Återställa övergivna kassor

En övergiven varukorg hänvisar till en betalningsprocess som fortfarande är ofullständig, även om kunden har tillhandahållit sin e-postinformation. Detta inträffar när kunden inte fortsätter med betalningen för att slutföra sin order. En varukorg anses övergiven om den fortfarande är ofullständig i mer än tio minuter efter det att kunden har tillhandahållit sin e-postinformation.

Artiklar som fanns i kundens varukorg vid tidpunkten då de övergav kassan sparas inte.

Återställning av övergivna varukorgar är endast tillgänglig för försäljningskanalen Webbshop, försäljningskanalen Köpknapp och Plus-grosshandelskanalen. Övergivna varukorgar på Shopify POS eller tredjepartsförsäljningskanaler kommer inte att få ett återställningsmejl för varukorgen.

Granska dina övergivna varukorgar

Du kan granska dina övergivna utcheckningskassor för att hitta mönster som visar varför dina kunder inte slutför sina ordrar.

Övergivna varukorgar tas bort från Shopify-admin följande måndag i de fall där följande stämmer:

• skapad för mer än 3 månader sedan
  • inte uppdaterad på 1 månad
  • ingen transaktion eller slutförd order bifogad till dem

Om det finns en viss övergiven varukorg som du vill behålla så kan du skapa ett orderutkast med samma uppgifter och lämna det öppet i din Shopify-admin.

Det finns inget sätt att radera en specifik övergiven varukorg.

Steg:

1. Från din Shopify-admin, gå till ordrar.

2. Klicka på Övergivna kassor.

Visa betalningshändelser från en övergiven varukorg

Varje gång en kund försöker betala för sin order noteras en betalningshändelse i tidslinjen för den övergivna varukorgen. Du kan öppna betalningshändelser för mer information.

Betalningshändelser kan vara användbara om en kund försöker lägga en order och deras betalning misslyckas. Om en kund kontaktar dig eftersom deras betalning inte fungerar i kassan kan du se detaljerna för betalningstransaktionen och använda informationen för att hjälpa din kund.

Om din kund har betalat i kassan går du istället till orderns tidslinje för att se betalningshändelser.

Steg:

1. Från din Shopify-administrator går du till Ordrar > Övergivna varukorgar.

2. Klicka på en övergiven kassa.

3. Gå till Tidslinjen på informationssidan för övergiven varukorg

4. Klicka på en betalningshändelse.

Du kan automatiskt skicka ett mejl till kunderna efter att de har övergett sin utcheckning. Varje e-post innehåller en länk till kundens övergivna varukorg, så att de kan slutföra sin utcheckning om de väljer att göra så. Du kan redigera e-postmallen genom att lägga till en logotyp eller ändra färgschemat.

Ett återställnings-e-postmeddelande skickas inte för en övergiven varukorg under följande omständigheter:

• Om en potentiell kund skapar en eller flera övergivna utcheckningar och sedan slutför en försäljning innan återställningsmejlet skickas, så kommer inte e-postmeddelandet att skickas.
  • Om ett betalningsbehandlingsfel inträffade när kunden försökte slutföra sin utcheckning skickas inte e-postmeddelandet.
  • Om din butik inte stöder leverans till kundens adress, skickas inte e-postmeddelandet.
  • Om du tillåter kunder att ange ett telefonnummer istället för en e-postadress vid utcheckningen och kunden väljer att ange ett telefonnummer, kan e-postmeddelandet inte skickas.
  • Om ingen av produkterna i utcheckningen är tillgängliga för inköp (t.ex. tomt lager) skickas inte e-postmeddelandet.
  • Om alla produkter i utcheckningen är lediga och kunden inte besöker fraktsidan för att lägga till en fraktkostnad eller om fraktkostnaden är gratis, skickas inte e-postmeddelandet.

Om du har konfigurerat din butik till att skicka återställningsmejl automatiskt så innehåller sidan Övergivna kassor verktygstips som förklarar varför återställningsmejl inte levererades.

Steg:

Du kan granska statusen för varje övergivet ordermeddelande genom att gå till Ordrar och därefter klicka på övergivna utcheckningar. Statusen för varje återställningsmejl finns under kolumnen E-post status. Statusen för den övergivna varukorgen finns under Återställningsstatus.

När ett e-postmeddelande skickats betraktas kassabetalningen som återställd efter att kunden slutfört ordern. En kund kan antingen klicka på återställningslänken i e-postmeddelandet eller slutföra kassabetalningen själv.

Du kan välja att skicka ett e-postmeddelande om en övergiven varukorg manuellt till en kund. E-postmeddelandet innehåller en länk till kundens övergivna varukorg, så att de kan slutföra sin betalning i kassan. Det kan vara en bra idé att skicka e-postmeddelandet om övergiven kassa manuellt om du inte har ställt in automatiseringen, eller om din kund ber om länken till den övergivna kassan.

Steg:

1. I din Shopify-administratör klickar du på Ordrar > Övergivna varukorgar.
  2. Klicka på numret på den övergivna varukorg som du vill återställa.
  3. Klicka på kundens e-postadress under kundinformationen.

Din e-postklient öppnas med länken för övergiven varukorg i e-posttexten.

Om kunden slutför sin order med den länken uppdateras Återställningsstatusen på sidan Övergiven varukorg så att den visas som återställd.

E-postrapport om övergivna varukorgar

Shopifys rapport för meddelande om övergiven varukorg hjälper dig att bättre förstå hur effektiva dessa e-postmeddelanden är för att locka tillbaka dina kunder för att slutföra en transaktion. Den är tillgänglig i avsnittet Marknadsföring i Shopify.

I rapporten ser du hur många sessioner och slutförda ordrar som har kommit från påminnelsemejlen. Du kan också se information såsom konverteringsnivå, antal försäljningar, genomsnittligt ordervärde, genomsnittligt antal sålda produkter och hur många kunder som handlade för första gången.

Rapporten visar endast data från den 18 november 2019 och framåt.