Facebook – deling af data

Du kan vælge, hvordan kundedata og -aktivitet indsamles i din webshop ved hjælp af indstillingerne Datadeling, som findes i din Facebook-kanal. Værktøjer til datadeling, såsom Facebook-pixel, giver dig mulighed for at spore ordrer og andre hændelser, som kan hjælpe dig med at analysere trafikken i butikken og forbedre målretning af annoncer ved hjælp af dynamiske annoncer.

Datadeling er et valg. Selv om kundedata forbedrer kampagneresultater og sporing af data, er det ikke alle, der ønsker at dele deres data. Det er vigtigt, at du fortæller dine kunder, hvordan du deler data. Det er også vigtigt, at du beslutter, hvilken type data, eller hvor meget data, du vil spore og dele. Sørg for, at din politik om beskyttelse af persondata er opdateret, så dine kunder kan se disse oplysninger.

Få mere at vide om datadeling under Cookies og sporing af kunder.

Inden du begynder

Hvis du vil føje en Facebook-pixel til din webshop ved hjælp af Facebook-kanalen, skal du have en Facebook-annoncekonto med et tilknyttet annonceforbrug. Opret en Facebook-annoncekonto på Facebook. Du kan konfigurere din Facebook-pixel ved hjælp af Facebooks annonceadministrator eller oprette en pixel ved hjælp af Facebook-kanalen.

Hvis du tidligere har føjet en Facebook-pixel til din webshops temakode, kan du fjerne denne Facebook-pixelkode fra din webshop, når du har konfigureret din nye pixel ved hjælp af Facebook-kanalen.

Bemærk: Hvis du arbejder med et reklamebureau eller bruger en app til at administrere dine annoncer eller trafik på Facebook, skal du kontrollere, at tilføjelsen af en Facebook-pixel i din webshop ikke forårsager dublerede eller forkerte data i dine rapporter.

Rediger eller fjern en Facebook-pixelkode fra din webshop

Hvis du har føjet et eksisterende id for en Facebook-pixel til Facebook-kanalen, kan du erstatte den i Indstillinger for datadeling i Facebook-kanalen ved at klikke på Afbryd forbindelse.

Hvis du har redigeret din temafilkode for at tilføje en Facebook-pixel, skal du fjerne pixel-koden, før du kan tilføje et id for en Facebook-pixel ved hjælp af Facebook-kanalen. Hvis du ikke fjerner pixel-koden, vil din butik indeholde mere end én pixel, hvilket kan medføre duplikerede eller forkerte data i dine rapporter.

Fjern pixelkode fra din temafil

1. Klik på Handlinger i afsnittet Aktuelt tema, og vælg Rediger kode.
  2. Klik på theme.liquid-filen for at åbne kodeeditoren.
  3. Slet Facebook pixel-koden. Du kan finde den mellem taggene <head> og </head>.
  4. Klik på Gem.

Fjern din Facebook-pixel i din webshops præferencer

1. Klik på Webshop > Præferencer i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Skift i afsnittet Facebook-pixel.
  3. Slet Facebook-pixelen, og klik derefter på Gem.

Oprettelse af en Facebook-pixel

Du kan oprette en ny Facebook-pixel direkte i Facebook-kanalen ved at klikke på Opret ny i konfigurationsfeltet for pixelen. Du kan også oprette en Facebook-pixel i Facebooks annonceadministrator. Se, hvordan du opretter en pixel i Facebooks annonceadministrator i Facebooks hjælp.

Føj en Facebook-pixel til Facebook-kanalen

Når du føjer en Facebook-pixel til din Facebook-kanal, integreres pixelen med din webshop. Du kan tilføje en Facebook-pixel, når du konfigurerer Instagram, Shops eller Facebook Marketing, men den er kun påkrævet for Facebook Marketing-funktionen. Du skal aktivere Afsnittet Sporing af kunder, før du kan tilføje en Facebook-pixel.

Du kan administrere din Facebook-pixel i Indstillingerne for datadeling i afsnittet Indstillinger i Facebook-kanalen.

Du kan finde en liste over dine oprettede pixels i afsnittet Sporing af kunder under Indstillinger for datadeling i din Facebook-kanal. Klik på Opret forbindelse for at tilknytte en eksisterende Facebook-pixel, eller klik på Opret ny for at oprette en ny Facebook-pixel.

Når du har føjet en Facebook-pixel til din webshop, skal du sikre dig, at den fungerer, ved at bruge Facebooks annonceadministrator. Få mere at vide om, hvordan du kan se, om din Facebook-pixel fungerer, i Facebooks hjælp.

Bemærk: Hvis du for nylig har føjet en Facebook-pixel til din webshop, skal du vente på kundeaktivitet, før der vises data i Facebooks annonceadministrator.

