granska kundlistan för att se till att ditt kundsegment fungerar som förväntat och gör sedan nödvändiga ändringar.

11. Klicka på Spara segment och ange sedan ett namn för segmentet.

12. Klicka på Spara.

Ditt nya kundsegment visas i segmentförteckningen.

Skapa ett kundsegment med hjälp av en mall

Din Shopify-administratör innehåller mallar som du kan använda som startpunkt för att hjälpa dig att bygga upp ditt eget kundsegment. Du kan lägga till en eller flera mallar till ditt kundsegment.

Steg:

1. Från din Shopify-admin går du till kunder.

2. Klicka på ikonen för Mallar.

3. Klicka på den typ av mall du vill ha i listan KATEGORIER.

4. Klicka på Använd denna mall intill den mall som du vill använda. Motsvarande filternamn, operatorer och värden läggs till i redigeraren.

5. Valfritt: Välj en anslutning och lägg sedan till en annan mall i redigeraren.

6. Gör lämpliga ändringar i redigeraren.

7. För att testa ditt segment klickar du på Tillämpa. De kunder som matchar kriterierna listas under redigeraren. Antalet kunder som matchar kriterierna visas ovanför redigeraren.

8. Granska kundlistan för att se till att ditt kundsegment fungerar som förväntat och gör sedan nödvändiga ändringar.

9. Klicka på Spara segment och ange sedan ett namn för segmentet.

10. Klicka på Spara.

Du kan komma åt ditt nya kundsegment på segmentindex.

Skapa ett kundsegment med hjälp av ett befintligt kundsegment

Din Shopify-admin innehåller standardsegment som visar Shopify som författare. Du kan använda dessa segment eller andra segment som du redan har skapat som startpunkt för att hjälpa dig att bygga ett nytt kundsegment.

Steg:

1. Från din Shopify-admin går du till kunder.

2. Klicka på Segment.

3. Klicka på ett befintligt kundsegment från segmentindexet.

4. Gör lämpliga ändringar i redigeraren.

5. För att testa ditt segment klickar du på Tillämpa. De kunder som matchar kriterierna listas under redigeraren. Antalet kunder som matchar kriterierna visas ovanför redigeraren.

6. Granska kundlistan för att se till att ditt kundsegment fungerar som förväntat och gör sedan nödvändiga ändringar.

7. Klicka på Spara segment.

8. Om du vill skapa ett nytt kundsegment klickar du på Spara som nytt segment och anger sedan ett nytt namn.

9. Klicka på Spara.

Ditt nya kundsegment visas i segmentförteckningen.

Kundsegment uppdateras automatiskt

När du har skapat ett kundsegment inkluderas nya kunder som matchar kriterierna automatiskt i det kundsegmentet. Om du till exempel skapar ett kundsegment som inkluderar alla dina kunder som prenumererar på din marknadsföring via e-post, så inkluderas alla nya kunder som prenumererar på din marknadsföring via e-post automatiskt i det kundsegmentet.

Om en individuell kund matchar kriterierna för fler än ett kundsegment kan den kunden inkluderas i flera kundsegment.

När en befintlig kund inte längre matchar kriterierna för ett kundsegment tas de automatiskt bort från det kundsegmentet.