Salg og modtagelse af betaling i forskellige valutaer

Den valuta, som dine kunder bruger til at betale for deres ordrer, kan være en anden end valutaen for dine udbetalinger fra Shopify Payments. Det betyder, at din butiks valuta kan være en anden end valutaen for din bankkonto.

Din butik kan f.eks. ligge i Frankrig, men størstedelen af dine kunder befinder sig i USA. Hvis du sælger en del til amerikanere, skal du angive din butiksvaluta til amerikanske dollar (USD). Din udbetalingsvaluta vil være EUR.

Få mere at vide om salg i lokale valutaer med Shopify Markets.

Understøttede valutaer

Din butik anvender følgende valutaer:

• Butikkens valuta – Valutaen i din Shopify-administrator og i dine rapporter. Dette er f.eks., valutaen du bruger, når du fastsætter priserne for dine produkter. Selvom dine udbetalinger kun kan foregå i din lokale valuta, kan din butiksvaluta være enhver af de valutaer, der er angivet i valutavælgeren i din butiks indstillinger. Få mere at vide i Sådan skifter du din butiksvaluta.

• Udbetalingsvaluta – den valuta, som Shopify Payments bruger, når den indsætter penge på din bankkonto. Dit valg af udbetalingsvaluta afhænger af din butiks lokation. Din udbetalingsbankkonto er muligvis nødt til at have samme land som din butik. Hvis din butik f.eks. er placeret i Canada, og du vil betales i CAD, skal du bruge en CAD-konto, som er baseret i Canada, mens en USD-bankkonto kan være baseret i Canada eller USA.

Shopify Payments understøtter følgende kombinationer af land og udbetalingsvaluta:

Understøttede udbetalingsvalutaer baseret på lande og områder
Butikkens lokation Tilgængelig udbetalingsvaluta (valuta på bankkonto)
Australien Australske dollar (AUD)
Østrig Euro (EUR)
Belgien Euro (EUR)
Canada Canadiske dollar (CAD) eller amerikanske dollar (USD)
Tjekkiet Tjekkisk koruna (CZK) eller euro (EUR)
Danmark Danske kroner (DKK) eller euro (EUR)
Finland Euro (EUR)
Frankrig Euro (EUR)
Tyskland Euro (EUR)
Hongkong SAR Hongkong-dollars (HKD)
Irland Euro (EUR)
Italien Euro (EUR)
Japan Japansk yen (JPY)
Holland (Nederlandene) Euro (EUR)
New Zealand New Zealand dollar (NZD)
Portugal Euro (EUR)
Rumænien Rumænsk Leu (RON) eller euro (EUR)
Singapore Singapore dollar (SGD)
Spanien Euro (EUR)
Sverige Svenske kroner (SEK) eller euro (EUR)
Schweiz Schweizerfranc (CHF) eller euro (EUR)
Storbritannien Pund sterling (GBP)
USA Amerikanske dollar (USD)

Valutaveksling og vekselgebyr

Der anvendes en vekselkurs og et vekselgebyr, når en betaling opkræves. Hvis valutaen skal omregnes med henblik på en refusion, bruges den aktuelle vekselkurs , og ikke vekselkursen på tidspunktet for ordren, i omregningen. Der anvendes ikke vekselgebyrer for refusioner, der kræver valutaomregning.

Du kan se følgende oplysninger i din Shopify-administrator:

Ændring af din udbetalingsvaluta

Hvis dit land understøtter flere udbetalingsvalutaer,kan du ændre din udbetalingsvaluta til en anden understøttet valuta. Hvis du vil modtage udbetalinger, skal du have en bankkonto i den valuta, du vil modtage betaling i. Hvis din butik f.eks. er placeret i Canada, og du vil modtage betaling i amerikanske dollars (USD), skal du have en bankkonto, der accepterer USD.

Hvis du vil ændre din udbetalingsvaluta, skal du opdatere dine bankoplysninger til Shopify Payments på siden Betalingsudbydere i din Shopify-administrator.