Før du tilføjer en Facebook-pixel

Du skal konfigurere en Facebook-konto og en Facebook Business Manager, før du kan føje en Facebook-pixel til din butik. Hvis du allerede har disse, skal du fuldføre trinnene i Tilføj en Facebook-pixel. Hvis du ikke har konfigureret disse, skal du fuldføre følgende.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Kom godt i gang i afsnittet Kom i gang med Facebook.
  2. Klik på Start opsætning i afsnittet Markedsfør dine produkter på Facebook.
  3. Opret forbindelse til din Facebook-konto, din Business Manager, din Facebook-side og din annoncekonto.

Tilføj en Facebook-pixel

1. Klik på Facebook i afsnittet Salgskanaler i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Indstillinger, og klik derefter på Indstillinger for datadeling.
  3. Klik på slå Aktivér sporing til/fra i afsnittet Sporing af kunder.
  4. Vælg Standard, Udvidet eller Maksimum i afsnittet Vælg sporingsniveau.
  5. Vælg din pixel på listen.
  6. Klik på Bekræft.

Sådan vælger du Facebooks sporingsniveau for kunder

Facebook-kanalen giver dig mulighed for at vælge, hvordan dataene skal indsamles og deles mellem din webshop og Facebook. Du kan vælge mellem tre indstillinger i indstillingerne for sporing af kundedata: Standard, Udvidet og Maksimum. Du kan få mere at vide om sporing af kunder under vores Dokumentation for cookies og sporing af kunder.

Hvis du vælger Standard, spores kundernes browseradfærd i din webshop ved hjælp af en Facebook-pixel. Browserbaseret annonceblokering kan forhindre, at Facebook-pixelen sporer data.

Hvis du vælger Udvidet, sporer en Facebook-pixel dine kunders personlige oplysninger ved hjælp af avanceret matchning. Avanceret matchning giver Facebook-pixelen mulighed for at hente dine kunders navne, e-mailadresser og telefonnumre samt deres browseradfærd i din webshop med henblik på at forbedre sporing af kunder. Browserbaseret annonceblokering kan forhindre, at Facebook-pixelen sporer data. Få mere at vide om avanceret matchning under Facebook dokumentation om avanceret matchning til web.

Hvis du vælger Maksimum bruger din butik Facebooks Conversions API samt Facebook-pixelen. Dataene deles ved hjælp af kundens webbrowser og fra Shopifys servere, og de sendes direkte til Facebooks servere. Data, der sendes fra server til server, kan ikke blokeres af browserbaseret annonceblokering. Indstilling Maksimum deler dine kunders personlige oplysninger for at matche kunder på Facebooks netværk. Oplysninger, der indsamles ved hjælp af denne indstilling, omfatter dine kunders navne, lokationer, e-mailadresser og telefonnumre samt deres browseradfærd i din webshop. Få mere at vide under Facebooks dokumentation om Conversions API.

Standardhændelser for sporing af kunder

Når du har tilføjet en Facebook-pixel i Shopify, sporer denne pixel visse hændelser i din webshop såsom, når en kunde ser på en bestemt side. De hændelser, som Facebook sporer som standard, omtales "standardhændelser", og du kan bruge data fra disse hændelser til at få mere at vide om, hvordan dine kunder interagerer med din butik. Få mere at vide om, hvordan du kan bruge standardhændelser for Facebook-pixel til at oprette kampagner og spore konverteringer i Facebooks hjælp.

Hændelser, der sporer en ordreværdi, bruger en ordres subtotal, som ikke inkluderer skatter og leveringsomkostninger.

Når du har integreret en Facebook-pixel i din webshop, sporer pixelen automatisk følgende standardhændelser.

Beskrivelser af standardhændelser for Facebook-pixel
Navn på hændelse Beskrivelse af hændelse
ViewContent Når en besøgende ser en side, f.eks. en produktside
Søg Når en besøgende foretager en søgning
AddToCart Når en besøgende tilføjer et produkt til indkøbskurven
InitiateCheckout Når en besøgende klikker på betalingsknappen
AddPaymentInfo Når en besøgende indtaster betalingsoplysninger i betalingsprocessen
Køb Når en kunde gennemfører et køb og ser takkesiden i betalingsprocessen

Sporing af kundedata ved hjælp af Facebooks CAPI

Facebooks Conversions API (CAPI) er en måde, du kan dele dine kunders browseradfærd på med Facebook (fra Shopifys servere direkte til Facebooks servere). Facebook-pixels sender data ved hjælp af dine kunders webbrowsere. CAPI samarbejder med din Facebook-pixel for at hjælpe dig med at måle, optimere og skabe Facebook-annoncekampagner.