Asiakassegmenttien hallinta

Kun olet luonut asiakassegmenttisi, voit käyttää editoria asiakassegmentin muokkaamiseen, uudelleenimeämiseen tai poistamiseen. Shopify Emailin avulla voit myös lähettää sähköpostia tietylle asiakassegmentille.

Asiakassegmenttien hallinnointi

Hallinnoi asiakassegmenttejäsi siirtymällä segmenttihakemistosivulle.

Asiakkaan koko -kohdassa näkyy tämän segmentin asiakkaiden prosenttiosuus verrattuna kaikkiin asiakkaisiin. Näin ymmärrät segmentin koon. Aina kun uusi asiakas täyttää segmentin kriteerit, hänet lisätään siihen automaattisesti. Segmenttihakemistossa näkyvä määrä päivitetään, kun tarkastelet segmenttiä siirtymällä segmentin tiedot -sivulle tai kun Shopify Email tai muu sovellus käyttää segmenttiä. Jos haluat nähdä, milloin segmenttihakemistossa näkyvä määrä päivitettiin viimeksi, vie hiiri määrän päälle.

Tekijä-sarakkeessa näkyy, kuka loi segmentin. Shopify, kauppiaat tai sovellukset voivat luoda segmentin.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat.

2. Napsauta Segmentit.

3. Tee joku seuraavista:

• Siirry segmentin tiedot -sivulle klikkaamalla luettelossa olevaa segmenttiä.
    • Etsi segmenttejä nimen mukaan napsauttamalla hakua. Voit etsiä segmenttejä nimen mukaan ja lajitella niitä segmentin viimeisimmän toiminnan mukaan.
    • Muuta segmentin lajittelua klikkaamalla viimeisin toiminta -sarakkeen ylätunnistetta. Viimeisin toiminta näyttää, milloin segmentti luotiin tai milloin sitä viimeksi muokattiin.

Asiakassegmentin muokkaaminen

Asiakassegmentin nimeäminen uudelleen

Ennen kuin yrität nimetä asiakassegmentin uudelleen, varmista, että mitään muita asiakassegmenttejä ei olla muokkaamassa. Segmenttihakemiston asiakassegmenttien vieressä näkyy Luonnos, kun niitä muokataan.

Vaiheet:

Sähköpostimarkkinointikampanjan lähettäminen asiakassegmentille

Shopify Email -sovellusta käytetään sähköpostimarkkinointikampanjan lähettämiseen valittuun segmenttiin kuuluville asiakkaille. Jos et ole asentanut Shopify Email -sovellusta, sinua kehotetaan asentamaan se, kun yrität ensimmäisen kerran lähettää sähköpostikampanjan.

Jos haluat luoda tietueen asiakkaista, jotka olet sisällyttänyt sähköpostikampanjaasi, voit viedä asiakas-CSV-tiedoston, joka sisältää vain valitsemasi segmentin asiakasprofiilit.

Ennen kuin aloitat

Jos et ole aiemmin käyttänyt Shopify Email -sovellusta, varmista, että kauppasi täyttää sovelluksen käyttöä koskevat vaatimukset.

Sähköpostimarkkinointikampanjan lähetys asiakassegmentille

Alennuskoodin luominen asiakassegmentille

Voit luoda alennuskoodin asiakassegmentille.

Asiakassegmentin vieminen CSV-tiedostoon

Voit viedä asiakassegmentin asiakas-CSV-tiedostoon. Tutustu ennen aloittamista asiakas-CSV-tiedostoissa huomioon otettaviin seikkoihin.

Vaiheet:

Asiakassegmentin poistaminen