Sådan skifter du din butiks valuta

Din butiksvaluta er den valuta, som bruges i din Shopify-administrator. Det er den valuta, som du prissætter dine produkter i og som bruges i dine rapporter.

Du kan se og ændre din butiks valuta i afsnittet Butikkens valuta på siden Butiksoplysninger.

Konsekvenserne af at ændre butiksvalutaen

Inden du ændrer butiksvalutaen, skal du gennemgå følgende indvirkninger, som denne ændring har på din butik:

• Valutaen for dine produktpriser og rabatpriser opdateres automatisk, men ikke beløbet. Hvis du f.eks. ændrer fra USD til CAD, vil et produkt med en tidligere pris på 20 USD nu koste 20 CAD.
  • Beløbet og valutaen for leveringspriser opdateres ikke automatisk.
  • Gavekort med restsaldi i den gamle valuta virker ikke længere.
  • Apps med valutakrav, der ikke matcher den nye valuta, virker ikke, når valutaen er blevet ændret.
  • Hvis du ændrer butiksvalutaen, kan det påvirke din butik på grund af udsving i vekselkursen og opdateringscyklusserne for rapporter.
  • Hvis du ændrer butiksvalutaen, kan det påvirke ordrer med afventende betalinger.
  • Refusioner, der behandles efter en valutaændring, påvirkes også af valutaændringen på grund af de forskellige værdier.
  • Hvis du bruger en anden betalingsudbyder end Shopify Payments, opdateres valutaen for alle dine markeder, så de matcher den nye valuta. Få mere at vide om ændringer af dit primære marked, når du ændrer din butiksvaluta.
  • Hvis du bruger PayPal Express, understøttes den nye valuta muligvis ikke.

Fuldfør følgende handlinger, inden du ændrer din butiksvaluta:

• Løs eventuelle afventende betalinger, inden du ændrer din butiksvaluta.
  • Gennemgå dine apps for at sikre dig, at de er kompatible med den nye valuta. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt en app fortsat vil virke efter ændringen af butiksvalutaen, skal du kontakte appudvikleren for at høre nærmere. Apps, der er udviklet af Shopify, vil fortsat virke med din nye valuta.
  • Hvis din butik har aktiveret PayPal Express, skal du sikre dig, at den nye butiksvaluta understøttes af PayPal. Hvis den nye valuta ikke understøttes af PayPal, skal du deaktivere gatewayen, inden du skifter. Du kan også overveje at bruge en understøttet valuta i stedet.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger > Butiksoplysninger i Shopify-administratoren.
  2. Vælg din nye butiksvaluta på listen i afsnittet Butikkens valuta. Hvis du ikke kan vælge en ny valuta, skal du kontakte Shopify Support for at få ændret din butiks valuta.
  3. Klik på Gem.

Når du har opdateret din butiksvaluta, skal du gennemgå og opdatere følgende butiksindstillinger:

• Gennemgå og opdater dine produktpriser. Da værdien af forskellige valutaer sjældent er ens, vil et produkts værdi sandsynligvis ikke være den samme i en ny valuta. Dette kan påvirke din overskudsmargin.
  • Gennemgå og juster rabatter for at justere i forhold til den nye butiksvaluta.
  • Slet dine eksisterende leveringspriser, og tilføj derefter priserne igen manuelt for at vise priser i den nye valuta.
  • Udsted nye gavekort til kunder, der har gavekort med restsaldi.
  • Hvis du ikke bruger Shopify Payments i øjeblikket, skal du opdatere dine markeder, når du ændrer din butiksvaluta.

Udbetalinger i flere valutaer

Hvis din virksomhed ligger i Canada, og din butik har et Advanced Shopify-abonnement eller Plus-abonnement, kan du tilknytte to bankkonti og modtage udbetalinger i CAD- og USD-valutaer med Shopify Payments. Udbetalinger sendes til separate bankkonti, der er i hver deres valuta. Ordrer i CAD-valuta dirigeres f.eks. til din CAD-bankkonto, og ordrer i USD-valuta udbetales til din USD-bankkonto.

