Återställa övergivna utcheckningar

Inte alla som lägger till en produkt i sin varukorg fullbordar utcheckningen. När en potentiell kund uppger sin kontaktinformation och fortsätter till nästa sida i utcheckningen men inte slutför ordern, lagras varukorgen som en övergiven utcheckningskassa.

Övergiven utcheckningsåterhämtning är endast tillgänglig för försäljningskanalen på nätet. Övergivna utcheckningar på Shopify POS eller tredjepartsförsäljningskanaler kommer inte att få ett återställningsmejl för utcheckningen.

Om en kund inte anger sin e-postadress innan de lämnar utcheckningen, kan du inte skicka dem ett meddelande om övergiven utcheckning. Kundkonton i din butik skapas inte för dessa kunder. Artiklar som fanns i en kundens varukorg vid tidpunkten då de övergav utcheckningen sparas inte.

Granska dina övergivna utcheckningskassor

Du kan granska dina övergivna utcheckningskassor för att hitta mönster som visar varför dina kunder inte slutför sina ordrar.

Övergivna utcheckningar sparas i Shopify admin i tre månader. Varje måndag avlägsnas utcheckningar som är äldre än tre månader från din administratör.

Steg:

1. Från din Shopify-admin går du till Order.

2. Klicka på Övergivna utcheckningskassor.

E-posta manuellt en kund en länk till deras övergivna utcheckning

Du kan e-posta manuellt en kund en länk till deras övergivna varukorg så att de kan slutföra sin utcheckning om de väljer att göra så.

Steg:

1. Från din Shopify-administrator går du till Ordrar > Övergivna varukorgar.

2. Klicka på numret på den utcheckning som du vill återställa.

3. Klicka på Skicka ett återställningsmejl för varukorgen.

1. Valfritt: Du kan ange ett standardmeddelande och klicka på rutan bredvid varje e-postadress som du vill skicka en kopia till.

Standardmeddelande för övergiven utcheckning

2. Klicka på Granska e-post.

3. Granska din e-post och klicka på Skicka meddelande eller klicka på Tillbaka för att göra ändringar.

Återställningsstatusen på sidan Övergiven utcheckningskassa uppdateras endast för att visas som återställd om kunden slutför sin order med den här länken.

E-posta automatiskt en kund en länk till deras övergivna utcheckning

Du kan automatiskt skicka ett mejl till kunderna efter att de har övergett sin utcheckning. Varje e-post innehåller en länk till kundens övergivna varukorg, så att de kan slutföra sin utcheckning om de väljer att göra så. Du kan redigera e-postmallen genom att lägga till en logotyp eller ändra färgschemat.

Ett återställnings-e-postmeddelande skickas inte för en övergiven utcheckning under följande omständigheter:

• Om en potentiell kund skapar mer än en övergiven utcheckningskassa i rad skickas endast ett e-postmeddelande till den potentiella kunden.
  • Om en potentiell kund skapar en eller flera övergivna utcheckningar och sedan slutför en försäljning innan återställningsmejlet skickas, så kommer inte e-postmeddelandet att skickas.
  • Om ett betalningsbehandlingsfel inträffade när kunden försökte slutföra sin utcheckning skickas inte e-postmeddelandet.
  • Om din butik inte stöder leverans till kundens adress, skickas inte e-postmeddelandet.
  • Om du tillåter kunder att ange ett telefonnummer istället för en e-postadress vid utcheckningen och kunden väljer att ange ett telefonnummer, kan e-postmeddelandet inte skickas.
  • Om ingen av produkterna i utcheckningen är tillgängliga för inköp (t.ex. tomt lager) skickas inte e-postmeddelandet.
  • Om alla produkter i utcheckningen är lediga och kunden inte besöker fraktsidan för att lägga till en fraktkostnad eller om fraktkostnaden är gratis, skickas inte e-postmeddelandet.

Om du har konfigurerat din butik för att automatiskt skicka återställningsmejl, innehåller sidan Övergivna utcheckningar verktygstips som förklarar varför ´återställningsmejl inte levererades.

Steg:

1. I avsnittet Övergivna utcheckningar, markerar du Skicka automatiskt övergivna utcheckningsmeddelanden.

2. Under Skicka till väljer du vem du vill skicka ett meddelande om kassaåterställning till:

- Alla som överger en utcheckningskassa - Skicka e-post till prenumeranter som överger en utcheckning

Alternativ för övergiven utcheckning

1. Under Skicka efter väljer du det antal timmar som Shopify ska vänta innan det övergivna utcheckningsmeddelandet skickas:

- Aldrig. Du kan fortfarande skicka ett e-postmeddelande manuellt till kunder. - 1 timme senare - 6 timmar senare - 10 timmar senare (standard) - 24 timmar senare

1. Klicka på Spara.

Du kan granska statusen för varje övergivet ordermeddelande genom att gå till Ordrar och därefter klicka på övergivna utcheckningar. Statusen för varje återställningsmejl finns under kolumnen E-post status. Statusen för den övergivna utcheckningen finns under Återställningsstatus.

Övergivna ordrar admin

När ett e-postmeddelande skickats kommer utcheckningen att betraktas som återställd endast om kunden klickar på återhämtningslänken och avslutar utcheckningen. Om en kund fyller i en order genom att återvända till webbplatsen, utan att använda länken för återhämtning av utcheckningen, kommer den övergivna utcheckningen inte att markeras som återställd.