Asiakassegmenttien hallinta

Kun olet luonut asiakassegmenttisi, voit käyttää editoria asiakassegmentin muokkaamiseen, uudelleenimeämiseen tai poistamiseen. Shopify Emailin avulla voit myös lähettää sähköpostia tietylle asiakassegmentille.

Asiakassegmenttien hallinnointi

Hallinnoi asiakassegmenttejäsi siirtymällä segmenttihakemistosivulle.

Asiakkaan koko -kohdasta näet tämän segmentin asiakkaiden prosenttiosuuden verrattuna kaikkiin asiakkaisiin. Näin ymmärrät segmentin koon. Aina kun uusi asiakas täyttää segmentin kriteerit, hänet lisätään siihen automaattisesti. Segmenttihakemistossa näkyvä määrä päivitetään, kun tarkastelet segmenttiä siirtymällä segmentin tiedot -sivulle tai kun Shopify Email tai muu sovellus käyttää segmenttiä. Jos haluat nähdä, milloin segmenttihakemistossa näkyvä määrä päivitettiin viimeksi, vie hiiri määrän päälle.

Tekijä-sarakkeessa näkyy, kuka loi segmentin. Shopify, kauppiaat tai sovellukset voivat luoda segmentin.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat.

2. Napsauta Segmentit.

3. Tee joku seuraavista:

• Siirry segmentin tiedot -sivulle napsauttamalla luettelossa olevaa segmenttiä.
    • Etsi segmenttejä nimen mukaan napsauttamalla hakua. Voit etsiä segmenttejä nimen mukaan ja lajitella niitä segmentin viimeisimmän toiminnan mukaan.
    • Muuta segmentin lajittelua napsauttamalla viimeisin toiminta -sarakkeen ylätunnistetta. Viimeisin toiminta osoittaa, milloin segmentti luotiin tai milloin sitä viimeksi muokattiin.

Asiakassegmentin muokkaaminen

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat.

2. Napsauta Segmentit.

3. Napsauta segmenttihakemistosta jotakin asiakassegmenttiä.

4. Tee tarvittavat muutokset editorissa.

5. Testaa segmenttiäsi valitsemalla Käytä. Kriteerit täyttävät asiakkaat näkyvät editorin alapuolella. Kriteerit täyttävien asiakkaiden määrä näkyy editorin yläpuolella.

6. Varmista, että asiakassegmentti toimii odotetulla tavalla, tarkistamalla asiakaslista. Tee tarvittavat muutokset.

7. Klikkaa Tallenna segmentti.

8. Klikkaa Tallenna muutokset ja klikkaa sitten Tallenna.

Asiakassegmentin nimeäminen uudelleen

Ennen kuin yrität nimetä asiakassegmentin uudelleen, varmista, että mitään muita asiakassegmenttejä ei olla muokkaamassa. Segmenttihakemiston asiakassegmenttien vieressä näkyy Luonnos, kun niitä muokataan.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat.

2. Napsauta Segmentit.

3. Valitse segmenttihakemistosta asiakassegmentti, jonka haluat nimetä uudelleen.

4. Klikkaa Lisää toimintoja.

5. Klikkaa Nimeä uudelleen.

6. Anna asiakassegmentille uusi nimi.

7. Klikkaa Tallenna.

Sähköpostimarkkinointikampanjan lähettäminen asiakassegmentille

Shopify Email -sovellusta käytetään sähköpostimarkkinointikampanjan lähettämiseen valittuun segmenttiin kuuluville asiakkaille. Jos et ole asentanut Shopify Email -sovellusta, sinua kehotetaan asentamaan se, kun yrität ensimmäisen kerran lähettää sähköpostikampanjan.

Jos haluat luoda tietueen asiakkaista, jotka olet sisällyttänyt sähköpostikampanjaasi, voit viedä asiakas-CSV-tiedoston, joka sisältää vain valitsemasi segmentin asiakasprofiilit.

Ennen kuin aloitat

Jos et ole aiemmin käyttänyt Shopify Email -sovellusta, varmista, että kauppasi täyttää sovelluksen käyttöä koskevat vaatimukset.

Sähköpostimarkkinointikampanjan lähetys asiakassegmentille

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat.

2. Napsauta Segmentit.

3. Napsauta segmenttihakemistosta asiakassegmenttiä.

4. Klikkaa Käytä segmenttiä.

5. Asenna tarvittaessa Shopify Email -sovellus.

6. Klikkaa Lähetä sähköposti.

7. Luo sähköpostikampanja.

8. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat.

9. Napsauta Segmentit.

10. Napsauta segmenttihakemistosta asiakassegmenttiä.

11. Klikkaa Käytä segmenttiä.

12. Laajenna vientiasetukset klikkaamalla Vie.

13. Vie vain valittu asiakassegmentti valitsemalla # suodattimia vastaavaa asiakasta.

14. Tee jompikumpi:

• Jos haluat tarkastella ja muokata asiakas-CSV-tiedostoa taulukkolaskenta­ohjelmalla, valitse CSV Exceliä, Numbersia tai muita taulukkolaskenta­ohjelmia varten.
    • Jos haluat tarkastella ja muokata asiakas-CSV-tiedostoa pelkkä teksti ‑editorilla, valitse Pelkkä CSV-tiedosto.
  15. Klikkaa Vie asiakkaat.

Asiakassegmentin vieminen CSV-tiedostoon

Voit viedä asiakassegmentin asiakas-CSV-tiedostoon. Tutustu ennen aloittamista asiakas-CSV-tiedostoissa huomioon otettaviin seikkoihin.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat.

2. Napsauta Segmentit.

3. Napsauta segmenttihakemistosta asiakassegmenttiä.

4. Klikkaa Lisää toimintoja.

5. Laajenna vientiasetukset klikkaamalla Vie.

6. Tee jompikumpi:

• Jos haluat tarkastella ja muokata asiakas-CSV-tiedostoa taulukkolaskenta­ohjelmalla, valitse CSV Exceliä, Numbersia tai muita taulukkolaskenta­ohjelmia varten.
    • Jos haluat tarkastella ja muokata asiakas-CSV-tiedostoa pelkkä teksti ‑editorilla, valitse Pelkkä CSV-tiedosto.
  7. Klikkaa Vie asiakkaat.

Asiakassegmentin poistaminen

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat.

2. Napsauta Segmentit.

3. Valitse segmenttihakemistosta asiakassegmentti, jonka haluat poistaa.

4. Klikkaa Lisää toimintoja.

5. Klikkaa Poista.

6. Vahvista, että haluat poistaa asiakassegmentin, klikkaamalla Poista segmentti.