Gennemgå følgende oplysninger for at få mere at vide om, hvordan du får betaling i flere valutaer:

• Understøttede valutaer: Du kan have én bankkonto pr. understøttet valuta.Din bankkonto i CAD-valuta skal være placeret i Canada, men din bankkonto i USD-valuta kan være placeret i Canada eller USA.
  • Udbetalinger for ordreri en valuta uden en dedikeret udbetalingskonto: Eventuelle valutaer, der ikke har en dedikeret udbetalingskonto, ombyttes til valutaen for din standardbankkonto, og der anvendes vekselgebyrer.
  • Gebyrer for udenlandsk valuta: Dine kunder behøver ikke at betale et vekselgebyr, når udbetalingsvalutaen og den valuta, du sælger i, matcher.Hvis du vil inkludere dette gebyr i din internationale prisstrategi, kan du overveje at bruge prisjusteringer for det tilknyttede marked.
  • Refusioner: Refusioner for udbetalinger i flere valutaer fungerer på samme måde som andre refusioner.Du får ikke refunderet transaktionsgebyrer for kreditkort, når du udsteder en refusion.Få mere at vide om refusion for en ordre.

Når du modtager en udbetaling i en anden valuta, bliver du opkrævet et gebyr for udbetaling i international valuta. Disse gebyrer er baseret på dit Shopify-abonnement:

• Hvis du har et Shopify Plus abonnement, bliver du opkrævet et udbetalingsgebyr på 1,25 %.
  • Alle andre Shopify-abonnementer opkræves et udbetalingsgebyr på 1,50 %.

Hvis du er en shopejer i Canada, der modtager udbetalinger i USD inden den 24. maj 2023, vil dine udbetalingsgebyrer ikke blive ændret, hvis du vælger at beholde din eksisterende opsætning med udbetalinger kun i USD. Hvis du beslutter dig for at føje endnu en bankkonto i CAD til din butik, vil alle udbetalinger, der modtages i USD, være underlagt et udbetalingsgebyr for international valuta.

Tilføj en bankkonto til udbetalinger

Du kan tilføje en bankkonto for at modtage udbetalinger i en international valuta.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger > Betalinger i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Administrer i afsnittet Shopify Payments.
  3. Klik på Tilføj i afsnittet Udbetalinger til bankkonti.
  4. I afsnittet Bankland skal du vælge det land, hvor din bankkonto er registreret.
  5. Angiv dit bankkontonummer i afsnittet Tilføj en bankkonto.
  6. I afsnittet Udbetalingsvaluta skal du vælge en valuta, som du vil have dine udbetalinger i, til din bankkonto.
  7. Klik på Tilføj bankkonto.

Skift din standardbankkonto for udbetalinger

Når du har tilføjet endnu en bankkonto til udbetalinger, anses din første bankkonto som din standardkonto. Valutaer, der ikke svarer til din bankkontos valuta, deponeres på din standardbankkonto.

Lad os f.eks. sige, at du modtager udbetalinger i CAD-valuta på din første bankkonto og i USD-valuta på din anden bankkonto, og du sælger også i EUR-valuta. Hvis du modtager en ordre i EUR-valuta, veksles EUR til valutaen for din standardbankkonto, i dette tilfælde CAD, og der opkræves vekselgebyrer.

Du kan ændre din standardbankkonto for udbetalinger.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger > Betalinger i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Administrer i afsnittet Shopify Payments.
  3. I afsnittet Udbetalinger skal du klikke på ... ud for den bankkonto, du vil angive som standard.
  4. Klik på Angiv som standard, og klik derefter på Angiv som standard.

Juridiske og skattemæssige overvejelser

Du bør gennemgå potentielle juridiske og skattemæssige konsekvenser af at sælge i en anden valuta end den, der er knyttet til det land, din butik ligger i.